Съдържание

Същност на залозите на Virtual футбол

Виртуалният футбол е често срещан в сайтовете за онлайн залози и се радва на много почитатели. Различните букмейкъри позволяват да залагате на виртуален футбол от всякакви първенства и турнири. Коефициентите не се различат много от тези на реалните мачове, така че при правилна тактика и поглед върху играта може да си докарате атрактивни печалби.

виртуален футбол ръководство

Самият виртуален футбол представлява компютърно генерирана игра, на която можете да залагате. В повечето случаи клиентите виждат картина от събитията пресъздадена чрез прецизна анимация. Футболните срещи са съпроводени със звук, за да можете да усетите истинска емоция. А сега нека разгледаме ръководството за този популярен виртуален спорт.


Как протичат виртуалните мачове?

Един цял виртуален футболен мач се играе за 3 минути или малко повече. Това са двете полувремена, в които може да се излъчи победител и двубоят да завърши с равенство. Мачовете са краткотрайни, така че не се налага да чакате дълго, за да разберете дали залогът ви е успешен. По-голямата част от букмейкърите излъчват виртуалните футболни сблъсъци на живо, но можете да намерите сайтове, където липсва картина от събитията и се налага да следите само статистиката на двубоя, резултата и всичко, което се случва в дадения момент.

залози на виртуален мач онлайн

Освен картина от мачовете можете да слушате коментар на събитията и да преглеждате статистиката, която включва процент на владеене на топката, жълти и червени картони, нарушения, смени в отборите и много други детайли. Главната идея е потребителите да получат подробна информация, с чиято помощ да реализират печеливши и точни залози.


Виртуални първенства и купи

В почти всеки букмейкърски сайт ще откриете виртуални футболни първенства и срещи за купите на различни страни. Имената на участващите отбори са измислени, но можете да намерите и съвпадения с реалните тимове. За всеки шампионат се играят кръгове, в които един срещу друг излизат всички отбори. Последните са разпределени в таблици от първо до последно място. За победа в даден мач се присъждат 3 точки, а за равен резултат 1 точка.

Виртуалните двубои за купата са стандартни турнирни битки. Те могат да бъдат за конкретна държава или международни. При европейските и световни надпревари имената на участниците са истински. Така например можете да видите Англия, Франция, Испания, Италия, Германия и други тимове. Тук обаче имената на състезателите нямат нищо общо с истинските.

До голяма степен виртуалните срещи се приближават до реалните шампионати и турнири. Разлики могат да се открият единствено при имената на отбори и играчи, но това не е чак такъв проблем. Разбира се, и времето, за което се играят мачовете е много по-кратко от истинското.


Опции за залози на виртуален футбол

коефициенти и пазари за вритуалния футбол

Добрата новина за почитателите на виртуалния футбол е, че и тук присъстват различни пазари и опции за игра. Букмейкърите не ви ограничават само в прогноза на крайния изход на мачовете, а имате още възможности за залози. Тук трябва да се знае, че колкото по-сложен е даден пазар, толкова по-висок ще бъде коефициента към него. Разбира се, има опции и с намалени ставки, така че е добре да се запознаете с тях поотделно. А ето и най-известните:

 • Победител в мача;
 • Първо полувреме изход;
 • Хендикап;
 • Под/над брой голове;
 • Двоен шанс;
 • Точен резултат;
 • и други…

Представените по-горе пазари са валидни, когато залагате за мач. Имате обаче и още опции на разположение. В някои сайтове ще видите Залози за кръг, където да прогнозирате общия брой на голове в кръга или кой ще отбележи повече попадения (гост или домакин). Друг любопитен пазар е Залози за сезон, където да познаете кой ще бъде шампиона или ще завърши в топ 5.


Кой разработва системите и софтуера за виртуалния футбол?

