Да залагате на хандбал може да ви се струва малко нестандартно, тъй като всички знаем, че най-много почитатели има футбола. Но ако обичате и познавате хандбала поне основно, тази игра може да ви донесе не само много голямо удоволствие (ако залагате на живо), но и доста добри печалби.

Накратко, правилата на играта могат да се опишат по следния начин: провежда се мач между два отбора от по 7 човека. Хандбалът е спорт, който се практикува, както от мъже, така и от жени. Играе се с ръце. Самата среща протича по подобие на футболен мач. Играят се 2 полувремена по 30 минути, като се почива около 10 минути между тях, а ако резултатът е равен има продължения и евентуално дузпи. Целта е да се вкарат повече голове в една от двете врати. Нормално, в един хандбален мач се бележат по 20-30 попадения от отбор. Ако пък класите са доста различни, то може и да се получат разгромни резултати от страна на по-добрия тим. Най-общо, по този начин може да се опише един мач от спорта хандбал. По-голямата част от хората, които използват букмейкърските сайтове предпочитат Sportingwin, защото предлагат добри коефициенти за Хандбал. Разбира се достъп до българската версия на Спортингбет се осъществява през нов алтернативен линк. Въведението в хандбала и неговото присъствие в букмейкърските сайтове, е част от нашето ръководство, с което ще обогатим за пореден път знанията Ви.


Тази статия ще е от полза за всички, които тепърва искат да осъществят своите залози в хандбала

залози на хандбал

Видовете онлайн залози за хандбал са няколко и сега ще ви запознаем накратко с най-популярните от тях.

Залог за крайно класиране

При този залог трябва да познаете кой отбор ще излезе победител в края на сезона или дали определен отбор ще влезете в победната тройка.

Залог за единичен мач

Тук мислим е ясно, че става дума за това кой отбор ще излезе победител в конкретна среща. При този вид залог имате няколко варианта да направите своите залози. Единият вариант ви дава два евентуални изхода, като равенството не присъства като опция, а другия вариант ви дава три изхода, като при него равенството присъства като възможност.

Под/над залог

Този вид залог е идентичен като при футболните залози. При него трябва да заложите на брой голове и дали числото ще е „под” или „над” числото, предложено от букита като Sportingwin, Bet 365, Efbet, Betano.

Голов хендикап

При този залог вие залагате на пазар, който дава хендикап предимство на единият от двата отбора в срещата. Това ще рече, че ако заложите на +3 хендикап за домакина, мачът все едно започва с 3 гола преднина за домакина и той трябва да спечели или дори да загуби с по-малко от 3 гола разлика, вашият залог пак е печеливш. Ако пък например заложите -3 хендикап за госта, то това ще рече, че гостите трябва да спечелят с поне 4 гола разлика, за да бъде залогът ви успешен.

Четен или нечетен краен резултат

При този залог в предвид се вземат отбелязаните попадения в двете врати. Ако сборът им е четен печели съответния залог за четен резултат, а ако е нечетен резултат, то печеливш е другият залог. По принцип това си е доста късметлийски вид залог, но все пак има своите тънкости. Повечето букмейкъри дават еднакъв коефициент преди мача за подобен залог, но при някои букмейкъри коефициентите са по-високи от други.

Четен или нечетен за отбор

В този случай, както може би се досещате, залогът ви е за четен или нечетен брой голове само за единият от двата отбора в мача! И при този вид залог в хандбала, коефициентите за различните пазари преди мача са равни.

Най-резултатно полувреме

При този пазар залагате кое от двете полувремена ще бъде по-резултатно, т.е. кога ще паднат повече голове. Можете да изберете първото или второто полувреме, както и опцията в двете полувремена да има равен брой голове, като последният избор е с най-високия коефициент.

Отбор с най-резултатно полувреме

При този тип залог, трябва да изберете кой от двата отбора ще е този, който ще спечели полувремето с най-много голове. Имате възможност, също така да заложите и на пазар за равенство. Обикновено при този залог по-добрият тим е с по-нисък коефициент и повече шансове за успех. В раздела със спортни залози на Bet365 може да откриете този пазар, особено за първенствата от източна Европа.

Двоен резултат

Този тип залог на хандбал се изразява в това да предположите как ще се развие първото полувреме и крайният резултат на срещата. Във футбола този тип залог е познат като Първо/Краен.

Печеливша разлика

Този вид залог ви дава шанс да предположите в какъв диапазон ще е разликата от головете за победителя. Например, букмейкърите ви дават няколко възможни варианта, като вие трябва да заложите, че домакинът ще спечели с дадена разлика или гостът ще спечели с дадена разлика. Има и един вариант, при който коефициентът е доста добър и той е за залог на друга печеливша разлика, която не е препоръчана от букмейкъра.

Това са най-популярните видове онлайн залози за хандбал, но не и всички, които съществуват и се използват.


Има ли други залози в Хандбала?

Винаги може да откриете различни други пазари за спорта Хандбал, като те обикновено се изменят спрямо сезона и вида на първенството. В някой букмейкъри се предлагат залози на хандбал, които покриват повече от 50 пазара.

Хандбал първенства

В допълнение ще ви подскажем кои са най-оспорваните хандбал първенства, на които може да залагате:

  • При мъжете топ 5 са първенствата на Германия, Испания, Франция, Унгария и Дания;
  • При жените топ 5 са първенствата на Унгария, Дания, Русия, Норвегия и Румъния;
  • Ежегодно има шампионска лига по хадбал за най-добрите отбори от Европа;
  • Провеждат се и европейски и световни първенства по хандбал за мъже и жени.

Не забравяйте, че големите букмейкърски компании ви дават шанса да залагате на живо на хандбал мачове. При някои от тях самият раздел на този спорт може да бъде наименуван Handball, но и така да е, лесно ще го откриете. С времето различните залози в хандбала могат да ви допаднат доста и да направите доста добри печалби от тях!

Можете, влизайки през работещ линк за Sportingwin да залагате на хандбал винаги, когато имате желание, дори и да не разбирате много от този спорт, но е добре, ако нямате големи познания да залагате разумно и преди да направите залога си да потърсите повече информация от страниците на Betenemy. Там ще откриете прогнози, статистики, анализи и съвети, които ще ви помогнат не само да залагате разумно и печелившо, но и да разберете хандбала още по-добре.

betenemy

0 коментари за “Как да залагаме на Хандбал

Няма добавени коментари все още. Бъди първи!