Виртуалните спортове са сравнително ново поле за залози, предназначено за любителите на адреналина и рисковите игри. Този начин на забавление набира все по-голяма популярност при много букмейкъри и в следващите редове ще ви разкажем повече по темата и ще разгледаме няколко възможности за печеливша стратегия.

ръководство за виртуални спортове

Кои онлайн букмейкъри са най-добри за виртуални спортове?

All Inclusive 550 лв. Бонус
 • Стартови бонуси
 • Високи коефициенти
 • Залози на живо
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
100% до 200лв. бонус
 • Отличен спортен раздел с добри ставки
 • Начални бонуси след регистрация
 • Джакпотни игри в казиното
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Най-популярен
До 100 лв. за Нов Клиент
 • Щедри бонуси
 • Cash Out
 • Разнообразни разплащания
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
До 200 лв. бонус за спорт
 • Разнообразни бонуси
 • Добри коефициенти
 • Активна апликация
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Ако сте заинтересовани и решени да опитате късмета си с виртуални спортове, сигурно се чудите на кой букмейкър да се спрете. Най-лесният начин е да разгледате тази секция във всички сайтове и да видите кои предложения ще ви заинтригуват най-много. Сравнете и предлаганите към срещите стойности.

Нашият съвет е да изберете любимите си сайтове и да проверите какви са опциите в тях. Фокусирайте се върху стойностите, предлагани за аутсайдера в срещите. Ще забележите, че в различните платформи те могат значително да варират. Предлагаме ви да се спрете на букмейкъра, който осигурява най-добри коефициенти за отборите, сочени за губещи.

Всъщност, това е свързано и с второто ни съображение. Спрете се на портала, който ще ви предложи най-подробна и лесна за употреба статистика. Вярно е, че виртуалните спортове са случайни симулации, но никога не е зле да хвърляте по едно око на предлаганите анализи от съответното първенство, независимо дали става въпрос за виртуален футбол, конни надбягвания, баскетбол, хрътки и пр.

В брандовете, които сме изброили по-горе, ще откриете нужната информация, която ще ви помогне при избора на залог, така че да не играете „на сляпо“.


Същност на виртуалните спортове

Ако сте разглеждали тази секция в някой от сайтовете за залагания, вероятно сте забелязали, че виртуалните спортове представляват интерактивни анимирани симулации на най-предпочитаните дисциплини за залози. Правилата в разиграванията съвпадат с регламента при реалните спортове, като единствената разлика е, че времетраенето на виртуалните срещи е много по-кратко.

На практика тези симулации съчетават в себе си два специфични елемента: динамиката на залозите на живо и високите коефициенти на рисковите прогнози. В допълнение трябва да подчертаем, че повечето букмейкъри предлагат огромен брой шансове за залог, тъй като сблъсъците траят само няколко минути и се провеждат през кратък интервал. Имайте предвид, че те са генерирани чрез компютърна матрица на случаен принцип. Преди двубоите ще може да разгледате прилежаща статистика, която да ви помогне да решите.

Това ще се превърне в любимото ви забавление, ако по принцип не обичате да чакате и нямате търпение да изгледате цяла футболна среща, например. Освен това виртуалните турнири не зависят от графика на реалните първенства и могат да ви бъдат приятна алтернатива, когато любимият ви спорт е в почивка.

виртуален футбол

Другият сериозен плюс на тази секция в различните сайтове е, че букмейкърите се стараят постоянно да се развиват в тази област, предлагайки все по-разнообразни възможности и още по-реалистична графика. Външният вид, имената и визията на играчите често напомнят на първообразите, от които са вдъхновени.

Всичко това е придружено от експертен коментар и реалистични звуци, които ще ви пренесат на терена, където се провежда двубоя. Графиката наподобява репортаж от най-интересното в съответната среща, така че ще имате възможност да се насладите само на горещите моменти, които със сигурност ще вдигнат адреналина ви.


Видове виртуални спортове

виртуален баскетбол

Както споменахме, в различните сайтове ще намерите интерактивни аналози на най-обичаните спортове. Тенденцията тук е портфолиото да расте и опциите да стават все по-разнообразни. Предлагаме ви списък с наличните предложения, които ще откриете в някои от най-популярните платформи в България:

 • Еврофутбол – Виртуален Футбол, Коне
 • WINBET – Футбол, Конни надбягвания, Надпревара с кучета, Тенис на маса, Тротинг, Рейсинг, Стрелба с лък, Бадминтон
 • Bet365 – Конни надбягвания, Хрътки, Футбол, Моторни Спортове, Спидуей, Колоездене, Тенис, Тротинг
 • Efbet – Футбол, Баскетбол, Конни надбягвания, Хрътки, Тенис
 • Palms Bet – Виртуален Футбол, Конни надбягвания, Хрътки, Тротинг, Рейсинг, Тенис на маса, Бадминтон, Стрелба с лък
 • Bwin – Тенис, Футбол, Хрътки, Коне, Тротинг, Спидуей, Колодрум

Налични маркети за залози

Букмейкърите се стараят да предложат максимално реалистични пазари в секцията си със симулации. Независимо дали говорим за виртуален футбол или друг вид спорт, сред опциите си за прогнози ще срещнете вече познати маркети като:

 • ФУТБОЛ – Хендикап, Двата отбора да отбележат, Точен резултат, Брой голове Домакин, Брой голове Гост
 • БАСКЕТБОЛ – Краен Победител, Печеливша разлика, Хендикап, Първи До, Общо за отбор
 • ТЕНИС – Изход, Под / Над, Точен резултат, Четно / Нечетно
 • ХРЪТКИ – Форкаст, Трикаст

Ще се зарадвате да научите, че тенденцията е да се предлагат все по-разнообразни възможности. Това, в комбинация с факта, че на ден се провеждат десетки игри, правят виртуалните спортове доста примамливо поле за изява.


