Стратегия за залагане на мачове от конкретно първенство

Знаете, че шансът да спечелите от спортен залог в много малко случаи е 100%. Но познаването на конкретно събитие зависи изцяло от вашите познания или от познанията на друг, експерт в залозите, когото вие слушате и залагате като него. Но, защо вие не се превърнете в експерт? Имате този шанс. В тази статия ще ви запозная с една стратегия, при следването на която, имате шанса да се превърнете в експерт в прогнозите.

стратегия за конкретно първенство

Стратегията е да залагате на мачове само от едно първенство. Естествено, ако искате ги увеличете на две или три първенства, но по-късно ще разберете, че това изисква време и отдаденост.


Каква е същността на стратегията?

Същността на стратегията се крие в това да изберете едно футболно първенство, което да следите и на чиито мачове да правите своите залози. Шансът да започнете да печелите с тази стратегия ще се увеличава с всеки изминал кръг от първенството, но само ако сте отдаден на нея и я спазвате до последно. Основният момент тук е да си изберете първенството. Започнете като разгледате текущите първенства или още по-добре, тези които скоро ще започнат. След като ги разгледате, дайте си време да помислите и се насочете към следващата стъпка.


Как да изберем правилното първенство?

Определено нито едно от първенствата по футбол не може да се счете за неправилно, но не можете да изберете лига, за която букмейкърите не предлагат достатъчно възможности за залог. Затова съветът ми е да се насочите към по-големи първенства, за които букмейкърите предлагат залози за всички срещи от кръга. Като цяло за всички големи европейски първенства има информация и то не само на техния си език, а и на български. Важно е обаче да разбирате поне английски език, понеже така ще сте “навътре” с новините около отборите.

Колкото и привлекателно да звучи, да станете експерт в прогнозите за Английската Висша лига или Бундеслигата на Германия, препоръчвам ви в началото, да не се “хвърлите толкова на дълбоко”. Най-добре е да започнете с някое малко по-слабо първенство, като Белгийското или Шотландското, например. Имате много възможности за избор, като преди да изберете проверете дали за конкретния кръг от дадено първенство, букмейкъра при който залагате, дава възможност за залог на всичките мачове от кръга.


Подробно опознаване на първенството

След като сте избрали лигата, която да следите трябва обстойно да се запознаете с нея. Трябва да разберете колко отбори има в лигата, съответно колко мачове ще се играят на кръг, също така дали има плейофи след редовния сезон, колко отбора се борят за местата, даващи право на участие в евротурнирите и колко отбора изпадат.

Пример

Да вземем за пример белгийската Про Лига. В сезон 2015/2016 има 16 отбора, участващи в лигата.Играят се 30 кръга в редовния сезон, след което отборите се разделят на 3 плейофни групи.

В първата група влизат отборите завършили от 1 до 6 място редовния сезон, които се борят за 4 евро квоти.

Местата от 7 до 14 разпределят 2 групи от по 4 отбора, като само един от тях ще има шанс да се бори за квота за Лига Европа.

Последният 16-ти отбор в класирането отпада, а 15-ят запазва мястото си в лигата и приключва първенството без да участва в плейофната фаза.

В първата група от 6 отбора се определя шампионът, като той и 2-ят в класирането играят в Шампионска лига, а 3-ят в Лига Европа. 4-ят ще се бори за място в Лига Европа.

Защо обаче са интересни и двете групи от по 4 отбора?

Завършилите на 1-во място във всяка от тези групи ще играят един срещу друг, за да определят кой ще се изправи във финален мач срещу вече споменатия отбор, завършил на 4-то място в шампионската група на първите 6.

Победителят получава и последната квота за участие в турнира Лига Европа.

Колко от вас знаеха за този регламент на най-високото ниво на белгийския футбол?

Както виждате познаването на дадена лига и правилата и са много важен фактор. Естествено има лиги, при които няма плейофи, няма разделяне, играят по 30 мача и приключват, но първенства от типа на белгийското са доста интересни, защото дори 14-ят в класирането на редовния сезон, например, има шанс да се бори за квота за турнира Лига Европа. Това прави даденото първенство много интересно и атрактивно, както за феновете, така и за залагащите.

Но, това не е всичко! Познаването на формата на първенството е само малка част от цялата стратегия. Трябва да сте наясно със самите отбори, участващи в първенството. Трябва да следите новините, около тях, тяхното настроение като отбор и това на играчите. Дори не е нужно да четете новините около отборите всеки ден. Можете да го правите ден преди мачовете, но по-добрият вариант, определено е през ден-два да отделяте малко време.


Нека споменем факторите, на които да обръщате внимание и какво да търсите в новините за отборите:

  • В каква форма се намира отбора
  • За какво се бори отбора
  • С какви играчи разполага отбора
  • Какво е настроението в съблекалнята
  • Контузени и наказани играчи
  • Как играе отбора напоследък от тактическа гледна точка
  • Как се представя срещу предстоящия съперник
ВАЖНО:

Обърнете внимание, че някои от изброените фактори са присъщи и за стратегията за залагане на база статистически показатели! Тя обаче е обща и покрива всички първенства и при нея говорим за стратегия, използвайки голяма база с данни. В нашия случай тук говорим за стратегия на конкретно футболно първенство! Правете разлика.


Като сте наясно с тази информация и следите резултатите в лигата, как са се развивали мачовете, повярвайте ми, ще ви се отворят много възможности за залог и печалба. Отдадеността ви към конкретна лига, значително би увеличила шансовете ви за печалба.

Трябва, обаче да сте постоянни и стриктни. Чрез познаването на отборите и настроенията на всеки от тях ще имате възможност да прогнозирате изненадващи резултати, от които да печелите. Когато вземете даден мач и съпоставите фактите, с които сте се запознали, лесно ще можете да дадете прогнозата си за съответното събитие и ще сте много близко до истината.

Като говорихме за белгийското първенство, нека отново да го използвам за пример. Разберете, че дори изпадналия отбор има 7 победи и 8 равенства, през споменатия сезон. Това са 50% от мачовете, в които отборът не е загубил. А нали се сещате, че в почти всички случаи букмейкърите ще определят този отбор, като аутсайдер.

Конкретно за сезон 2015/2016, конкретния отбор има 2 равенства и 1 победа срещу отбори, завършили сред първите 6. Ако ви се струва малко, представете си коефициентите, които биха ви предложили букмейкърите. Нали разбирате, че една подобна прогноза, заложена с определена сума, би ви се отплатила в пъти.

Давам ви просто пример, за да си представите какво може да постигнете, ако се съсредоточите към определена лига.


Заключение за стратегията

Тази стратегия за залагане е пренебрегвана, но може би, само защото изисква полагането на определени усилия от играчите на спортните пазари. Стратегията, като цяло, не е лесна, но ползите, които може да ви донесе са доста големи. Трябва да отделите малко време за запознаване с новините, с резултатите и формата на отборите. Също така, ако имате възможност да гледате мачове от първенството ще разберете как играе конкретен отбор, дали бележи много голове или обича да пази резултата. След което сами си правите анализ и определяте вашите прогнози.

Ако не друго, поне пробвайте тази стратегия за някое първенство, опитайте се да бъдете добре информиран, след което заложете и вижте дали тази стратегия е подходяща за вас.