Защо футболните залози са толкова предпочитани?

Футболните залози са вероятно най-популярният начин за залагания в момента в България. Доста хора с дори малък интерес в тази тема биват по един или друг начин привлечени. Целта е да се познава изхода на дадена среща и според залога си, да печелите пари от това. Ако пък прогнозата Ви е грешна, губите пари. Не е нещо сложно. Трябва обаче да прецените дали правите цялостната си стратегия за игра просто за тръпката и забавлението или сте решил да се заемете сериозно и да изкарвате големи пари.

как да залагаме на футбол

Най-често срещаният начин да направите залог е като използвате букмейкър. Сега много актуални са онлайн букмейкърите, които предлагат и различни промоции, пример за това е Bet365. Де факто това е вариантът на ранния бас с приятел, който е на противоположното мнение за даден мач. Естествено, букмейкърът подготвя коефициенти по свое усмотрение за всеки възможен изход и е вече въпрос на избор за клиента да направи залога си. Индустрията с футболни залози вече е огромна и има много сайтове с букмейкърска цел в целия свят. В такива страници като нашата пък можете да откриете оценки за тях.


Как да залагаме на футбол, използвайки различни видове залози

Има един куп различни видове залози, от които можете да избирате. Това разнообразие може да се види дори леко объркващо за новака, но всъщност ни предлага по-голям шанс за избор и съответно за печалба. Естествено, някои залози са доста по-лесни за изпълнение от други, но в крайна сметка, при сериозно проучване, всички могат да бъдат разбрани. За новите в това начинание е добре да се придържат в началото към простичките залози, докато навлязат в материята. Ако искате да имате успехи в залаганията и да правите пари от това начинание, все пак ще трябва да се запознаете и с по-комплексните залози. Много често големите коефициенти и изгодните знаци могат да се намерят именно там, като трябва да се има предвид, че в различни държави някои термини в залаганията са с различни имена и имат различни значения. Именно затова в нашия сайт можете да видите и широка терминология с обяснени значения. Винаги може да ви помогне и съпортът на даден сайт за залагания.


 1. Първият и много популярен залог е на победа
 2. Това е съвсем простичкият пример. Един от най-популярните залози в интернет е именно такъв и е лесен за разбиране. Във футбола невинаги има победител, затова съответно се оставя коефициент и за равенство, така нареченият хикс. Въпросните коефициенти за дадена среща ще зависят от това кой е фаворит и кой е аутсайдер. Този с по-малкия коефициент съответно ще е очакваният тим да спечели. Например, ако играят Барселона и Хихон, Вие вероятно ще очаквате Барса да бие, така че ще заложите на фаворита, макар коефициентът му да е по-нисък..


 3. Хендикапът е друг много популярен залог в мачовете
 4. Близък е до този за победа, но тук играете с изкуствено предимство за един от отборите. То може да е от един, два или повече голове и съответно спрямо него да правите прогнозата си. Така например, ако пак заложите на Барса срещу Хихон, но с хендикап от -3 гола за каталунците, ще се надявате те да бият с 4:0 например, за да излезе прогнозата Ви. Това е доста полезно, когато гоните по-голям коефициент и смятате, че даден тим може да бие с разлика. Може да се използва и в случаите, когато според Вас, суперфаворит няма да спечели с много или даже няма да бие срещу съперника си.


 5. Залози на над и под голове
 6. Тези залози набраха изключително много популярност в последните погодини. И се предлагат в изключително голямо разнообразие при повечето букмейкъри. Идеята е да познаете колко точно гола ще има в даден мач, за даден отбор, за полувреме, за минути и прочие. Например, Барселона играе с Хихон и вие очаквате в срещата да има над 2.5 гола. Залогът Ви ще излезе, ако в двубоя се отбележат поне 3 попадения. В миналото стандартът беше именно под и над 2.5 гола. Сега обаче има всякакви разновидности. Над 0.5 гола, над 1.5 гола, над 3.5 гола, над 4.5 гола и т.н., както и еквивалентите им с под. Игрите на живо позволиха да стигаме понякога и до над 9.5 гола. Идеята е, ако се колебаете за знак, но вярвате, че ще паднат доста попадения, да не търсите крайния изход, а по-скоро броя голове.


