PayPal – Регистрация, видове акаунти, тегления, верификация и онлайн залози

Ако през 20 век паричните транзакции чрез банкови трансфери са били хит и широко използван метод за разплащания, то с развитието на Интернет мрежата и технологиите, в наши дни можем да използваме далеч по-удобни, по-лесни и по-достъпни методи, чрез които да извършваме разплащания във всеки един момент, до всяка една точка по света! Най-широко използваното посредническо средство за извършване на парични трансфери онлайн, в наши дни, се нарича PayPal!

paypal логоКомпанията дава началото си през 1998 г. и с течение на времето се превръща в предпочитан метод за милиони хора от около 200 страни по света, които могат да оперират с над 30 различни валути! От 2002 г. до 2014 г. PayPal е дъщерна компания на eBay, но през 2015 г. тя се отделя в независима компания! В момента, ПейПал се използва навсякъде по света, така че всеки заслужава да знае какво точно представлява тази услуга, колко удобна и сигурна е тя, и как да я използва. В това ръководство ще преминем през всички стъпки, от създаването на вашият PayPal акаунт, до извършването на транзакция, за да добиете ясна представа за самата услуга!

Бърза навигация:

Какво е PayPal?

PayPal е най-популярната услуга – посредник, за извършване на онлайн разплащания! Самата услуга може да се нарече още виртуален портфейл, който ви позволява да извършвате плащания и приемане на определени суми, без да разкривате данните за вашата банкова сметка в различните сайтове, в които желаете да извършите плащането! Точно затова, ПейПал е толкова популярна услуга – чрез използването ѝ, вие няма нужда да въвеждате данните на банковата си карта във всеки сайт, от който желаете да си купите нещо. С PayPal ще трябва единствено да въведете e-mail адрес, с който извършвате разплащането. Но, освен това, вие може да изпращате пари на свои близки и приятели, посредством PayPal, да получавате заплащане за свършена работа и още куп различни причини, които улесняват разплащанията с тази услуга.


Букмейкъри, поддържащи PayPal


Относно PayPal и залаганията

Популярността на метода за разплащане го направи задължителен в много от онлайн букмейкърите за залози и игри. Те внедриха плащания чрез услугите на PayPal и доста от потребителите се възползват от тях. Лекотата на изпълнение на транзакциите с помощта на ПейПал и високото ниво на сигурност, което този метод предлага, доведоха нещата дотам, че тази опция да бъде сред най-предпочитаните в сайтовете на онлайн букмейкърите.

Чрез услугите на PayPal имате възможността да извършвате мигновени депозити и сигурни тегления на спечелените средства по сметката ви при букмейкъра. Освен всичко, това става без да предоставяте информация за банковата си карта на конкретния букмейкър. Тези качества поставят PayPal на първите места в най-използваните разплащателни методи от потребителите на сайтове за онлайн залози и казино игри.


Как работи услугата ПейПал?

Както споменахме, PayPal се явява посредник на вашите транзакции, като ви позволява да извършвате разплащания, посредством вашия имейл адрес. По този начин, вие не споделяте информация за вашата дебитна/кредитна карта или банкова сметка. Именно затова, тази услуга е толкова популярна, понеже ви позволява да подсигурите вашите данни в банковата си сметка, когато пазарувате от не чак толкова популярни онлайн магазини. Самата услуга работи по изключително добри условия и правила, които я правят сигурен посредник на вашите транзакции. Точно тази сигурност допринася за широкото използване на ПейПал както от обикновените онлайн купувачи, така и от бизнеса. Нужно е просто да свържете вашата дебитна или кредитна карта, или банкова сметка, към акаунта ви в PayPal, след което ще можете да извършвате плащания единствено чрез него. Така че нужни са ви три неща, като за начало – желание да разполагате с ПейПал акаунт, валиден e-mail адрес и валидна кредитна/дебитна карта или банкова сметка!


Как да създадем PayPal акаунт?

как да създадем PayPal акаунт
1. Натиснете бутона „Sign Up“ (горе вдясно)

СТЪПКА 1:

Първата стъпка, която трябва да направите, за да прибегнете до създаването на вашият акаунт в системата на PayPal, е да достъпите уебсайта на компанията, който е наличен на адрес www.paypal.com.

