Декларация за Поверителност

1. Въведение

Крайният клиент Betenemy е може да споделя мнения и информация за свободни залози, да разглежда отзиви за букмейкъри, да проверява статистиката за различни мачове, да се състезава, за да бъде най-успешен от всички типстъри, които публикуват съвети за спортни срещи, да разглежда прогнози и всякакви други подробности, касаещи спортни събития. Може да видите повече информация за услугите ни в нашите Правила и Условия за ползване

.

От изключително значение е да разберете тази Декларация за поверителност. По този начин ще знаете как личните данни, които предоставяте, се събират, обработват и консултират, докато използвате Betenemy. Декларация за поверителност е свързана с обработката на Вашите лични данни в Betenemy и не засяга процесите, които се прилагат в други сайтове. Собственикът на Betenemy (наричан по-долу „ние“, „нас“, „нашия“) е „Уебса“ ООД с регистрация на адрес България, Пловдив, ул. „Даме Груев“ 5, п. к. 4013.


2. Администратор на данни и субект на данни

Използвайки Betenemy, Вие сте свободни да споделяте различен тип информация, включително лични данни. Когато обработваме личните Ви данни, Вие ще бъдете считан за субект на данни и ще имате право да упражните правата си. Те са гарантирани от настоящата Декларация за поверителност и от Закона за защита на личните данни на ЕС.

Имайки предвид, че ние определяме средствата и целите, с които обработваме данните Ви, ние също така сме администратор на информацията, която ни предоставяте. В качеството си на администратор ние можем да обработим данните Ви и сме задължени по закон да защитаваме личната ви информация, съобразно Закона за защита на личните данни на ЕС, Общия регламент за защита на данните (GDRP) и съобразно с настоящата Декларация за поверителност.


3. Видове данни и причина за обработката им

Може да обработваме различни категории лични данни, предоставени от Вас, за да Ви предоставим най-добрите услуги, да поддържаме и подсигурим регулярните функции на сайта ни и да подобрим опита ви с разнообразните ни функции. Повече подробности за различните видове лични данни и целите, с които ги обработваме, може да видите по-долу:

3.1. Идентификационни данни

Лична идентификационна информация (ЛИИ) – след като създадете акаунт в Betenemy, ние обработваме прякора Ви, потребителското Ви име, имейл адреса Ви и ID-то, което системата ни създава за Вас. Може да обработим и мобилния номер, адреса, името и фамилията Ви, ако решите да ни ги предоставите. При някои обстоятелства може да изискаме от Вас копие от личната Ви карта, за да проверим самоличността Ви. Обработваме Вашата ЛИИ, за да Ви разграничим от останалите потребители в платформата на Betenemy. Използваме имейл адреса Ви за комуникация и за изпращането на известия и бюлетини.

Сами може да решите дали да предоставите Вашите мобилен телефон, адрес, име и презиме. Тези детайли ще допринесат за персонализиране на акаунта Ви и за по-добра комуникация с нас. Ако сте спечелили някоя от нашите награди, ще трябва да поискаме копие от личната Ви карта, името и фамилията Ви, за да проверим самоличността Ви и да можем да изпратим наградата Ви.

Данни за електронна идентификация – След като влезете в Betenemy, ние трябва да обработим IP адреса Ви, операционната система на устройството Ви и времето, по което сте се логнали. Специален „социален токен“ ще бъде създаден за Вас, ако влезете с профила си от някоя социална мрежа. Този „социален токен“ действа като средство за удостоверяване, което се обработва всеки път, щом влезете в Betenemy с профил от социалните мрежи.

Обработката на IP адреса Ви позволява да създадем канал за комуникация между Вашето устройство и нашия сървър. Това ни помага още да определим Вашето приблизително местоположение – информация, която използваме, за да Ви предоставим по-персонализирани услуги като точен език на сайта и съдържание, съобразено с хазартните закони във Вашата страна. Данни за Вашето местоположение може да се използват и с аналитични цели. Повече информация за това може да откриете в нашата Политика за бисквитки. Обработваме данните за операционната система и версията на браузъра Ви, за да ви предоставим по-надеждни услуги. Те са необходими и за решаването на възникнали технически проблеми.

