Съдържание
  1. Какво представлява?
  2. История на Азиатския хендикап
  3. Какви са неговите варианти?
  4. Примери за Хендикап

Същност

Азиатският хендикап е едно от последните въведения в света на онлайн букмейкърите, което набира все по-голяма популярност. Вече всички знаете какво е хендикап, изкуствено предимство за единия от двата отбора или съперника в среща, с цел да познаете разликата в крайния резултат. Самият азиатски хендикап пак дава предимство на единия от двата тима, но за разлика от целите числа в стандартния, тук имаме и четвъртинки, и половинки.

Другата важна разлика е, че азиатският хендикап елиминира равенството като вариант в срещата. Така процентът възможна успеваемост се вдига от 33 на 50. Сложно е да се каже дали азиатският хендикап е по-скоро бонус за букмейкърите. Напротив, от него печелят и доста клиенти. Компаниите обаче не могат да си позволяват да изостават една от друга и постепенно тази опция ще я има във всеки сайт, това е сигурно! Иначе буукитата също могат с тази възможност да намаляват рисковете, балансирайки колко се залага на срещата. Това би им помогнало в големите мачове. Факт е обаче, че компаниите за залагания не печелят големи суми от този пазар, за разлика от стандартните игри на знак.

същност и видове на азиатския хендикап

История на Азиатския хендикап

Самият термин „азиатски хендикап” е измислен преди 18 години от журналиста Джо Соумарес Смит. Той е бил помолен от индонезийския букмейкър Джо Фан да измисли име за местния термин „хан чен”, който всъщност е бащата на азиатския хендикап.


В какви варианти се среща?

Тази опция е възможна главно на футболни залози, където нерядко се случват и равенства. При азиатския хендикап обаче неизменно има победител. Фаворит се нарича отборът, срещу който има сложен хендикап, докато другият се води аутсайдер. Тъй като се елиминира ремито като вариант, букмейкърите обикновено слагат коефициент около 1.90-2.00 за такива залози. Азиатските хендикапове започват от 0.25 и стигат до 2-3 гола преднина за някой от съставите.


Примери за хандикап

Хендикап от 0.25 разделя залога на състезателите. Ако заложите 1000 лева на хендикап 1.75, реално залагате по 500 лева на коефициентите за 1.5 хендикап и 2 хендикап. Така можете да спечелите залог, да го загубите или да си върнете парите.

Пример

Пример е мачът между Манчестър Сити и Нюкасъл. Имате хендикап в полза на Нюкасъл от +1.0 и +1.5. Залагате 100 лева. Така половината Ви залог от 50 лева отива за победа, реми или загуба на Нюкасъл с по-малко от гол, докато другите 50 лева реално залагате на победа, реми или загуба с по-малко от 1.5 гола на Нюкасъл. Ако Сити бие с 1:0, половината ви залог ще бъде върнат заради ремито, Нюкасъл е загубил точно с един гол. Другата половина пък ще спечели, защото при успех само с 1 гол на Евертън, не се минава линията на хендикапа от 1.5 гола.

При целите коефициенти в азиатския хендикап може да има ремита. Това обаче не се води реми, а пуш и залозите се връщат на клиентите, тъй като няма победител.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.