 7. Имате възможността да залагате и на точен резултат, било то за краен изход, полувреме, минути и прочие
 8. Тогава ще трябва да уцелите колко гола ще вкара единият и колко другият тим и да го отчетете в прогнозата си, за да имате успех. Тук коефициентите са големи и често се играе с по-малко пари.


 9. Отделно имате и друг залог, набрал сила – гол-гол
 10. Отново, ако не сте наясно кой ще спечели, но вярвате, че и двете атаки ще се разпишат, можете на много приятен коефициент в повечето случаи да заложите и двата тима да вкарат.


 11. Не трябва да се забравя и вариантът първо полувреме – краен резултат
 12. Тук можете да предвидите кой отбор ще води на почивката или пък ще реми и кой ще спечели в крайна сметка или пак ще е реми. Това е изгодно, когато вярвате, че даден тим е фаворит и може да поведе още до почивката. Така ще хванете по-голям коефициент. Ако пък вярвате в изненада, можете да сложите първото полувреме в полза на единия отбор и крайния изход в полза на другия на изключително голям коефициент. Същото важи и ако сте убеден в твърдо реми или реми през обрат.


 13. Други популярни залози са специалните залози
 14. Те понякога са просто за забавление, но доста сериозни играчи ги използват. Тези залози невинаги влияят на крайния изход. Такива примери са първи голмайстор, корнери в мача, картони в мача. При голмайсторите може да се залага и на такъв, който да вкара за целия мач, да вкара повече от един гол, или повече от два гола. Естествено, при всяка по-смела прогноза, коефициентът нараства. Картоните пък можете да играете по минути, за мача или за полувреме. Например, на Барса-Хихон ще има 4 картона за 90-те минути, 2 през първата част, един в интервала 1-10 минута. Всички тези варианти ще откриете в списъка с възможности за залагания. При корнерите отново важи абсолютното същата разновидност.


 15. Друг тип залози са дългосрочните залози
 16. Можете да ги ползвате за победител в лига, турнир или някакво друго състезание. Например, подкрепят Барселона да спечели Ла Лига преди сезона, ще трябва да изчакате края на кампанията, за да видите дали тимът Ви ще спечели и ще ви донесе победата. Естествено, понякога може да се залага и още по време на събитието.


 17. Комбинациите от залози също трябва да се споменат
 18. Така наречените акумулатори не са лесни за познаване, но пък носят доста печалби. Те включват няколко от гореспоменатите прогнози, комбинирани по определен начин – дали в права колонка, дали в система. При първия вариант всичките Ви прогнози трябва да излязат, за да направите печалба. Тя пък се изчислява, като се умножава залогът по първия коефициент по всеки следващ коефициент. Естествено, има и много системи, които Ви дават право на примерно една грешка, но пък намаляват големината на възможната Ви печалба. И двете имат своите предимства и недостатъци, като остава Вие да прецените какво търсите и коя е по-изгодната комбинация.


 19. Залозите на живо, които много се развиха в последните години
 20. Именно там правят големи инвестиции топ букмейкърите, а интересът е огромен. Ние от Betenemy написахме и за една доказала се с времето стратегия относно залозите на живо, която може да помогне на всеки играч да увеличи шанса си за печалба. При залозите на живо можете да следите дадено събитие и да залагате в реално време на изхода му, на някои от гореспоменатитите възможности и да се възползвате от по-добри коефициенти или да търсите изненада, която по-рано не е имало. Например, Хихон може да удържи на Барса 30 минути без гол и така да заложите на по-голям коефициент за каталунците, вярвайки, че те все пак ще бият. Това също е нож с две остриета, защото доста хора играят, без да следят срещата и по-скоро гонят шестото си чувство. Това е грешка, важното е да се следи обективно двубоя и да се намери дупка в коефициентите на буукито. Доста професионални играчи именно така трупат печалбите си. Като цяло залозите на живо са доста сериозна материя, която носи печалби, стига да сте я проучили внимателно.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.