Ако предпочитате да се логвате с профил от социални мрежи, ние няма да използваме данните от профила ви в тях. Ние само ще генерираме за вас „социален токен“ с цел да потвърдим автентичността Ви.

3.2. Специална финансова информация

Ще обработим данни за Вашите сметки в PayPal или Skrill, ако спечелите парична награда от нас. Финансовите данни се добавят към профила Ви. Те са ни нужни, за да Ви изпратим наградата.

3.3. Записи

Изображения – Може да решите да качите снимка в профила си. Може да всяка предпочитана снимка, както и истинска Ваша снимка. Тя ще се съхрани в акаунта Ви.

3.4. Лични навици и интереси

Съвети / Прогнози – Някои от действията на сайта ни, включително публикуването на съвети, изискват публична употреба на информация. Щом публикувате прогноза, ние сме задължени да обработим някои данни, свързани с тази прогноза. В това число влизат Вашите коментари, езика на публикацията, свързаните събития, часа и датата на прогнозата.

Заедно с това, ние създаваме статистики за успешността на Вашите прогнози. Обработваме данните, нужни за създаването на конкуренция между отделните типстъри, така че да се открои кой от тях е бил най-успешен.

Информацията, която обработваме за съветите, е нужна, за да достигнат до останалите посетители на Betenemy. Статистиката за съветите, която генерираме, помага да осигурим справедливо и прозрачно съревнованието между типстърите.

Предпочитания – Ние обработваме данните за типстърите, които следвате в Betenemy, без да пренебрегваме сигурността на личните Ви данни. Обработваме и информация за личните Ви интереси като предпочитани услуги и съдържание в сайта ни. Също така, можем да обработим информацията, която сте предоставили в секция „За Нас“ на профила си. Тя може да включва подробности за профилите ви в социалните мрежи, интересите Ви и лично описание и пр.

Информацията за типстърите, които следите, и за хората, които следват Вас, е достъпна за всички посетители на Betenemy. Ние ценим много прозрачността на своите клиенти, защото считаме, че всеки типстър, посетител или настоящ типстър заслужава възможност да оцени успеха и надеждността на останалите типстъри в платформата ни. Те, от своя страна, са свободни да споделят опита си в рамките на нашата платформа.

Обработването на данни за Вашите интереси ни помага да разберем по-добре личните Ви предпочитания и може да бъде използвано с комерсиална цел. За тази цел може да използваме и други маркетингови платформи. Повече за това бихте могли да видите в Политиката ни за употреба на бисквитки. Ако не желаете да сте субект на автоматично вземане на решения, каквото е профилирането, може да обърнете внимание на подточките „Право да възразите срещу обработката на данни“ и „Право да не бъдете субект на автоматично вземане на решение“. Ще ги откриете в точката „Вашите права“ от настоящата Декларация за поверителност.


4. Употреба на бисквитки

Всеки браузър, който посещава уебсайта ни, ще получи бисквитки. Бисквитките ни помагат да Ви осигурим най-доброто прекарване на сайта ни. Използваме ги, за да обработим данни за поведенческите модели и стандартните интернет логове на нашите посетители. Бисквитките също така ни помагат да Ви предоставим съдържание от трети страни, да промотираме продуктите си, да анализираме поведението на своите потребители и по този начин да подобрим навигацията в сайта ни. Може да прочетете повече по темата в нашата Политика за бисквитки.


5. Как защитаваме информацията Ви

Ние не запазваме и не събираме информацията Ви по-дълго, отколкото описаните по-горе цели налагат. Използваме организационни и технически мерки, съответстващи на добрите индустриални практики, за да осигурим безопасността на личните Ви данни и да предотвратим проблеми като незаконна или случайна загуба, кражба, подмяна, незаконен достъп и срещу всяка незаконна форма на обработка.


