Съдържание
 1. Същност на кеш аут опцията
 2. Преглед на частичния кеш аут
 3. Силни и слаби страни на опцията
 4. Въпроси и отговори
 5. Букмейкъри, предлагащи частичен кеш аут
частичен кеш аут

Ако някой твърди, че онлайн залозите са рисковани, то със сигурност не е добре запознат с тяхната същност и опциите, които се предлагат към тях. Една такава е функцията за затваряне на залог. Тя обаче не е единственото, с което разполагате. Съществува и т. нар. частичен кеш аут, който се предлага от някои сайтове за онлайн залози, които се стремят да ви осигурят всичко необходимо. И ако се чудите каква е разликата между двете опции, какви са плюсовете и минусите на частичния cash out, както и при кои букмейкъри можете да го използвате, то останете с нас и продължете да четете този подробен материал по темата.

Какво е кеш аут и как работи?

Кеш аутът е функция, при която поставяйки финансови средства на дадено събитие в букмейкърски сайт за онлайн залози и активирайки оцпията, вие прекратявате или директно затваряте направения от вас залог, преди да е настъпил краят на събитието. Това прави парите ви подсигурени и спомага за ограничаването на финансови загуби, посредством употребата на опцията. В по-големите онлайн платфоми, cash out може да бъде наличен за различен тип срещи. Така например футболни мачове, волейболни турнири, баскетболни срещи и много други.

Известен е с различни наименования, затова ако букмейкърът, при който залагате, разполага с опция кеш аут, имайте предвид, че той може да бъде изписан като „cash out“, „cash out+“ а също и като „stop loss“. Което и от тях да срещнете, това е сигурна индикация, че ако дадена среща, за която сте заложили, не върви по план, то е възможно заложената от вас сума да не може да бъде върната изцяло, но все пак имате шанса да не я загубите напълно.

Самият начин на работа на опцията не е никак сложен. Това, което трябва да направите е да проверите дали букмейкърът предлага изобщо тази функция. За да ви улесним, предлагаме да посетите страницата, в която разлеждаме онлайн букмейкъри, предлагащи кеш аут и това какви са особеностите за всеки оператор. Ще намерите и отговори на едни от най-често задаваните въпроси, като например нужно ли е да заплащате нещо, за да имате достъп до опцията и активна ли е тя, когато правите залози през мобилни устройства.


Какво е частичен кеш аут и какъв е неговият принцип?

След като вече разбрахме какво представлява кеш аутът е време да разгледаме и другата му разновидност. Разликата е осезаема, така че сигурни сме, че ще можете да я направите и съответно да решите коя от двете опции е по-полезна за конкретния случай.

Частичният кеш аут е функция, при която имате възможност да затворите направения залог, но не изцяло (както при пълния cash out). Така вие можете да получите определена част от сумата, която сте поставили, а с другата половина да продължите залога, за да изчакате развоя на събитието до край. По този начин се подсигурявате по два начина. Първо, че дори срещата да завърши с неуспех за отбора, за който залагате, сумата, която сте изтеглили с използването на частичния кеш аут няма на бъде загубена. И второ, ако вашият отбор спечели, половината от парите, които сте рискували като сте оставили до края на играта, също ще ви донесат печалба (макар и не толкова голяма, колкото ако бяхте оставили по-високия залог).


Предимства и недостатъци на частичното спирането на залог

Може би се чудите дали използването на частичния кеш аут е полезно за вас. Най-лесно бихте определили това, ако имате представени нагледно плюсовете и минусите му. Така сами ще можете да определите дали тази опция е изгодна и кога точно е най-добре да я употребявате.

 • Предимства
 • Подсигуряване при поставянето на залог
 • Прибирате за себе си определена финансова сума, като в същото време продължавате да участвате в залога с другата част, която сте заложили
 • Самият процес по частично затваряне на залога става бързо и така можете да запазите определена сума, която букмейкърът ще прехвърли към сметката ви в потребителския ви акаунт в платформата
 • Недостатъци
 • В случай, че срещата приключи успешно, крайната сума, която ще спчелите, ще бъде по-ниска, в сравнение с тази, която сте поставили преди частичното затваряне на залога
 • Опцията не е налична за всички мачове и турнири
 • Функцията не се предлага от всички онлайн букмейкъри

Често задавани въпроси (FAQ)

Мога ли да използвам пълния и частичен кеш аут през мобилното си устройство?

В повечето случаи – да. Разбира се, всичко зависи от конкретния букмейкър. В общия случай операторите се стремят да ви осигуряват едни и същи функционалности както за десктоп, така и за мобилни устройства. С други думи, ако операторът предлага двата типа опции на сайта, то почти по всяка вероятност те ще са налични и през мобилен телефон, таблет или друг тип мобилно устройство.

Защо не мога да използвам опцията за частичен кеш аут?

Съществуват спортни събития, за които тази функция не се предлага. Съответно, ако избраното от вас събитие е от такъв тип, няма как да спрете чатично залога си, посредством употребата на разглежданата опция.

Необходимо ли е да заплащам нещо на букмейкъра, за да използвам частичната cash out опция?

Не, за да използвате кеш аут (без значение пълен или частичен), не е необходимо да заплащате каквото и да било. Тези функции се предлагат безплатно за играчите, в случай, че са налични.

Опцията за затваряне на залога е налична, но бутонът за нея не е активен. Защо това се случва?

Ако към дадения момент събитието е блокирано, това автоматично ще елиминира възможността да спрете залога.

Какво да правя, ако бутонът за cash out е неактивен, а опцията се предлага?

Изчакайте коефициентите за дадената среща да се активират повторно, а след това не би следвало да имате проблем относно излолзването на функцията.


Кои букмейкъри предлагат частичен кеш аут?

Докато говорихме за пълния кеш аут, посочихме връзка към букмейкърските сайтове, при които той е наличен. Когато става дума за частичен cash out обаче ще забележите, че нещата седят една идея по-различно. Това, че даден оператор предлага пълен кеш аут не означава, че разполага с частичен. Ако започнете да търсите ще установите, че при една не малка част от брандовете, опцията за частично затваряне на залог не присъства. Вместо да губите време и да проучвате кои оператори предлагат и кои не, ние вече направихме това и съставихме класация на топ 3 онлайн букмекъри, които предлагат частичен кеш аут на своите играчи. Време е да разберем и кои са те.

Inbet
Betano
Palms Bet
Bwin
Efbet
Още букмейкъри
Бонус
Букмейкър на месеца
200 лв.
Процент на бонуса
200%
Врътки
5x
Минимален Депозит
10 лв.
Мобилни приложения
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
5.0
Вземи 200 лв. бонус
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Бонус
-
Процент на бонуса
-
Врътки
-
Минимален Депозит
-
Мобилни приложения
-
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
-
Бонус
1500 лв.
Процент на бонуса
100%
Врътки
25x
Минимален Депозит
10 лв.
Мобилни приложения
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
5.0
Вземи 1500 лв. бонус
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.