Вън от всякакво съмнение боксът е един от най-гледаните и харесвани спортове в световен мащаб. Много са и хората, които залагат на бокс в онлайн платформите на букмейкърите. В това ръководство ще разгледаме боксовите залагания, за да ви дадем подробна информация как да ги правите и да достигнете до печалба. А сега нека не губим излишно време, а да се ориентираме към същността на боксовите сблъсъци и предложенията за онлайн залози.

Структура на съдържанието:

Основни правила в бокса

За да бъдат успешни вашите залози на бокс, е необходимо да се запознаете с правилата на този спорт. Мнозината залагат на произволни боксьори, без да имат представа от самата игра. Сляпото залагане не е препоръчително, тъй като крие потенциални рискове от загуби.

залози на бокс

Правилата на бокса не са много, но за сметка на това са от изключителна важност. Едно състезание протича между двама боксьори, които се изправят един срещу друг в серия от рундове. Последните могат да бъдат 3, 8, 12 и така нататък, според развоя на срещите. Правилата са обвързани, с категорията на състезателите и вида на проведения боксов двубой.

Ние няма да отделяме време на всички категории, а ще разгледаме някои основни правила, според които един от двамата участници взима победата в конкретен мач. А ето и какво гласи правилника, който трябва да се спазва от боксьорите и съдиите на мача:

Кои са основните правила?
 1. Победа след техническо решение – ако допустимите рундове в боксовата среща са изиграни, съдиите излъчват победител на база точките, които са присъждали по време на мача. Тук също така тримата рефери могат да решат, че двубоя завършва с равен резултат.
 2. Дисквалификация на състезател – победител може да бъде излъчен, ако противника се дисквалифицира от състезанието за използване на непозволени удари.
 3. Нокаут – ако противника падне на земята и не се изправи до десет секунди отброени от съдията, то победата се присъжда на този, който е нанесъл съкрушителния удар.
 4. Технически нокаут – реферът може да прекрати двубоя, когато един от двамата противници е получил тежка контузия. При наличие на обилно кървене или други сериозни наранявания, съдията присъжда т.нар. технически нокаут, който дава победа на здравия състезател.
 5. Хвърлена кърпа – треньорът на един от играчите може да хвърли кърпа, за да предотврати по-сериозни контузии на възпитаника си. Тази практика се среща рядко в бокса, но присъства и дава победата на противниковия играч, който е довел опонента си до безпомощно състояние.
 6. Присъждане на техническо равенство – съдията може да прекрати мача в петия рунд, заради сериозните наранявания на един от състезателите. Тогава се присъжда техническо равенство.

На каква база съдиите дават точки в рундовете?

Боксовият мач се ръководи от трима съдии, които могат да отсъждат до 10 точки на рунд. Обикновено рундовете свършват с разлика 10 на 9 в полза на един от състезателите. Ако налице е нокдаун, то тогава на падналия играч се отнема 1 точка, а същото става и при повторен нокдаун. На този етап на двубоя резултата може да бъде 10 на 8 за един от боксьорите. За всяко нарушение на състезателите се отнема по 1 точка, което може да доведе до равенство в резултата за дадения рунд. При наличие на абсолютно равенство, рундът завършва 10 на 10 точки. На тази база съдиите отсъждат точки за боксовите мачове.


Видове залози на боксови мачове

Боксовите залози биват различни видове. Освен стандартния залог за краен победител, букмейкъри като Efbet позволяват на играчите да използват и други пазари, с чиято помощ могат да повишат коефициентите и съответно да спечелят повече пари от прогнозите си. В следващите редове ще ви представим най-известните пазари за боксови двубои, така че да ги имате предвид. А ето и какви възможности се срещат в уебсайтовете за спортни залагания:

 1. Залози на рунд – можете да посочите кой от двата участници ще спечели рунда;
 2. Да спечели мача – определяте кой от боксьорите ще бъде краен победител;
 3. Под / Над рундове – прогнозирате каква ще бъде бройката на рундовете;
 4. Начин на победа – залагате по какъв начин ще завърши целия мач;
 5. Метод на победа – залагате по какъв начин ще победи един от боксьорите;

Разбира се, можете да откриете и още пазари, с чиято помощ да повишите коефициентите на боксовите срещи. Според политиката на букмейкърите. маркетите се менят, а някои дори могат да бъдат блокирани в един момент от мача. Това се случва при предизвестен изход от двубоя. Ако пък предпочитате да залагате на живо на голям боксов мач, може да разгледате опциите в сайтове като Bet365, които са насочени директно към случващото се в срещата. Всички маркети за залози в реално време се променят в зависимост от развитието на боксовия сблъсък.


Обърнете внимание на тези съвети

Един от най-важните съвети, които можем да дадем за боксовите залагания, е свързан с получаването на информация за участниците в мача. От ключово значение е да се запознаете с техните възможности, за да имате ясен поглед върху това, което ви очаква. Съществуват различни източници, с чиято помощ ще научите повече за състоянието на боксьорите, амбициите им и съотношението на силите, а ето и част от възможностите да получите сведения за предстоящите боксови мачове:

 • Гледайте спортните новини – обикновено в спортните вести по телевизията се коментира всичко свързано с важните боксови срещи. Освен прогнози на специалисти, ще видите и интервюта със самите играчи, анализи на представянето им, статистика и други важни неща. По този начин ще съставите по-лесно прогноза за залога ви;
 • Използвайте интернет – в мрежата също се намират подробни данни за килограмите на играчите, стила им на боксиране, психическите им нагласи и така нататък. Това са все съществени фактори, на които е нужно да обърнете внимание за правилния залог;
 • Отворете статистиката – повечето сайтове за залози предлагат статистика за различните спортове, в това число и за бокса. Вгледайте се в тези статистически данни и вижте как се протекли старите сблъсъци между опонентите. Това може да ви бъде от полза, тъй като ще знаете какво може да очаквате и за конкретния боксов мач, който сте избрали;
 • Вслушайте се в специалистите – треньори, спортни деятели и експерти дават мнението си за боксовите мачове по медиите. Тези хора имат отношение към този спорт и добре знаят какво може да се очаква. Изслушайте коментарите им и ги запомнете, тъй като те могат да ви отведат към правилната посока. Забравете за пристрастията ви и бъдете реалисти. Само по този начин може да се спечелят пари от боксовите залагания.

Последни препоръки

Боксът е труден за прогнозиране, но ако познавате добре играчите, то със сигурност ще се приближите към успеха. В това ръководство ви запознахме с различните видове залози на бокс и ви дадохме някои ценни съвети за залаганията. Ако се вслушате в нас, то ще имате много по-големи шансове да се поздравите с печалба от боксовите мачове. Надяваме се, че сме били достатъчно изчерпателни и сме успели да ви помогнем с полезни напътствия. Не на последно място искаме да напишем, че при залозите е нужна доза късмет, който ви пожелаваме.

betenemy