В много от случаите букмейкърите използват външни компании, които да разработят системите за виртуален футбол. Другият вариант е операторът сам да изготви онлайн платформата за този популярен спорт. И в двата случая крайният продукт трябва да изглежда добре, и да предлага удобен интерфейс за потребителите. Нека все пак изброим най-известните разработчици на системи за виртуални спортове, с чиято помощ може да залагаме на футболни мачове:

 • Playtech
 • Global Bet
 • Every Matrix
 • Betradar
 • SB betting software
 • И редица други…

Разликите в платформите за виртуални залози, не са съществени, но при някои от тях се забелязват по-интересни визуални качества. Общо взето стремежът е да се постигне отлична графика, перфектен звук и детайлно описания на събитията. До този момент сме виждали много успешни системи, така че можем само да адмирираме старанието на програмистите.


Плюсове и минуси на виртуалния футбол

Ясно е, че виртуалните футболни двубои, не могат да догонят реалните, по отношение на усещания и емоции. Тези компютърно генерирани игри имат своите положителни и отрицателни качества, за които ще споменем по-долу. Споделяме нашето лично мнение, с което не искаме да ви ангажираме, а вие ще прецените, дали сме прави или грешим.

 • Плюсове на виртуалния футбол
 • Виртуалните футболни мачове са налични по всяко време и през цялата година. По този начин играчите могат да залагат, дори когато любимите им отбори почиват;
 • Поради факта, че виртуалният футбол, се генерира от компютъра на случен принцип, то не се изисква да анализирате двубоите, преди да направите вашите онлайн залози;
 • Виртуалните футболни битки протичат по-бързо, което ви позволява да разберете, дали залозите ви са печеливши. Можете да залагате на мачове на всеки три минути;
 • За да улесните залозите си имате възможност да изгледате няколко мача на живо, за да разберете как се представят отделните отбори, това ще ви бъде от голяма полза.
 • Минуси на виртуалния футбол
 • Залозите на виртуален футбол не лежат на логика. За тях няма новини и предварителна информация, която да използвате във ваша полза. Всичко става на случаен принцип;
 • Отборите и техните сили нямат нищо общо с реалността. Така например и най-големите имена могат да бъдат аутсайдери, а това не кореспондира с логиката;
 • Виртуалните мачове не могат да се сравнят с истинските футболни срещи, нито като емоция, нито като изживяване.

Още няколко важни аспекта на виртуалните мачове

В края на нашето ръководство ще разгледаме още няколко важни аспекта свързани с виртуалните футболни мачове. На първо време ще отбележим, че виртуалният спорт не е свързан по никакъв начин с реалните първенства, турнири и състезания. Не търсете прилики в реалните залози и виртуалните. Само по този начин ще можете да постигнете някакъв успех.

Бъдете спокойни относно достоверността на резултатите, тъй като букмейкърските къщи не могат да влияят на развоя на събитията. Във виртуалния футбол не може да има купени мачове, което до голяма степен е добра новина за потребителите. Другото хубаво нещо са коефициентите, които са много близки до тези при реалните залагания на футболни мачове.

Причината за това отборите и играчите да не са представени с истинските си имена, се крие в лиценза. И все пак някои букмейкъри ще предложат реалните имена на тимовете, както и на участниците в двубоите. Това, разбира се, едва ли ще представлява голяма пречка за вас.

И за последно, нека споменем пазарите. Те не са чак толкова голяма бройка, както са при истинските футболни срещи, а също така и са по-трудни за прогнозиране. Обикновено феновете на виртуален футбол са по-склонни да залагат за крайния изход от двубоите.


Финални думи

Виртуалният футбол е интересен, защото е наличен винаги, когато искате да залагате. Той не е чак толкова атрактивен, колкото са истинските битки на зеления килим, но ако свикнете с него ще видите, че предизвиква и много усмивки. Един път напипали правилния начин за залагане със сигурност ще останете почитатели на този компютърно генериран спорт за дълго време.

betenemy