Залаганията на тенис набраха сериозна популярност – това просто може да се види по растящите статистики с играчи, залагащи онлайн на този спорт. Например, само в някой букмейкър и то на женски двубой можете да видите общи залози за милиони паундове, повечето обикновено на живо. Да не говорим за звездните двубои от голямата четворка Надал, Федерер, Мъри и Джокович.

Цялото съдържание на тази страница:

тенис залози

Как да залагаме на тенис, използвайки различните разновидности залози

Най-разпространеният вид залог си остава крайният изход

Тук плюсът е, че има само два изхода – мач не завършва наравно като във футбола. Естествено, заради това и коефициентите са по-малки. Разбира се, букмейкърите (като Bet365, Efbet, Sportingbet и Betfair) също правят грешки и понякога можете да откриете в единия коефициент за тенисист почти близък до 1, но и доста по-голям на друго място. Все пак, това си остава сериозен залог, ако гоните сигурна победа с доста пари.

Залози за сет също не са за изпускане

Тук коефициентите са по-изгодни, но и се познават по-трудно. В 3-сетов мач имате 4 възможни изхода – играч 1 да спечели с 2:0, да спечели с 2:1, да загуби с 0:2 или с 1:2. Така, при добро проучване на двубоя и например вяра, че Федерер ще бие Димитров в два сета, можете да си докарате доста по-голяма печалба от залог просто на победа за маестрото. Добре е, ако сте начинаещ, да започнете първо с прогнози просто на победа, а после да прецените как ще се справяте и в тези по-прецизни прогнози.

Резултатът в първи и втори сет е поредна възможност за прогноза

Повечето букмейкъри в интернет предлагат опции за точен резултат на първия сет и отделно за втория. Тук обаче наистина трябва да сте специалист. Естествено, можете да залагате и на живо на тази опция, вярвайки в обрат или пък използвайки вече впечатленията си от играта на даден тенисист.

Залог за първи сет победител е предлаган също широко в интернет

Тук трябва да познаете кой ще спечели само първия сет, нататък не Ви интересува какво се случва. Трябва да сте наясно кой тенисист е познат като бързо загряващ състезател и тогава този залог може да се превърне в нещо по-сигурно.

Има и други залози

Обикновено букмейкъри предлагат над 20 пазара за мачове на сингъл. Те включват опции като победител във втория сет, хендикап, при който единият тенисист получава определен брой геймове предимство срещу по-голям коефициент за другия, дали ще има тайбрек в срещата и т.н. Разнообразие има, въпросът е да можете да изберете правилната прогноза. За целта трябва да сте проучили съперниците и да оценявате правилно коефициентите.

Естествено, остава шансът да залагате и на победител в турнир

Това е доста изгодно, ако вярвате в нова титла на Рафа Надал на Ролан Гарос или пък господство на Серина Уилямс в поредния турнир при жените.

Залози на живо

Ако трябва да засегнем отново залозите на живо, трябва да споменем, че има и доста изгодни стратегии

Например, една от тях е продължителната игра на пробиви. Можете да изберете мач, обикновено при жените или на смесени двойки, в който да гоните пробив във всеки следващ гейм. При двубои извън Топ 50 на ранглистата обикновено двете състезателки не са толкова стабилни при сервиса си и се пробиват немалко пъти. Стратегията се играе с един залог от първия гейм, който се удвоява, ако прогнозата Ви не излезе. Хубавото е, че тук можете да намерите коефициент за пробив във всеки гейм от понякога 4, та и повече. Де факто, с 1 лев залог, можете да изгубите 3 пъти, преди с 8 лева да уцелите от 4-ия път пробива и да приберете 32 лева. При такъв успех, се започва наново с 1 лев залог.


Как да залагаме на тенис, из Стратегии за залагане, ползвайки различните разновидности залози?

Други подобни стратегии можете да откриете в нашата секция „стратегии“ и по-специално стратегията за залози на сервизи, където подробно сме разгледали темата. Важното е да се запознаете с играта в тениса, да си направите домашното, да поиграете малко с леки суми, преди да навлезете в дълбокото. Трябва да се уточните защо играете – търсите тръпката или вярвате, че имате познанията да правите големи печалби. Хубаво е да не търсите прекалената алчност. Тенисът предлага по-малко изненади, но те все пак си остават вариант. Една печалба от 10-15 процента от дългосрочните ви инвестиции не звучи толкова лошо.

За съжаление напоследък избухнаха няколко скандала с уговорени двубои от тенис турнирите и то на високо ниво. За целта внимавайте на какво залагате, допитайте се до познат, ако трябва, следете прогнозите на останалите специалисти, никога не е лошо да чуете и някое странично мнение.

Тенисът е страхотен спорт – направете така, че да печелите от него!

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.