След това, просто трябва да изберете бутон Sign Up, за да започне процесът ви на регистрация. Когато вече имате такава и желаете да я достъпите, избирате съседния бутон – Log In.

 
избор на акаунт в ПейПал
2. Избор на акаунт – Персонален или Бизнес

СТЪПКА 2:

Следващата стъпка, през която е нужно да преминете, е изборът ви на тип акаунт, който да използвате. Първата опция е за персонален акаунт, който ви дава правото да извършвате разплащания от и към вашата ПейПал сметка, без да показвате информация за банковата си карта или сметка. Основното, което трябва да знаете за него, е, че можете да приемате плащания единствено от други ПейПал акаунти, а не директно през кредитни/дебитни карти. От друга страна, бизнес акаунтът е предназначен за хора, които извършват редица онлайн транзакции, например имат онлайн магазин и там продават различни неща. За използването на бизнес акаунта ще трябва да доплащате определена сума, но разбира се, той позволява далеч повече опции. Все пак, запомнете, че винаги може да преминете от персонален към бизнес профил! За момента, ще изберем опцията за създаване на персонален акаунт и продължаваме напред със селектирането на бутон „Continue„.

 
попълване на имейл и парола
3. Въвеждане на имейл и избор на парола

СТЪПКА 3:

Следващата стъпка по процеса на регистрация изисква попълването на определени данни. Стандартно, когато достъпвате сайта от България, като страна в първото поле, автоматично тя ще бъде селектирана. В долните полета е нужно да въведете имейл адрес, както и сигурна парола – два пъти! Обърнете внимание на имейл адреса си – бъдете сигурни, че е валиден и добре защитен, понеже точно него ще предоставяте, когато извършвате или получавате плащане!

 
лични данни при откриване на сметка
4. Попълване на имена, град, адрес и телефон

СТЪПКА 4:

В новоотворилата се страница ще трябва да въведете ваша персонална информация, след което ще трябва да се съгласите с условията и правилата на PayPal, за да продължите към следващата стъпка! Запомнете, че е много важно да попълните реалните си данни, понеже след това, когато регистрирате (свързвате) вашата банкова карта към акаунта си, ако има разминаване в информацията, връзката няма да се получи! Задължително е да попълните всички полета, които не са обозначени като по желание – (Optional). Изключително важно е да въведете и правилен телефонен номер, който може да бъде мобилен или домашен.

ВАЖНО: Пишете само на латиница!

 
регистриране на карта
5. Регистриране на дебитна/кредитна карта

СТЪПКА 5:

След като сте приключили с въвеждането на персоналните ви данни, в следващата стъпка ще бъдете подканени да въведете вашата банкова карта. Нужно е да въведете номера ѝ, който се намира върху лицето на самата кредитна/дебитна карта, датата на изтичане на картата, както и CSC/CVC номера, който се намира на гърба на картата и представлява последните 3 цифри! В полето „Billing address“ ще видите адресът, който въведохте в предишната стъпка. След като въведете информацията, проверете я и изберете бутон „Add Card„. Имайте предвид, че системата на PayPal автоматично ще изтегли $1 (или €2 , ако сте в ЕВРО) от вашата сметка, като гаранция! После, тази сума ще ви бъде възстановена, след като се верифицирате.

 
успешно създадена сметка
Така би следвало да изглежда новата ви сметка

СТЪПКА 6:

Когато извършите предишната стъпка докрай, страницата ще се презареди и ще видите подобно съобщение, което означава, че вашият ПейПал акаунт е създаден! Изберете бутон „Account„, за да продължите към следващата стъпка, която е нужна за верифицирането на вашият нов PayPal акаунт.

СТЪПКА 7:

След като сте достигнали до тази стъпка, на имейла си ще получите съобщение, което удостоверява вашия акаунт в системата на PayPal. В това съобщение вие разполагате с бутон за активация на вашия имейл, който бутон трябва да изберете! Можете да използвате и другия посочен метод, но далеч по-лесно, бързо и удобно е просто да натиснете върху бутона! Ето и как изглежда тази част от съобщението, което получавате от PayPal:

активиране на акаунт през имейл
Активирайте PayPal през линка „Activate„, изпратен ви на имейл!
 

