Съдържание
 1. Откъде идват анте пост залаганията
 2. Видове залози от типа "Ante Post"
 3. Подходящите моменти да залагаме
 4. Използване на кеш аут при антепост залозите
 5. Търпението като качество при този тип залози
 6. Основни предимства и недостатъци
 7. Ценни съвети при залози на антепост
 8. Финални думи

Новите играчи в букмейкърските сайтове, често срещат термина антепост залози, но не знаят какво се крие зад него. Най-общо казано това са дългосрочни залагания на различни видове спортни събития, преди тяхното начало. В тази статия ще разгледаме този тип залози, тъй като той предизвиква голям интерес у потребителите. Прочетете това ръководство докрай, за да навлезете в материята, и да увеличите шансовете си за печалби от онлайн хазартните игри.

анте пост залагания

Откъде се появяват антепост залозите?

Антепост залозите произлизат от конните състезания. Преди много години играчите са имали възможност да залагат на даден кон да победи в състезанието, много преди неговия старт. Тази практика се е съхранила и до ден-днешен, но не само за надбягванията с коне, а и за много различни спортни събития, от сорта на футбол, баскетбол, волейбол, тенис и други.

От латински „Ante” се превеждат като „Преди”, а „Post” означава „След”. С други думи играчът прави залог преди събитието и очаква да види резултата след него. Терминът обаче преживя леки промени и сега важи най-вече за предварителни залози със задна дата. Така например можете да заложите на това „Кой ще победи в Световното Първенство 2018”, като на ваше разположение са всички участващи отбори със съответно предвидените коефициенти.


Какви видове дългосрочни залози има?

В сайтовете за залагания ще намерите десетки спортни събития, които позволяват да извършите дългосрочни залози. Клиентите могат да заложат предварително за това кой ще победи в дадено първенство или турнир, кой ще стане голмайстор или кой ще завърши на едно от първите пет места. Разнообразието е голямо, а коефициентите предизвикват голям интерес.

Любопитно е, че освен за победители, можете да залагате на това кои отбори ще изпаднат от дадена група или кои отбори ще достигнат до финала. Имайте предвид, че антепост залозите крият определена трудност и има голяма вероятност да загубите, когато изберете точно тях. Обикновено стратегията за печалба включва предварително проучване на определения спорт, както на отборите и играчите участници. Това е един от основните начини по пътя към успеха.

Тук трябва да отбележим, че антепост залагания, не се правят само за спортни събития. В някои сайтове се предлагат дългосрочни залози за политически избори, ТВ шоу програми и други. Те също са доста интересни, така че ако следите развоя на предаванията и политическия живот, то нищо чудно да се поздравите с добри печалби. Така например, привържениците на Биг Брадър могат да заложат за това кой ще бъде финалист в шоуто, и кой ще се поздрави с крайния успех.

Но, за да не бъдем голословни, нека споменем малка част от спортните събития, на които можете да залагате дългосрочно, както и да добавим какви опции се предлагат на играчите:

1. Футбол

 • Победител в първенство или турнир;
 • Голмайстор за шампионат или турнир;
 • Прогноза за група;
 • Да достигне финал;
 • Да достигне полуфинал;
 • Голмайстор на отбора;
 • Финалисти;
 • Да се класира от групата (Да или Не);

2. Баскетбол

 • Победител в надпреварите;
 • Да спечели дивизията;
 • Победител в плейофите;
 • Най-успешен играч;

3. Тенис

 • Краен победител;

4. Конни надбягвания

 • Финалисти в надпреварите;
 • Победител в състезанията;

5. Голф

 • Най-добър играч от Европа;
 • Да премине пресявката;
 • Победител в състезанията;
 • Класиране в топ 5;

Това обаче са само някои от спортовете предлагащи дългосрочни залози. В избрания от вас сайт ще намерите още предложения, така че не се колебайте да ги разгледате и да заложите при желание. Напомняме ви, че е нужно да си изградите тактика, защото предсрочните прогнози невинаги се сбъдват и в много от случаите се получават неочаквани изненади.


Кога е най-точният момент да заложим дългосрочно?

Дългосрочните залози са интересни, тъй като не ви ангажират с това да залагате само и единствено преди старта на първенството, турнира или събитието. Имате възможност да направите предвиждания за успех на даден отбор или играч, дори по средата на конкретната надпревара. По този начин вече ще имате изградено мнение за това кой е най-добър и има реални шансове да стане краен победител. Разбира се, когато залагате на по-късен етап, коефициентите ще бъдат по-ниски, отколкото ако заложите в началото на състезанията.