Как да печелим от виртуални спортове?

След като ви запознахме с основните моменти при виртуалните спортове, бихме искали да ви посъветваме как да залагате в този сегмент. Все пак, удоволствието от играта е важно, но печалбата също е от значение.

Поради голямата доза случайност, върху която почиват този тип симулации, не можем да ви предоставим достоверна цялостна стратегия за игра. Бихме могли обаче да ви предложим няколко ценни съвета, които със сигурност ще повишат успеваемостта си.

Изберете внимателно на кой спорт ще заложите

Първият и най-важен съвет е да прецените внимателно в кой спорт да инвестирате парите си. Причината да обръщаме внимание на това е, че в състезанията от различните дисциплини броят на претендентите варира. Ако изберете виртуален футбол, тенис или баскетбол, например, възможностите ви при мачбет са само две. Разбира се, това занижава коефициентите, но пък и рисковете, които поемате, са по-малки.

Когато говорим за конни надбягвания, състезания с хрътки, тротинг, Спийдуей и пр. претендентите са значително повече – между 6 и 15, в зависимост от вида спорт и от сайта, на който играете. При тези надпревари ще забележите по-примамливи стойности, но пък и шансът да загубите е по-голям. Ако основната ви цел е бърза печалба с минимална инвестиция, може би ще е по-добре да се спрете именно на надбягванията.

Инвестирайте малки суми

Този съвет е от изключително значение. Помнете, че компютърните матрици генерират развоя на събитията на случаен принцип. Не се предоверявайте на късмета си. Дори да сте регистрирали серия от успешни залози, това не значи, че следващия път няма да изгубите всичко.

За да ви помогнем да усвоите правилната нагласа за игра, ви предлагаме да разглеждате виртуалните спортове като хвърлянето на монета – всеки път имате равни шансове да спечелите или да изгубите.

Не гонете загубите си

Нашият опит показва, че много потребители се увличат в играта и в стремежа си да възстановят загубите си, влизат в доста неблагоприятна серия. Преди да започнете да правите прогнози на виртуални спортове, запомнете едно: Никога не опитвайте да възстановите загубите си. Определете си точна сума, която сте готови да инвестирате, и когато забележите, че я достигате просто спрете играта, независимо дали печелите, или губите. Причината е ясна – в тези спортове не може да се открие сигурна зависимост, на която да се доверите.

Не търсете аналогия с реалния спорт

Другото нещо, на което искаме да ви обърнем внимание, е фактът, че между оригиналните играчи и отбори от света на спорта и техните виртуални версии невинаги има връзка. Помнете, не е задължително аналогиите в симулациите да притежават същите качества като първообразите.

В този смисъл, ако забележите, че един срещу друг застават виртуалните еквиваленти на Реал Мадрид и ЦСКА Москва, не бъдете напълно убедени, че испанците ще вземат мача. Доверявайте се по-скоро на статистиките от това първенство.

Залагайте на аутсайдерите

Единият вариант за игра, който можем да ви предложим, е да разделите инвестициите си в малки равни суми и да опитате късмета си с аутсайдерите в отделните сблъсъци. Направете го няколко последователни пъти, след като сте се спрели на достатъчно примамливи стойности. Това е един от плюсовете на виртуалните спортове – развоят от срещата може най-неочаквано да ви изненада и да излезе във ваша полза.

Обърнете внимание на дългосрочните

Някои сайтове ще ви предложат опция да прогнозирате дългосрочно развитието на турнирите за някои спортове като виртуален футбол, баскетбол и тенис. Може би си струва да обърнете внимание на това. Причината е, че при дългосрочните залози бихте могли да потърсите някаква по-надеждна корелация в представянето на конкретния играч или отбор. Както и преди, искаме да ви посъветваме все пак да се допитвате до статистиките и анализите във виртуалните секции, а не да залагате напълно случайно.


Нашето мнение за залози на виртуални спортове

Виртуалните прогнози предлагат наистина вълнуваща алтернатива на стандартните спортове. Този тип залагания имат три основни плюса:

 • Игрите не зависят от реалните първенства, от климатичните условия и пр. Провеждат се всеки ден през малък интервал от време.
 • Самите игри не траят много кратко, което ги прави подходящи за по-нетърпеливите потребители.
 • Предлаганите коефициенти са по-атрактивни, в сравнение с тези при стандартните спортове.

Виртуалните дисциплини могат да ви помогнат да натрупате значими суми и то със съвсем скромни инвестиции. За целта обаче трябва да си създадете дисциплина на игра. Ако забележите, че днес просто не ви е ден, не гонете реванш на всяка цена, защото при този тип прогнози, той може и да не дойде.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.