Стратегия за залагане на 3 или повече гола

Головете са основната цел във футбола. Всички запознати са наясно, че отборът с повече отбелязани голове от другия, печели мача. Именно затова головете са важни в съвременния футбол, особено за тимове, чиято философия изповядва атакуващ стил на игра. А в днешно време този стил на игра е присъщ за доста тимове. Следната стратегия е базирана на головете за даден отбор в мача, затова те са важна част от успеха ви с нея.

залагане на 3 гола или повече

Същност на стратегията

Същността на стратегията се крие в това дадени отбори да отбележат 3 или повече гола в мача. Но запомнете, че става въпрос поне за единият отбор в срещата, а не общ брой голове в мача. Целта е да изберете 2 мача, където очаквате да има доста отбелязани голове. После правите общо 4 залога, като комбинирате по двойки отборите да отбележат поне 3 гола в мача.

Нека ви го покажа най-ясно чрез пример:

Ако имате 2 мача, да речем – Отбор A срещу Отбор B и Отбор C срещу Отбор D, тогава трябва да направите следните 4 двойни залога:

  • Отбор A да отбележи 3 или повече гола в мача и Отбор C да отбележи 3 или повече гола в мача;
  • Отбор A да отбележи 3 или повече гола в мача и Отбор D да отбележи 3 или повече гола в мача;
  • Отбор B да отбележи 3 или повече гола в мача и Отбор C да отбележи 3 или повече гола в мача;
  • Отбор B да отбележи 3 или повече гола в мача и Отбор D да отбележи 3 или повече гола в мача.

По този начин имате 4 различни селекции, на които залагате една и съща сума. Обикновено сумата е ниска понеже коефициентите, които се получават са доста високи.


Как да изберем правилните мачове?

На пръв поглед отбелязването на поне 3 гола в мача не е много лека задача за който и да е отбор, но целта ви чрез тази стратегия е да се опитате да подберете мачове, където се очакват голове и от двата тима. За тази цел трябва да се запознаете със статистическа информация преди въпросния мач, в каква форма са отборите, колко е важен мачът, за да знаете дали ще подходят по-прибрано или по-отворено към самия мач. Наистина е трудно да се намери подобен мач, в случая цели 2, но съветът ми е да се обърнете към първенства, които не са чак толкова известни, в смисъл – по нискоразрядни лиги. Обърнете внимание на мачове и отбори от:

  • юношески първенства, като квалификации за Европейски и Световни първенства на формации до 17, 19 или 21 години
  • женски първенства, понеже в много от тях има изявени фаворити, които обичат да бележат много
  • долни дивизии на различните страни
  • приятелски мачове!

Естествено, ако мислите, че някой мач от което и да е друго първенство има шанс да завърши с много голове, отбелязани и от двата отбора, не се притеснявайте да го включите в системата си.

Поставили сме удивителен знак на приятелските мачове, понеже в тези срещи е твърде вероятно да падат повечко голове. Особено когато отборите са от сравнително равностойна класа. В приятелските срещи се тестват нови схеми на игра, играчи на проби и всичко това се променя по време на самия мач, което доста често води до разконцентрираност и не достатъчна сработка между играчите, което пък от своя страна е предпоставка за голове и изненадващи резултати.


За какво да внимавате?

Съветът ми е да избягвате да залагате за отбори, които практикуват прибран, защитен футбол. Освен това не е подходящо за тази стратегия да залагате в мачове на големи отбори, изявени фаворити, защото се обезсмислят четирите отделни селекции. Насочете се към по-малки отбори, първенства и лиги където головете не се пестят, а такива първенства са несъмнено по-слабите.


Как да подходите правилно?

Стратегията за двойни залози на 3 гола или повече в мача за отбор не е от най-лесните. Започнете с малки суми при първите ви селекции и се запознавайте винаги много добре с отборите, преди мача. При подобни срещи коефициента за 3 гола или повече за отбора фаворит варират около 3.00 – 4.00, а за аутсайдера около 12.00 – 14.00, като всички коефициенти варират в зависимост от отборите и мача. Но дори, ако заложите по 1 лев на 4-те селекции на стратегията и фаворитите ви отбележат поне 3 гола в мача на коефициент 3, за всеки тим, прави 3 х 3 = 9 коефициент, като това ви носи 5 лв. чиста печалба. А представете си, ако двата мача завършат 3-3, например? Тогава всичките ви селекции ще се окажат печеливши.

Тази стратегия наистина може да се окаже трудна дори за опитните играчи на спортните пазари, но си струва да бъде опитана, понеже печалбите, които може да ви донесе са доста добри. Опитайте и проверете дали тази стратегия може да работи за вас. И когато видите ползите от нея, сигурен съм, че ще се превърне в неизменна част във вашия арсенал от стратегии на залагане. Успех!