Не бива да забравяме, че идва един момент, в който букмейкъра премахва възможността за антепост залози, тъй като самото първенство или турнир е в много напреднал стадии и вече е ясно кой ще стане победител. Ето за това трябва да следите датите на състезанията и опциите за залози, за да не пропуснете изгоден шанс за вас. Разбира се, в началото на всеки нов сезон, отново се появява опция за дългосрочно залагане, така че имате още шансове за печалби.


Можем ли да използваме кеш аут?

Ако избраният от вас сайт за залози притежава функцията Кеш аут (спиране на залог), то със сигурност тя ще бъде налична и за антепост залозите. Все пак е желателно да проверите дали функцията е достъпна за всички дългосрочни залагания, тъй като букмейкъра може да реши, да я предложи само за определени събития.

Спирането на залога може да ви донесе печалба или да минимализира загубата ви при неочаквани обрати в първенствата, турнирите и състезанията. В случай, че избрания от вас отбор или играч не се справя блестящо, то натиснете Кеш аут бутона и приберете дадена сума пари. На по-късен етап нещата могат да се променят, но вие вече сте блокирали залога си.


Търпението – най-важното качество за успех с антепост залози

От голяма важност е да имате търпение, когато правите антепост залози. Много често играчите са нетърпеливи и това им играе лоша шега. Напрежението съществува, но ако искате да сте успешни, то по-добре изчакайте събитията да се случат и нищо чудно да се зарадвате на прогнозата, която сте направили.

Другата наша препоръка, е свързана с изчакване на точния момент. Вижте как се развиват събитията, преценете какви са реалните ви шансове, и чак тогава залагайте. Е, наистина коефициентите могат да се по-ниски, отколкото преди самото начало на събитията, но пък залагайки на по-късен етап, повишавате шанса си за печалба.

Разбира се, тези които се чувстват късметлии, могат да направят дългосрочни залози дни или седмици, преди състезанията. Тук обаче трябва да проработи и късмета, тъй като не винаги нещата се случват, така както сте ги планирали. Все пак ви пожелаваме успехи.


Предимства и недостатъци

Предполагаме, че вече схванахте каква е същността на антепост залозите. Сега ви предлагаме да се запознаете с техните предимства и недостатъци, тъй като тази информация може да бъде важна за вас. Прочетете следващите редове внимателно и вземете решение, дали дългосрочните залагания са за вас или е по-добре да стоите настрана от този вид предложения.

 • Плюсове на антепост залозите
 • Многобройни опции за игра, които могат да ви донесат печалби;
 • Атрактивни коефициенти за по-голямата част от спортовете;
 • Разполагате с достатъчно време, за да оформите прогнозите си;
 • Равен старт с всички останали играчи в сайтовете за залагане;
 • Голяма възможност за печалба при по-малки първенства и турнири.
 • Минуси на антепост залозите
 • Трудна прогноза при старта на шампионати и турнири;
 • Ниска сума за Кеш аут при неуспешен старт на вашия отбор;
 • Отсъствие на Кеш аут за някои налични спортни събития;
 • Липса на антепост залози за целия списък от спортове.

Нашият съвет за дългосрочни залози

На първо време е добре да напишем, че антепост залаганията, не са добро хрумване за новите и неопитните играчи. Дългосрочните залози изискват да имате много точен поглед върху спорта, който да се базира на предварителен анализ и преценка. Не на последно място поставяме и дозата късмет, която трябва да имате, за да постигнете така желаните печалби.

Естествено, има спортове, при които събитията се развиват по-динамично, така че не е необходимо да чакате много време, за да разберете дали ще спечелите. Тенисът например е един от тези спортове, така че ако сте негови привърженици, то можете да опитате антепост залозите. Дългосрочни залагания съществуват и за определени сезони от различните футболни лиги. Там можете да залагате за голмайстор, кой ще е първи на сезона и други интересни неща.

Не бихме предложили да залагате големи суми за антепост залози. По-скоро изпробвайте късмета си с малко средства, тъй като обикновено коефициентите са големи и при успех ще се сдобиете с добри парични награди. През това време правете регулярни залагания на любимите ви спортове, а ако при тях не провърви, нищо чудно добрата новина да дойде от антепост залозите. Гледайте да бъдете сдържани, прецизни и да залагате разумно.


Последни думи

След като вече знаем какво представляват дългосрочните антепост залози, е време да помислим можем ли да се справим с тях. Тези, които смятат, че не могат да прогнозират спорта в перспектива е по-добре да се откажат от намерението си да правят подобни залагания. Ако въпреки всичко имате късмет и сте добри спортни анализатори, не се колебайте да опитате дългосрочното залагане, тъй като то ще ви държи будни и ще ви осигури приятни емоции.

betenemy