Същност и история на надбягванията с коне

Надбягванията с коне може да не са най-популярният спорт за залагания в България, но всъщност милиони зрители по света проявяват интерес към тях, а доста си докарват и стабилна печалба с познанията си. Надбягвания има всеки ден от годината, а състезанията се провеждат в целия свят. Популярността на този спорт вече прикова вниманието в голям мащаб и повечето надпревари се предават на живо по телевизията за радост на публиката и на хората, които обичат да залагат.


конни надбягвания - същност и съвети

Някаква част от хората следят спорта просто за тръпката, но доста от тях го предпочитат заради печалбите. Изключително популярен е той във Великобритания и Австралия. Доста буукита пък имат специални раздели само за него и се стремят да се конкурират едни други с най-добрите оферти, промоции, бонуси и коефициенти за клиентите.

Естествено, когато заложите на дадено събитие, то веднага става по-интересно, още повече, ако сте фен на спорта. Радостта от победата на коня Ви може да донесе и доста пари.


Със сигурност залаганията на конни надбягвания са едни от най-популярните в световен мащаб с тенденция това да се усеща все повече в следващите години. Изобщо не е трудно да се започне и можете да научите бързо основите, след което да пробвате късмета си.

В България няма чак толкова много специалисти в спорта, но ако вярвате, че всички коне и състезания са еднакви, това далеч не е така. Има различни породи коне, които бягат по съвсем различен начин. Видовете състезания също са доста различни и фаворизират един или друг кон.


Варианти за залагане на надбягвания с коне и коефициенти

Има един куп варианти да залагате на този спорт. Има стандартни коефициенти за победител, залог кон да е топ 3 или топ 4 на състезанието, залог как точно ще изглежда първата тройка коне, както и доста специални залози.

 • Най-стандартният е за победа и е най-играният. Тогава просто трябва да познаете кой кон ще е пръв. Тогава и печелите. Този за място предлага коня да завърши поне в Топ 2 на по-малък коефициент, но и по-малък риск.
 • Така нареченият „Шоу” залог е за място в Топ 3 на още по-нисък коефициент.
 • Може да говорим и за залог „през борда”. Това е тройна комбинация, при която залагате на победа, място и „шоу”. Ако конят Ви стане първи, печелите пълната сума. Ако стане втори част и ако стане трети по-малка част. Ако не познаете изобщо, не печелите нищо.
 • Има опции и за по-напредналите. Залогът „Екзакта” Ви дава шанс да прогнозирате кои два коня ще са на първите две позиции и познаете ли, прибирате и голяма сума.
 • При „Трифекта” трябва да познаете първите три коня в състезанието. Обратна „Екзакта” и „Трифекта” значат, че трябва да прогнозирате просто първата двойка или тройка, без значение кой точно кон къде ще се намира в класирането.
 • За истинските оптимисти, има „Суперфекта”, където можете да пробвате с първите четири коня в класирането според Вас.

В надбягванията с коне има също и комбинации

Една от тях е Двойна печалба. В нея трябва да познате победителите в две различни състезания. Не е лесно, но носи доста пари. Същото важи и за Тройната печалба.

Акумулаторът тук се води всеки залог на повече от три селекции в състезанията. Съответно за целта буукитата предлагат един куп комбинации с различни системи.

Трикси, Янкий, Супер Янкий са само някои от тях. Там имате възможност да слагате двойни прогнози, тройни прогнози, четворни и т.н. Познаването обаче не е никак лесно и трябва да сте си написали домашното.


Съвети и стратегии за залагане

Това обаче си остава и чарът на спорта. Изключително многото опции за залог и комбинации. Няма нужда веднага да знаете всички тях, по-скоро започнете с по-простите неща и после направете скока към комбинациите. В ръководството на Betenemy сме вкючили достатъчно информация и препоръки по темата.

Няма гарантирана система за успех в спорта. Но при постоянна игра и без алчност, можете да си докарвате печалба. Трябва да бъдете наистина добре запознат с всички тенденции, да проучвате всеки коефициент и всеки кон. Няма как да се мине и без късмет, но трябва да познавате жаргона и победителите.

Друга модерна подробност е борсата за залози на Betfair. Това е стравнително нов вариант за прогнозиране. Огромната база от възможности на тази спортна борса обаче прави възможно нещо наистина иновативно. Там можете да влезете в ролята на букмейкър. Това не е с чак такъв ефект в другите спортове, но тук си важи в пълна сила. Можете да прогнозирате кой кон няма да спечели и така е доста по-вероятно да спечелите, отколкото да търсите късмета си по стандартните начини.

Във всеки случай, най-добре е да залагате онлайн, където има редовни промоции. Най-малкото, повечето топ букмейкъри са британски и изключително много промотират този спорт. Опциите им можете да намерите в нашите ревюта за всеки от тях.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.

Comments are closed.

Един коментар за “Как да залагаме на конни надбягвания

 1. Me
  Mehmed
  Iskam da pecelq pari