СТЪПКА 8:

След като изберете бутона за активация, ще бъдете подканени да въведете вашата парола, след което ще можете да достъпите акаунта си и да управлявате вашите предпочитания, транзакции и вашия профил. Ето и как изглежда работният плот на акаунта ви в ПейПал:

контролен панел в ПейПал
Така изглежда контролния панел в Paypal.com
 

Готово!

Вашият профил в PayPal е създаден и вече можете свободно да извършвате разплащания чрез тази система. По-нататък в това ръководство следва да разгледаме начините за депозиране и теглене на парични средства, както и други особености, които е добре да знаете за системата PayPal.


Как се свързва дебитна/кредитна карта с Paypal?

потвърждаване на карта
Потвърждаване на кредитна/дебитна карта

За да свържете вашата кредитна/дебитна карта с профила ви в PayPal, ще трябва да я потвърдите, въвеждайки специален 4-цифрен код, който ще намерите в информацията за превода, който PayPal изисква от вашата сметка, за да потвърди картата ви. Самият код изглежда по следният начин:

PayPal*1234 CODE или PP*1234 CODE.

След като изискате кода, обикновено няма забавяне и го получавате веднага, като може да го проверите в онлайн банкирането си. В противен случай, ще бъде нужно да изчакате малко повече за имейл оповестяване.

Мястото, където трябва да въведете специалния 4-цифрен код, е доста лесно за намиране. Трябва да сте в акаунта си и да изберете меню „Wallet„. След това, ще ви се появят въведените банкови карти. Нужно е да изберете върху желаната от вас, която трябва да потвърдите и да изберете бутон „Confirm credit card„. Нужно е да изберете бутон „OK“ в новата страница, която ще ви се зареди, за да изискате превода, чрез който да получите кода. След като го получите, избирате отново същия бутон за потвърждаване и въвеждате кода в съответното поле.


Къде да открия своя Paypal код за да потвърдя картата си?

На снимката може да видите как изглежда самият код и къде да се оглеждате за него. Иначе казано, намира се в описанието на транзакцията, която е нужна за потвърждаване на картата ви.

банков код за потвърждение на карта
Примерен банков код за потвърждение на карта

В случая, описанието на транзакцията е следното: PP* 1234 CODE и в него, 1234 е кодът, който търсите. Разбира се, при вас кодът може да е от други цифри. Важното е да го видите и да го въведете на указаното в предишната точка място. Сумата, която ви се иззема, е в размер на 1.50 евро, но до 24 часа след потвърждаване на картата ви, тя се възстановява!

Важно: Този код може да намерите в банковата транзакция, като използвате Вашето онлайн банкиране, а ако нямате такова, то може да отидете до банката и да попитате за въпросния код, с който да верифицирате своята карта.


Как се депозира с PayPal?

Когато въведете информацията за вашата кредитна или дебитна карта в акаунта си в ПейПал, не е задължително да разполагате със средства в самия акаунт, за да извършвате плащания! Това е така, защото, ако вие решите да си купите нещо онлайн, то сумата на покупката ще бъде изтеглена директно от вашата карта! Тази услуга е напълно безплатна и много удобна, защото вие ще платите веднага чрез акаунта ви в PayPal и до 2 дни сумата ще бъде изтеглена от вашата банкова карта. И най-важното – информацията за нея остава скрита за продавача!

Запомнете, че винаги можете да въведете повече от една карта или банкова сметка, или и двете! Ако желаете да добавите карта, можете да го направите през категорията от основното меню – Wallet, която съдържа и показва информация за всички добавени (свързани) банкови карти и сметка, както и дава възможност за добавянето на нови такива. За добавяне на кредитна или дебитна карта е нужно да изберете „Link a card„, след което да въведете нужните данни. За свързване към банкова сметка ще трябва да въведете международния номер на банковия ви акаунт!