6. Вашите права

Имате право на информация относно това как се обработват вашите данни и как Вие сте свързани с нас. Това включва нашите данни за контакт, както и данни за компанията ни. Включва още подробности за целите и причините, поради които събираме личната ви информация, както и правното основание да извършваме това. Също така имате право на информация за лицата, които получават Вашите данни и всяка друга информация, която е нужна, за да се осигури прозрачността на този процес.

6.1. Права за достъп

Имате право на потвърждение от нас за това дали Вашите лични данни се обработват или не. Също така може да бъдете информирани за процеса на обработка или да поискате достъп до данните, ако това е възможно.

6.2. Права за поправка

Имате право да поискате изтриване на неточни лични данни. Имайте предвид целите, с които се обработват тези данни. Също така имате право да допълните или попълните своята информация.

6.3. Право на изтриване (Право да бъдете забравени)

При някои ограничени обстоятелства имате право да поискате от нас да заличим профила Ви. Тези обстоятелства са следните:

  • Когато данните трябва да бъдат изтрити, за да се спази законово задължение.
  • Ако данните са били обработени незаконно.
  • Когато възразявате срещу обработката на личната си информация и няма закон, който да ни позволява да я задържим или използваме.
  • В случай, че сте оттеглили съгласието си за обработка на личните Ви данни и няма закон, който да ни позволи да ги обработим.
  • Ако повече не се нуждаем от данните Ви за описаните по-горе цели.
  • Ние ще сме освободени от това задължение, ако не е възможно да бъде изпълнено или би изисквало непропорционални усилия, за да го изпълним.

6.4. Право за ограничаване на обработката

Имате право да ни попречите да обработим информацията Ви при следните обстоятелства:

  • Ако оспорите точността на информацията, може да ограничим обработката ѝ за период, през който да проверим точността ѝ.
  • Обработката ѝ е незаконна и може да поискате да не я обработим, вместо да я изтрием.
  • Ако вече нямаме нужда от тези данни, но те все още са необходими за защита, упражняване и установяване на законни права.
  • Ако не искате да обработваме личните ви данни, докато изчаквате проверка за това дали нашият законен интерес не нарушава вашите свобода и основни права.

6.5 Право да възразите срещу обработката на данните Ви

Имате право да възразите срещу обработката на данните Ви по всяко време въз основа на всяко основание, което сметнете за подходящи. Ние ще сме принудени да се съобразим с това, освен ако нямаме първостепенно основание да продължим да обработваме информацията Ви или ако обработката ѝ е нужна за защита, упражняване или създаване на правни претенции.

6.6. Право да не сте обект на автоматизирано вземане на решения

Може да се противопоставите на обработката на данни, която се прави с цел автоматизирано вземане на решения, включително профилиране, когато подобна обработка предполага правни последици, които ви засягат, или не могат да подлежат на обработка. Заедно с това имате право да изискате човешка намеса, когато става въпрос за автоматизирано вземане на решения по отношение на Вашите лични данни.

6.7. Права на преносимост на данните

При някои условия може да получите личните данни, които сте ни предоставили, в машинно четим, често използван и структуриран формат, в цифрова форма. Имате право да поискате данните ви да бъдат предадени на някой друг безпрепятствено, ако заявката Ви е изпълнима.

6.8. Право да оттеглите съгласие

Ние имаме нужда от Вашето съгласие, за да Ви изпращаме известия и бюлетини, съдържащи последните оферти и прогнози, които са най-подходящи за Вас. Имате право да оттеглите съгласието си по всяко време, без да посочвате конкретна причина и без да бъдете таксувани за това. Оттеглянето на това съгласие няма да има негативен ефект върху законната обработка на данните ви, която сме осъществявали, преди оттеглянето на съгласието. След него ние повече няма да Ви споделяме оферти, новини и прогнози.

6.9. Как да се откажете

Трябва да направите следното, ако желаете да се откажете от нашите прогнози, оферти и бюлетини:

  • Натисне линка за отписване. Той се намира в дъното на всеки имейл, който ви изпращаме.
  • Може да се отпишете и от страницата с предпочитания на профила си.

