Стратегия за залагане на база статистика

Футболните залози, в повечето случаи, са най-интересни и атрактивни сред залагащите. Футбола предлага и най-много събития, от които всички можем да се възползваме. Именно заради това ще ви представя една стратегия за залагане на футболни срещи на база статистика.

стратегия на база статистика

В какво се изразява стратегията?

На пръв поглед, стратегията звучи проста и елементарна, но всъщност не е точно така. Защото, ако беше така много хора щяха да я следват и да не се оплакват, че са загубили пореден залог. Залагане на статистическа база означава да проследим статистиката преди даден мач. Не, че много хора не го правят, но тук ще разберете какво точно да гледате от статистиката, за да си направите изводите, преди да заложите. Когато залагате, чрез тази стратегия може да търсите вашите мачове сред всички футболни лиги. Може да прочетете повече за това как да залагаме на футболни срещи.


На кои статистики да отделим повече време?

Да заложите за победа на даден отбор, само и само, защото е спечелил последните си 2 мача, не е голямо основание за вашия залог. Добрите и успешни играчи на спортните пазари винаги правят своите залози, по начин чрез, който могат да се аргументират за залога си. Статистиката е много важен аспект преди всяка среща.

Нека изброим нещата, на които трябва да обърнете внимание преди мача:

  • Последните 6 мача на всеки от двата отбора
  • Отделно, последните 6 мача на домакина, като такъв и последните 6 на гостуващия отбор като гост
  • Директни сблъсъци между двата отбора
  • Проверете дали даден отбор е в серия от победи, равенства или загуби
  • Проверете, също така, през кое от двете полувремена, отборът бележи повече
  • Класиране, ако е мач от първенство
  • Ако залагате на брой голове, вижте статистиката за под/над 2.5 гола в мачовете
  • Ако залагате на корнери или други подобни събития, запознайте се със съответната статистика за всеки един от отборите
  • Винаги обръщайте внимание за контузени и наказани футболисти

Това са основните точки, които да следвате преди да направите вашият залог. Когато залагате на база статистика не е нужно да познавате двата отбора. По този начин може да избирате мачовете си от множество лиги. Това е и основното предимство на залозите, които правите на база статистика.


На какво да отдадем особено значение, използвайки стратегията със статистика?

Внимавайте с дерби мачове и мачове за купи, финали и мачове, където крайният победител се решава в две срещи. Градските дербита например, са “подводен камък”, понеже дори да играят първия срещу десетия в класирането, след като самия мач е дерби сблъсък, винаги може да очаквате аутсайдера да спечели. Отборите, също така се надъхват преди мачове за купи, особено по-малките отбори. Мачовете за купа на страната им дават възможност да се популяризират и да “блесне” някой от играчите им, от който да спечелят добри пари при евентуална продажба.

И последно, мачовете, чиито краен победител се решава в две срещи. При тях понякога се правят “тънки сметки” и статистиката не помага. Често, ако на отбора му предстои тежък мач, те пренебрегват този, при който могат да решат нещата във втория мач и се пазят, когато играят първата среща.


Финални думи и мнението ни

Съветът ми е, когато използвате статистиката, като основен аргумент за вашите залози, да се насочите към мачове от първенствата на различните държави. Това ви дава множество възможности, от които да се възползвате. Просто, в първенствата има по-постоянни отбори, отколкото за купата на страната, например.

Статистиката е много важен фактор при всякакъв вид залози. По принцип, тя трябва да се гледа и анализира преди всеки залог, а когато не познавате и двата отбора в даден мач, тогава статистиката е единственото ви спасение. В днешно време имате възможност да намерите всякакъв вид статистика в Интернет, също така отдавна букмейкърските компании предлагат статистика за различните лиги, която вие като техен клиент може да използвате. Изборът е изцяло ваш. Никога не се подвеждайте, да заложите изкушен от даден коефициент. Проверете, много често зад него стои и статистиката. Анализирайте я и правете вашите прогнози сигурни и печеливши.