Все пак, системата на ПейПал позволява да добавите парични средства от картата ви в профила ви в PayPal. За целта, трябва да използвате услугата Trustly, която се достъпва чрез избирането на бутона „Add funds using Trustly„, намиращ се в областта на вашият PayPal баланс, в началната страница на профила ви или в меню Wallet!

Избирайки този бутон, вие ще бъдете препратени към нова страница, където е нужно да влезете със същия имейл и парола, които използвате за акаунта си в ПейПал. Чрез Trustly вие избирате сумата, която желаете да прехвърлите от вашата банкова сметка към баланса ви в PayPal, въвеждате нужните данни и вече може да разполагате с парите си директно във вашия PayPal!


Как да изпратите пари чрез ПейПал?

За целта, от основното меню на вашия профил трябва да изберете раздела „Send & Request Payments„.

Разполагате с няколко опции:

 • Send money to friends and family“ – чрез тази опция вие можете да изпращате напълно свободно парични средства на ваши близки и приятели. Нужно е да въведете имейл адресa им, с който са се регистрирали в ПейПал. Тази транзакция е напълно безплатна.
 • Pay for goods or services | Create invoice – от тук можете да платите за някаква стока или услуга, която получавате онлайн! Отново е нужно да въведете имейла на получателя на средствата, след което, разбира се, и определената сума. Също така, можете да създавате фактури (invoices), което е доста добър вариант, понеже доста от хората, за които може да работите, така да се каже – от разстояние като фрийлансъри, биха ви изискали фактура, за да могат и те да се отчитат, като работодател.
 • Request from friends or customers – когато имате някаква сума за получаване от някого, вие може да изискате плащането чрез тази опция, стига да разполагате с имейл адресa на човека, който трябва да извърши плащането, независимо дали той разполага с акаунт в системата на PayPal или не.
 • Get your PayPal.Me link – много удобна опция, позволяваща да си създадете персонален линк, който ще бъде добавен към вашия акаунт, за да може да го споделяте с хората, от които желаете да получите плащане. Винаги, когато трябва да ви се плати за услуга или някаква стока, можете да изпратите вашия персонален линк на човека, от който очаквате плащане, след което е нужно просто да се въведе сумата, която трябва да ви се плати и плащането да бъде потвърдено. Сумата ще бъде достъпна във вашият PayPal акаунт до секунди!

Как се теглят пари чрез PayPal?

Първо, за да можете да изтеглите парични средства от акаунта си в PayPal, трябва да разполагате с такива. След това, ще можете да ги изтегляте по всяко време, като за целта е нужно да изберете бутон „Withdraw funds„, който се намира в областта на баланса ви в акаунта. Имате няколко опции, с които да изтеглите парите си:

 • Най-бързата опция по изтегляне на парични средства от вашия ПейПал акаунт е като заявите директен депозит или директно прехвърляне към вашата дебитна/кредитна карта или банкова сметка! Заявената транзакция ще бъде извършена веднага, а сумата ще бъде налична във вашата сметка до 3-4 работни дни.
 • Имате възможност да изискате персонален чек от ПейПал, който се изпраща по пощата до вашият дом, в рамките на 1-2 седмици.
 • Имате и друга възможност, чрез която можете да се регистрирате и получите безплатно вашата PayPal дебитна карта, където да изтегляте средствата си.
ВАЖНО:

Запомнете, че когато използвате транзакции през PayPal, важат определени валутни котировки, когато сметката ви е различна от тази на акаунта ви в ПейПал. Стандартно, за български акаунти, сметката ви ще бъде в Евро! Когато вие изпратите пари на някого от вашата карта, а тя е например в български лева, тогава сумата ще се конвертира по определени котировки, които са различни за трансферите от и към различните държави и валути! Също така, при изпращането на някакви пари, след въвеждането на имейл адреса, ще бъде нужно да въведете и определена бележка, наподобяваща основание за плащането, което така или иначе се изисква при банковите трансфери.


Какви видове PayPal акаунти съществуват?

Както видяхме и по-рано в този материал, в системата на PayPal могат да бъдат създадени два типа акаунти – Персонален и Бизнес!