Бихте могли да изключите нотификациите и от настройките на браузъра си. На нашия сайт може да откриете още информация за това как да се отпишете.

6.10. Право да подадете жалба

Ако считате, че сме нарушили правата Ви по отношение на личните Ви данни, може да подадете жалба до местния орган, който отговаря за тези въпроси. Може да го направите там, където са били нарушени правата Ви, или в собствената си страна, ако сте гражданин на Европейския съюз. Ние сме установени в БЪЛГАРИЯ и респективно Вие може да се свържете с българската Агенция за защита на личните данни.

6.11. Как да упражнявате правата си

Ако имате въпрос за начина, по който обработваме данните Ви, описан в настоящата Декларация за поверителност, или искате да упражните гореописаните си права, можете да ни пишете на адрес support@betenemy.com.


7. Запазване на данни

Дори да изтриете акаунта си при нас, ние ще продължим да съхраняваме личните Ви данни в базата си. Прогнозите, които сте публикували, преди да изтриете профила си, ще останат видими за останалите ни потребители, защото ние държим правата за интелектуалната им собственост. Въпреки това, ние ще деперсонализираме тези прогнози. Може да ни изпратите заявка да изтрием Вашата информация от системата ни, с което ще започнете процеса, описан по-горе.


8. С кого може да се споделят личните Ви данни

Може да се наложи да споделим личните Ви данни с трети страни. За такива се считат:

  • Членовете на нашата организация. Имайте предвид, че ние можем да определим средствата и целите за обработката на данните Ви и да решим коя част от тях да бъде обработена от други членове на компанията ни.
  • Предприятия, които ни помагат да развиваме и поддържаме услугите си, например компании в сферата на развитието, маркетинга, поддръжката и анализите. Те могат да обработват данните Ви, за да изпълнят възложените им задължения. Имате предвид, че ние сме единствените хора, които могат да определят средствата и целите на обработка на Вашите данни и единствено по наша преценка може да се реши кои данни ще послужат на нашите партньори за изпълнение на задълженията им.
  • Правоприлагащи организации, които изискват от нас да споделим личните Ви данни.

9. Прехвърляне на информацията Ви към трети държави

Може да се наложи да прехвърлим информацията Ви отвъд територията на Европейската икономическа общност, за да продължим да предоставяме услугите си или да ги развие. Ние вземаме всички необходими мерки, за да съхраним и предпазим данните Ви според изискванията на приложимите закони и най-вече на GDRP.

Можем да прехвърлим информацията Ви до одобрена от ЕК страна, за която се счита, че има достатъчно високо ниво на защита на личните данни.

Ако прехвърлим данните Ви до САЩ, ще следваме правилата, записани в Споразумението EU-US Privacy Shield.

Когато е необходимо, ние ще сключим с въпросните трети страни споразумение, което да защитава Вашите данни. То ще включва стандартните изисквания на Европейската комисия, които задължават получателя да осигури адекватна защита, отговаряща на нормите, записани в GDRP.


10. Кратки бележки

Можем да изменяме или допълваме настоящата Декларация за поверителност от време на време. Най-важните изменения са тези, които се отразяват върху Вашите задължения и права и върху начина на обработка на личните Ви данни. Част от тях (но не пълен списък) са обработка на данните Ви с нова цел, активирането на нова технология, стартирането на нов тип услуги. Ако в Декларацията за поверителност се направят важни промени, ние ще Ви известим и ще Ви позволим да ги прегледате, преди да влязат в сила.

Ще Ви информираме за промените, ако има такива. Също така ще Ви дадем шанс да ги прегледате, преди да ги направим официални.

Незначителни изменения са онези, които нямат никакво влияние върху задълженията и правата Ви, нито върху начина, по който се съхраняват данните Ви. Тези промени могат да включват граматически промени, организационни и структурни промени в Декларацията за поверителност, които ще я направят по-лесна за четене.

Винаги може да се свържете с нас, ако имате други въпроси или неясности: support@betenemy.com.

Декларация за Поверителност
рейтинг 0.0 from reviews