Стратегия за сервиращ фаворит в тениса

Съдържание
  1. Какво представлява стратегията
  2. За какво да обърнем внимание, докато я прилагаме?
  3. Какъв недостатък има стратегията на сервизи
  4. Кой противник да предпочетем?
  5. Каква е схемата със сервизите
  6. Заключение и мнение за стратегията

Тениса е една доста интересна и интригуваща игра. Тенис мачовете предлагат на залагащите доста възможности за залог, като реално можете да залагате на всички възможни събития, които могат да се случат в една тенис среща. Има, обаче една стратегия, при която шансът да спечелите при определени условия е много голям. Именно за тази стратегия ще ви разкажа в тази статия.

тенис стратегия за сервизи

Какво представлява стратегията за сервиращ фаворит?

Както знаете, при тениса двата участника в срещата играят до победа в 2 от 3 сета или 3 от 5 сета, в зависимост от турнира. Всеки сет се играе до 6 или 7 спечелени гейма. Играчите се редуват да сервират във всеки отделен гейм. Спечелването на гейма е същността на тази стратегия. При нея залагате за играча, който сервира в даден гейм, да го спечели.

По принцип винаги играча, който сервира има предимство в спечелването на гейма. Залозите обаче трябва да се правят на сигурни играчи, които имат силен сервиз, а и не само. Много често двама равностойни тенисисти печелят своите сервиз геймове и победителят в сета се решава, чрез тайбрек.

Букмейкърите дават ниски коефициенти за подобен залог, съответно и печалбата ви няма да е голяма, но с множество от такива дребни печалби имате шанса да натрупате доста солидна сума. Може да разгледате кои букмейкъри препоръчваме и какви са техните предимства над останалите.


За какво да обърнем внимание, докато я прилагаме?

Съветът ми е в никакъв случай да не се обръщате към женските тенис мачове!

При тях се получават много пробиви, т.е. тази, която сервира губи гейма, а пък коефициента да го спечели е бил нисък. Все пак има някои изключения, но за това е нужно предварително да се запознаете с тенисистката, на която искате да се доверите.

При мъжките тенис срещи също се получават пробиви, но те са значително по-малко на брой. Естествено, ако играят първият поставен в схемата на турнира срещу някой квалификант е много вероятно дори квалификанта да не спечели гейм, тогава може да се възползвате от залози за фаворита да пробие. Това обаче напоследък не се случва много често, понеже тенис играта се разви до такава степен, че мачовете са много интересни и оспорвани.

Същността на тази стратегия е да направите последователност от сигурни залози и с малки печалби да трупате пари в сметката си.


Има ли недостатък тази тенис стратегия?

Може би някои се досетиха, че тази стратегия има един главен недостатък. А той е, че при евентуален пробив, сумата, която сте спечелили от 3-4 печеливши залога, я губите само с един залог. Обикновено, силните тенисисти от топ 20 в ранклистата трудно губят своите сервиз геймове срещу по непретенциозни съперници, но винаги има шанс за изненада.


На кой съперник да се доверим?

Съветът ми е преди да се впуснете да залагате, да анализирате поне мачовете между двата съперника. Ако имате повече време, можете да проверите как са се развили мачовете досега за двамата в съответния тенис турнир. Вижте дали не е бил контузен наскоро някой от двамата тенисисти. Както вече споменах, при двама равностойни тенисисти шансът всеки от тях да спечели сервиз гейма си е много голям. Повечето букмейкърски компании предлагат и картина на живо на самите мачове, така че се възползвайте и от това. Много често, в някои мачове контузия на някой от играчите води до спад в играта му и ако вие видите това на живо едва ли ще рискувате със залог за него. По-скоро можете да търсите печалба, чрез залог за пробив.


Каква е схемата със сервисите?

Чрез следния пример ще ви представя нагледно как може да се развият събитията.

Обикновено, букмейкърите дават коефициент, за тенисист да спечели сервиз гейма си, който е между 1.10 – 1.35. Естествено има и други варианти. Да речем, че започвате с 10 лв. начална сума. Набелязали сте си 2 мача с изявени фаворити. Започвате със залог от 10 лв. за единия фаворит да спечели сервиз гейма си. При коефициент 1.20 печалбата ви е 12 лв. или чисто 2 лв. Напълно вероятно е фаворита да не загуби сервиз гейм и ако това стане в първия сет той ще изпълни най-малко 3 сервиз гейма. Това е чиста печалба от 6 лв. Още 3 сервиз гейма във втория сет и ето ви 12 лв. чиста печалба за по-малко от час, понеже ако се развие така мача, означава че фаворитът ви печели всички геймове до края на мача и той би свършил за много кратко време.

Представете си, обаче мач между двама равностойни тенисисти, които печелят своите сервиз геймове и решават крайният победител с тайбрек, тогава ако залагате всеки път на сервиращия да спечели гейма имате 12 печеливши залога в първия сет. Залагате винаги 10 лв. или друга сума, но винаги еднаква. Така лесно ще проследите вашите печалби.

Има ли някакви недостатъци?

Да, тази тенис стратегия има и недостатък (прочетете повече за особеностите при залозите в тениса) ! Той се състои в това, че ако тенисистът за който сте заложили да спечели сервиз гейма си, бъде пробит, губите заложената сума, например 10 лв. Не ви пожелавам това да се случва във вашите първи залози, защото чувството е много неприятно. Просто, ако имате възможност да гледате мача и видите или усетите колебание в играта на “вашия човек”, не залагайте, изчакайте или преминете към друг мач.


Обобщение и мнение за стратегията

Тази стратегия за залагане на тенис срещи е доста добра, като единствено се иска постоянство и търпение. Всеки може да направи грешен залог, просто останете спокойни и не се впускайте в начинанието да си върнете загубената сума, под влиянието на емоциите си. Определено трябва да опитате тази стратегия, особено, ако сте любители на тениса. Да, вярно е, че печалбите не са огромни, но за 3-4 часа правилни залози можете да се похвалите с доста добра обща печалба. Така че, не бързайте, дайте си време и започнете да печелите.