1. Персонален акаунт (Personal)

Характеризира се с това, че ви позволява да получавате и изпращате пари. Може да изпращате на всеки един, който разполага със сметка в PayPal. Нужен ви е единствено имейл адресът, с който се е регистрирал. Също така, пазарувате онлайн защитени, като транзакциите по плащанията са напълно безплатни! Ако продадете нещо онлайн, било то стока или услуга, също може да използвате акаунта си, за да получите плащането. Важното тук е, че можете да получавате парични средства единствено от други активни PayPal профили. С персоналният акаунт не може да получавате плащания от кредитна или дебитна карта. Транзакциите ви няма да подлежат на таксуване, но трябва да запомните, че имат лимит на сумата, която може да получите за месец! Точно затова, ако например продавате изключително много продукти, този тип акаунт може да се окаже недостатъчен, така че трябва да се обърнете към другия тип. Все пак, персоналният акаунт е идеален за обикновените потребители!

2. Бизнес акаунт (Business)

Този тип акаунт е подходящ за хора, занимаващи се с онлайн бизнес, независимо дали продават някакви стоки или услуги. С този тип акаунт ще можете да обработвате огромни суми пари, без да се притеснявате от лимити. Просто, бизнес акаунтът е предназначен за бизнес средата, предлагайки му много по-добри условия. Системата на ПейПал позволява самата система да се интегрира специално в онлайн уебсайта на бизнеса или пък да се издават онлайн фактури, с които бизнесът да се отчита. Имайте предвид, че двата типа акаунт се създават по подобен начин и винаги, ако сте с персонален акаунт, можете да смените типа на акаунта си на бизнес и то без да е нужно да плащате определена сума пари!


Цени и такси при транзакции

Нека споменем няколко думи и направим обобщение на услугите, които предлага PayPal, и за кои от тях трябва да се заплати определена сума, както и за кои не! Ще разгледаме 3 случая, които ще разделим на купуване, продаване и изпращане!

 • Когато купувате – всичко, което закупувате онлайн посредством ПейПал, не се таксува, само че това, което купувате, трябва да бъде в същата валута, в която е и сметката ви! В противен случай, ще бъде извършено конвертиране на сумата от една валута в друга, посредством валутните котировки на PayPal. Имате възможност, във вашия профил, да видите сумата, по която се обменя валутата, преди да извършите плащането.
 • Когато продавате – когато продавате стока или услуга и получавате плащане чрез ПейПал, ще бъде нужно да заплатите малка сума. Всички цени са ясно изразени в сайта на компанията и бъдете сигурни, че няма да бъдете таксувани, преди да получите плащането! Например, за международни продажби (без САЩ), вие ще заплатите 3.9% от сумата на транзакцията + фиксирана сума, която не е голяма, но зависи от валутата, в която получавате плащането. Всички такси може да разгледате на ето тази страница – https://www.paypal.com/ca/webapps/mpp/merchant-fees.
 • Когато изпращате – изпращането на парични средства към вашите близки и приятели, които не са регистрирани продавачи в PayPal, няма да ви струва нищо! Когато изпращате пари извън страната, ще трябва да заплатите такса, която е около 2% от сумата на транзакцията. Когато изпращате от вашата кредитна карта, то PayPal ще ви таксува между 2.9% и 7.4% + фиксирана сума, в зависимост от валутата!

Разбира се, ПейПал разполага със своите такси, но както може би се досещате, те ще бъдат най-вече за бизнеса и за хората, които продават в големи количества! А те със сигурност са помилисли за това и така са определили цените на стоките и услугите си, че да не са на загуба. Винаги, когато изтегляте вашите пари от PayPal сметката си към банковата си карта или сметка, транзакцията ще бъде безплатна!


