Какво представлява и как работи частичният cash out?

частичен кеш аут

Ако някой твърди, че онлайн залозите са рисковани, то със сигурност не е добре запознат с тяхната същност и опциите, които се предлагат към тях. Една такава е функцията за затваряне на залог. Тя обаче не е единственото, с което разполагате. Съществува и т. нар. частичен кеш аут, който се предлага от някои сайтове за онлайн залози, които се стремят да ви осигурят всичко необходимо. И ако се чудите каква е разликата между двете опции, какви са плюсовете и минусите на частичния cash out, както и при кои букмейкъри можете да го използвате, то останете с нас и продължете да четете този подробен материал по темата.

Какво е кеш аут и как работи?

Кеш аутът е функция, при която поставяйки финансови средства на дадено събитие в букмейкърски сайт за онлайн залози и активирайки оцпията, вие прекратявате или директно затваряте направения от вас залог, преди да е настъпил краят на събитието. Това прави парите ви подсигурени и спомага за ограничаването на финансови загуби, посредством употребата на опцията. В по-големите онлайн платфоми, cash out може да бъде наличен за различен тип срещи. Така например футболни мачове, волейболни турнири, баскетболни срещи и много други.

Известен е с различни наименования, затова ако букмейкърът, при който залагате, разполага с опция кеш аут, имайте предвид, че той може да бъде изписан като „cash out“, „cash out+“ а също и като „stop loss“. Което и от тях да срещнете, това е сигурна индикация, че ако дадена среща, за която сте заложили, не върви по план, то е възможно заложената от вас сума да не може да бъде върната изцяло, но все пак имате шанса да не я загубите напълно.

Самият начин на работа на опцията не е никак сложен. Това, което трябва да направите е да проверите дали букмейкърът предлага изобщо тази функция. За да ви улесним, предлагаме да посетите страницата, в която разлеждаме онлайн букмейкъри, предлагащи кеш аут и това какви са особеностите за всеки оператор. Ще намерите и отговори на едни от най-често задаваните въпроси, като например нужно ли е да заплащате нещо, за да имате достъп до опцията и активна ли е тя, когато правите залози през мобилни устройства.


Какво е частичен кеш аут и какъв е неговият принцип?

След като вече разбрахме какво представлява кеш аутът е време да разгледаме и другата му разновидност. Разликата е осезаема, така че сигурни сме, че ще можете да я направите и съответно да решите коя от двете опции е по-полезна за конкретния случай.

Частичният кеш аут е функция, при която имате възможност да затворите направения залог, но не изцяло (както при пълния cash out). Така вие можете да получите определена част от сумата, която сте поставили, а с другата половина да продължите залога, за да изчакате развоя на събитието до край. По този начин се подсигурявате по два начина. Първо, че дори срещата да завърши с неуспех за отбора, за който залагате, сумата, която сте изтеглили с използването на частичния кеш аут няма на бъде загубена. И второ, ако вашият отбор спечели, половината от парите, които сте рискували като сте оставили до края на играта, също ще ви донесат печалба (макар и не толкова голяма, колкото ако бяхте оставили по-високия залог).


Предимства и недостатъци на частичното спирането на залог

Може би се чудите дали използването на частичния кеш аут е полезно за вас. Най-лесно бихте определили това, ако имате представени нагледно плюсовете и минусите му. Така сами ще можете да определите дали тази опция е изгодна и кога точно е най-добре да я употребявате.

  • Предимства
  • Подсигуряване при поставянето на залог
  • Прибирате за себе си определена финансова сума, като в същото време продължавате да участвате в залога с другата част, която сте заложили
  • Самият процес по частично затваряне на залога става бързо и така можете да запазите определена сума, която букмейкърът ще прехвърли към сметката ви в потребителския ви акаунт в платформата
  • Недостатъци
  • В случай, че срещата приключи успешно, крайната сума, която ще спчелите, ще бъде по-ниска, в сравнение с тази, която сте поставили преди частичното затваряне на залога
  • Опцията не е налична за всички мачове и турнири
  • Функцията не се предлага от всички онлайн букмейкъри

Често задавани въпроси (FAQ)

Мога ли да използвам пълния и частичен кеш аут през мобилното си устройство?

Защо не мога да използвам опцията за частичен кеш аут?

Необходимо ли е да заплащам нещо на букмейкъра, за да използвам частичната cash out опция?

Опцията за затваряне на залога е налична, но бутонът за нея не е активен. Защо това се случва?

Какво да правя, ако бутонът за cash out е неактивен, а опцията се предлага?


Кои букмейкъри предлагат частичен кеш аут?

Докато говорихме за пълния кеш аут, посочихме връзка към букмейкърските сайтове, при които той е наличен. Когато става дума за частичен cash out обаче ще забележите, че нещата седят една идея по-различно. Това, че даден оператор предлага пълен кеш аут не означава, че разполага с частичен. Ако започнете да търсите ще установите, че при една не малка част от брандовете, опцията за частично затваряне на залог не присъства. Вместо да губите време и да проучвате кои оператори предлагат и кои не, ние вече направихме това и съставихме класация на топ 3 онлайн букмекъри, които предлагат частичен кеш аут на своите играчи. Време е да разберем и кои са те.

Удобството и сигурността са наистина важни, когато говорим за залози с реални пари. Ето защо Bet365 кеш аут е опция, която ще се появи при определени пазари и спорни срещи. Относно частичното затваряне на залога, той също е налице, но само за единичните и комбинирани залози, които извършвате в права линия. Добрата новина е, че частичният кеш аут е активен както за десктоп, така и за Bet365 mobile.
Когато се намирате в своя заложен фиш, ще видите стандартната опция за затваряне на залог. Но 1xbet кеш аут не е единствената ви опция. Когато селектирате дадена среща и тя се добави във фиша ви със залози ще разполагате с различни функции. Една от тях е да въведете сума, която определяте като пари, които искате да задържите за себе си. Посочвайки това, вие ще можете да извършите и вашия частичен cash out.

Имайте предвид обаче, че от 1хбет уведомяват за това, че тази опция не е налична за абсолютно всичките им спортни предложения.
Затварянето на определена част от залога е функционалност, която доста подпомага. Ето защо Betfair кеш аут е страхотна опция, която ще подсигури сумата, която решите да приберете. Единственият недостатък е това, че за момента букмейкърът не приема залози от потребители, които играят от България. Операторът и преди е имал проблеми с лиценза и оперирането на територията на страната ни, но бяха разрешени.

Вярваме, че и сега ще стане така и съвсем скоро ще имате достъп до спортната борса и секция на Бетфеър, а също и да използвате неговия частичен кеш аут.