Залози за първо полувреме

Футболът е един от спортовете, които предизвиква най-голям интерес у почитателите на спортните онлайн залагания. Главната причина все повече играчи да залагат на футбол е, че този спорт им носи емоционално удовлетворение, а и разполагат с десетки, та дори стотици опции за игра. В тази статия ще обърнем внимание на атрактивния маркет залози на първо полувреме, като ще ви предоставим стратегия, чрез която можете да постигнете успех.

залози за първо полувреме

Същност на залога за първо полувреме

Залагайки на пазар за изхода от първото полувреме, Вие давате прогноза за развоя на мача за първите 45 минути. След изминаването им играчът ще знае дали е спечелил или не. Той може да предвиди знаци 1, Х или 2, а също така има достъп и до още опции за събития свързани с първата част на дадената среща. А ето и какви други залози има за пазара първо полувреме:

  • Победител в мача;
  • Двоен шанс;
  • Хендикап;
  • Точен резултат;
  • Брой голове – под/над;
  • и някои други…

Ние няма да отделяме внимание на всички пазари, а ще предложим стратегия, която се свързва с крайния резултат на първите 45 минути на мачовете. По този начин ще ви бъде по-лесно да усвоите тактиката, и да навлезете в стратегическия подход, за който ще пишем.

На първо време съсредоточете вниманието си върху отборите, за които е доказано, че водят в срещите през първата част. Има много примери за домакини, които приключват първите 45 минути с успех. Ако обаче нямате представа кои са тези тимове, то винаги можете да направите консултация със статистиката, която се намира при повечето онлайн платформи за залагания.


Статистиката е важна част от нашата стратегия

Основното оръжие, което ще използваме за нашата стратегия, е статистиката. Последната се намира в по-добрите букмейкърски сайтове, така че е на ваше разположение през цялото време. Следващата стъпка се свързва с намирането на резултатите на футболните състави в различните първенства и турнирни битки. На ваше разположение ще бъдат и данни за първите полувремена на мачовете, така че да си направите необходимите изводи от прочетеното.

В повечето случаи статистиката ви предоставя възможност да получите информация за точките на отборите, които са натрупали през първите полувремена. Специализираните графи наподобяват стандартното класиране, но идеята им е да илюстрират как би изглеждала таблицата, според резултатите на отборите актуални само и единствено за първите 45 минути.

Вижте справките за попаденията на домакини и гости, както и крайните резултати. От тези справки ще си направите извода, кои са отборите с висока успеваемост при първите части на срещите. Съветваме ви да си ги запишете, за да ги подложите и на допълнителен анализ.


Как да извлечем максимума от статистиката?

За да илюстрираме нагледно как се проверява статистиката за класирането на отборите спрямо изиграните първи полувремена, ще вземем статистическите данни от сайта на Betradar, който се използва и от много букмейкърски онлайн платформи. В случая ще разгледаме класирането в Серия А на Италия и първите десет отбора, които са взели най-много победи в първите 45 минути. Разбира се, имаме и опция да видим допуснатите загуби и равенства в мачовете.

класирането на Серия А
Изглед от Betradar – първите 10 в класирането на Серия А – Италия

В случая стигаме до извода, че през сезон 17/18 Ювентус е отбора с най-много отбелязани голове и победи в първите полувремена на футболните срещи. Отборът от Торино има в актива си 19 победи, 11 равни мачове и 1 загуба. Това значи, че играчите могат да гласуват доверие на „Старата госпожа”, когато излиза в битките през първата част на двубоите. Прави впечатление, че черно-белите са допуснали само едно поражение, което е още една причина да ги изберете.

На второ място се нарежда отбора на Наполи с 15 победи в първите части, 11 равенства и 5 загуби. Това също може да ви помогне за съставянето на правилна прогноза, когато сините се изправят срещу отбори от втората половина на таблицата например. В тези случаи можете да изберете пазара двоен шанс, който е предложен към опцията за залагане на първо полувреме.

последни пет в класирането на серия А
Изглед от Betradar – последните 5 в класирането на Серия А – Италия

От друга страна можем да погледнем тимовете, които се представят най-колебливо в началото на двубоите. Така например: Спал 2013, Верона и Беневенто в дъното на таблицата са допуснали цели 15 поражения в първото полувреме. Ето защо можете да залагате срещу тях, когато играят с по-силни отбори. Разбира се, и тук се изисква да имате известна доза късмет.

Статистически данни - детайли:

От статистическите данни, които показахме с примери по-горе, се вижда и кои отбори най-често постигат знак X за първите изиграни части. По този начин можете да се ориентирате, кога да заложите на равен резултат за първото полувреме, който ще ви донесе стабилен коефициент. Естествено, желателно е да разгледате предложенията на различни букмейкъри.

Напомняме, че тази статистика е само за резултатите през първите полувремена на двубоите. Крайното класиране може да бъде коренно различни, и макар че в горе посочения пример един отбор е постигнал победа в началните 45 минути, то той може и да е загубил мача във втората част или обратното. Обръщаме внимание конкретно на класацията за първите полувремена, а не на крайната таблица, която важи към конкретния шампионат.


Заложете на фаворита в мача да спечели първата част

В горните редове ви запознахме с начина да разчетете статистиката, и да се запознаете с отборите, които печелят, губят или завършват с равенството в първите части на мачовете. От този момент нататък можете да прецените кой от изброените в таблиците отбори е фаворит в конкретен мач, така че да заложите за него през първите 45 минути на определения двубой.

Имайте предвид, че обикновено коефициентите за фаворитите в срещите са по-ниски, но това не важи за маркета първо полувреме и конкретно за крайния изход на първата част. Ако например коефициента за победа на фаворизирания тим е 1.30, то за негова победа през първото полувреме може да бъде 1.45 или 1.50, което е много по-добра стойност.

Запомнете обаче, че невинаги фаворитите печелят първите части. Има много случаи, в които гостуващите тимове се борят за добро представяне и първи вкарват гола, а едва в заключителните части на двубоите, се получават обрати. Ето защо ви препоръчваме да изготвите стабилна прогноза, която да се базира на статистика, разбирания и малко късмет.


Заключение

В нашата стратегия няма сложни за изпълнение неща или такива, които са невъзможни за постигане. Главната идея е да се използва статистиката и нейните данни по най-рационален начин. Освен това да се обръща внимание на факторите фаворит и аутсайдер, за да се стигне до добрите коефициенти. Надяваме се, че сме били полезни с написаното и очаквайте още материали от нас в бъдеще време. Пожелаваме ви много щастливи мигове и успешни залози.