Защита на акаунта ви

Много хора се притесняват да плащат онлайн точно заради това, че е нужно да въвеждат данните от своите банкови карти и сметки. Именно тази опасност се премахва с използването на услугите от PayPal! Нужно е да въведете данните на сметката си веднъж, в един сайт, след което може да пазарувате и да плащате онлайн на изключително много места, запазвайки конфиденциалността на вашите данни! Единствено, въвеждате имейла си и извършвате плащане, безплатно, лесно и бързо! Имайте предвид, че всяка транзакция се отбелязва и с имейл, който вие незабавно получавате, така че да сте в час с нещата. Освен това, екипът по сигурността на компанията следи чрез специални технологии за съмнително присъствие и винаги може да замрази дадена сметка, докато не се докаже, че истинският ѝ собственик проявява присъствие!

Как да защитим допълнително акаунта си?

От ПейПал са помисли и за допълнителната сигурност, която може да активирате от вашия акаунт.

 • За целта, ще бъде нужно да изберете бутон „Settings„, намиращ се до бутона за изход от акаунта ви.
 • След това, избирате раздел „Security„.
настройки за сигурност в пейпал
Допълни настройски за сигурност
 1. От първия раздел – „Password“ може да променяте вашата парола.
 2. Вторият раздел – „Security questions“ е доста по-интересен. Той ви позволява да увеличите защитата на вашият акаунт, като въведете 2 защитни въпроса с отговори към тях, които е добре единствено вие да знаете и ако се случи нещо, което да застраши вашия акаунт, единствено вие да можете да го достъпите, след като знаете отговорите!
 3. Третият раздел – Customer Service PIN. Чрез това ниво на защита ще създадете 6-цифрен код, който не може да е от еднакви цифри и се ползва, когато се свързвате с отдела по поддръжка на компанията. По този начин, когато се свързвате с човек от поддръжката, винаги ще трябва да въвеждате този код, което ще докаже, че именно вие стоите зад акаунта.

От раздел „Security Key“ имате възможност значително да увеличите нивото на защита на вашият акаунт. За целта, ще бъде нужно да регистрирате вашия телефонен номер и винаги, когато изискате специална парола, която е валидна за един вход, от PayPal ще ви я изпратят като текстово съобщение, за да влезете с нея и със стандартната ви парола, следващия път, когато достъпвате акаунта си!

Тъй като компанията за онлайн продажби – eBay, има голяма заслуга за развитието на PayPal, то тези от вас, които продават в eBay, могат да свържат двата си акаунта – този в eBay с този в PayPal, за да получите допълнително ниво на сигурност. Това ще ви донесе и още преимущества в eBay.


Дебитна карта от PayPal

Системата на PayPal разполага с още интересни възможности, а една от тях е специалната дебитна PayPal карта, която не е широко разпространена, но е добре да знаете за нея. Първо, за да се сдобиете с нея, трябва акаунтът ви да бъде напълно верифициран, както и да е създаден поне преди 60 дни. Акаунтът ви трябва да бъде в добро състояние, т.е. без да оставяте съмнения или пък да се опитвате да мамите.

Ако спазите тези условия, то от PayPal може безплатно да ви издадат специална дебитна карта, за която няма да плащате никакви месечни такси. Картата е от тип Mastercard и затова може да плащате с нея навсякъде, където се приемат плащания от този тип карти. Също така, имате възможност да получите 1% кешбек или 1% от платената сума обратно за всички покупки, ако ПейПал акаунтът е свързан към eBay акаунта, който да е доказан и в добро състояние. Това е не много популярна PayPal особеност, но определено може да се хареса на много от вас!


Защита на купувача от PayPal

Още едно от големите предимства на сметка в PayPal е, че компанията ви гарантира защита по време на пазаруването ви онлайн, посредством вашия PayPal. Освен защитата на банковата информация, защитата на купувача покрива всички покупки онлайн, платени чрез системата на PayPal. Ако вашата поръчка не пристигне, то вие ще получите парите си обратно + сумата за доставка, ако има такава. Ако някой използва вашият PayPal акаунт, за да си купи нещо онлайн без вашето знание, то можете да съобщите за това в рамките на 60 дни и да се започне разследване, края на което може да бъде възстановяване на сумата.

Също така, от PayPal ви предпазват, ако получите нещо различно от това, което очаквате. Например, поръчвате си новата конзола на PlayStation и получавате телевизор. Защитени сте също и когато поръчате нещо чисто ново, но при пристигането му се окаже вече използвано. Имайте предвид, че защитата не важи, ако си купувате недвижими имоти, индустриални машини, автомобили, стоки, правилно описани от продавача продукти и други.

Общо взето, PayPal прави всичко възможно, за да пазарувате сигурно, лесно, удобно и защитено онлайн, без да въвеждате важна информация за банковата ви сметка на различни познати и непознати места!


Какви са недостатъците

Като най-голям недостатък на PayPal може да се окаже факта, че когато транзакцията трябва да премине през конверсия на валутата, то валутните котировки обикновено са доста по-скъпи от тези на банките, например. Все пак, това може да се избегне, ако сметката ви и мястото, където пазарувате, са в една валута, което не е невъзможно. Освен това, намираме и информация, че отделът по поддръжка на ПейПал, който отговаря по телефона, не се справя особено добре, но със сигурност се работи върху това и тези проблеми няма да останат така.


Налична ли е мобилна услуга на PayPal?

Разбира се, от компанията са се постарали да направят услугите си още по-достъпни. Точно заради това са създадени специални мобилни приложения за потребителите на смартфони с операционни системи на iOS, Android и Windows Phone. Приложенията са налични за изтегляне в специалните магазини за приложения на трите големи компании. Освен това, има и специално приложение, което е насочено към бизнес потребителите на PayPal.

Приложението е много удобно, лесно за използване, с удобен дизайн. Позволява да създадете акаунта си чрез него и да извършвате разплащания. Просто казано – бързо, лесно и удобно разплащане чрез мобилното приложение на ПейПал!


Заслужава ли си да използваме този метод в сайтовете за залози?

Разплащанията с помощта на e-wallets са сред най-популярните в света на онлайн залаганията. Що се отнася до самия метод PayPal, той определено е сред водещите. Разказахме ви колко лесно използваем и удобен е той. Освен това ви предоставя високо ниво на защита. Всичко това го прави напълно подходящ за депозиране и теглене на средства от сайтовете на онлайн букмейкърите. Не случайно много от тях го предлагат.

Нашето мнение е, че PayPal си заслужава използването, ако става дума за онлайн спортни залози или казино игри. Препоръчваме този метод за вашите транзакции, но в допълнение ще отбележим, че за съжаление не се предлага от всички оператори в страната, което е минус. Все пак може да следите информацията в сайта ни, за да разберете дали и къде има промяна по този казус.


Заключение

С PayPal можете да извършвате разплащания, да изпращате или да получавате парични средства навсякъде по света. Можете да продавате в световен мащаб, приемайки плащане в различни валути, за да бъде удобно на клиентите. Най-добрата характеристика е, че плащате без да изнасяте важна информация, като номер на карта и трицифрен код за сигурност. Защото, ако попаднете на несигурен онлайн магазин, има възможност доста да си изпатите от това. Точно затова, ПейПал е най-разпространеният метод за онлайн разплащане, представлявано от посредник. Освен това, от компанията предлагат и доста допълнителна защита за вас и вашият акаунт, така че да се чувствате сигурни, когато пазарувате онлайн!

Показахме ви как да стартирате с PayPal, как да верифицирате сметката си, какви са характеристиките на системата, както и как да извършвате разплащания! Сигурността, която предлага системата, наистина си заслужава. Сега вече сте готови, ако желаете, да създадете своя профил в PayPal, за да се превърнете в един по-спокоен и по-защитен онлайн купувач, независимо дали пазарувате през мобилното си устройство или вашия компютър. С PayPal, нещата са по-лесни и удобни!

Вход в сайта на PayPal

Comments are closed.

3 коментари за “PayPal – Регистрация, видове акаунти, тегления, верификация и онлайн залози

 1. Ан
  Анелия Въковска
  Исках да платя през Pay pay имам 20евро в онлайн магазин но не ме приеха
 2. ГЕ
  ГЕНО РАЧЕВ
  не разбрах какви такси удържа
 3. De
  Desislava
  Mislq 4e sam vzela pravilno reshenie