Съдържание
  1. Parlay - същност и видове
  2. Какъв е принципът на работа?
  3. Букмейкъри, предлагащи parlay
  4. Защо да го използваме?
парлей - какво е и как работи

Залозите посредством използването на Parlay са достатъчно популярни сред операторите, предлагащи спортни залози. За новите играчи обаче този термин не винаги е ясно разбираем. Ако и вие сте един от тях, не се притеснявайте, защото в следващите минути предстои да разгледаме какво всъщност представлява Parlay, какъв е неговият начин на работа, при кои букмейкъри за онлайн залози може да се използва и какви са причините да прибегнем до неговата употреба. Сигурни сме, че изчитайки това подробно ръководство въпросите, които в момента имате, ще бъдат разяснени докато стигнете до края му. Без да губим повече време, нека започваме!


Какво e Parlay и какви видове има?

Parlay е нарастваща серия от залози на две или по-голям брой срещи, при които постъпленията, придобити от всяка извършена транзакция, биват използвани като залог за предстоящ залог. Посредством използването на тяхната комбинация се сформират по-високи коефициенти и съответно печалба. За да спечелите е необходимо всички направени прогнози да бъдат познати.

Известен е още с наименованието ‘Accumulator’, но може да бъде срещнат и с краткия термин ‘ACCA’. Всъщност по този начин бива използван в Америка, докато основното ‘Parlay’ е популярно и по-често употребявано в Европа.

Съществуват различни видове от този тип залог, като най-използваните са:

  • Over / Unders (Total) – залози над/под (общо) са тези, които правите върху общия брой точки, които ще се отбележат по време на срещата на двата отбора. Вашата задача е да определите линията, която представлява числото, на което ще се основава взетото от вас решение. С други думи вие залагате на това смятате ли, че общият брой точки ще бъде „над“ или „под“ това число.
  • Point Spreads – благодарение на този вид залози, равнопоставеността между отборите е налична, като се взимат точки от предпочитания тийм и се дават на победителя.
  • Teasers – този залог ви позволява да поставите точка, като я преместите по начин, по който е печеливш за вас. Това обикновено е в диапазона между 6 и 7.5 точки. Вярно е, че ще получите значително по-малка печалба, но пък за сметка на това, ако спечелите т.нар. „teaser paralay“, ще се подобрят шансовете ви за победа.
  • Pleasers – залозите от този вид ви позволяват да преместите линията, която сте поставили, в замяна на по-добри от нормалните коефициенти.
  • Moneyline – при този тип залог, имате възможност да правите различни парични залози с ‘Point Spreads’ на единичен парлей залог, но нямате право да ги смесвате с нито един от следните – teaser/pleaser bets.

Какъв е принципът му на работа?

Парлей е вид спортен залог, в който може да бъдат комбинирани няколко отделни залога. Това обикновевно са два или повече залози, които са обединени в един. Характерното за принципа, по който работи Parlay е, че комбинирането на залозите ви носи по-неизгодни коефициенти за победа, но за сметка на това получавате по-голямо възнаграждение. Важното при използването му е това че, колкото е по-голям броят на залозите, за които е направено прогноза с парични средства, толкова по-висока е и печалбата.

При залог, направен с Парлей, всички отбори трябва да спечелят или да покрият разпеделението на точките, за да се счита за спечелен залогът им. Имайте предвид това, че залозите с Parlay могат да включват разнообразни спортове, парични линии, суми и точки за разпространение. Съответно начинът на изплащането зависи от броя на отборите в залога.

Пример:

Вече разбрахте, че за да спечелите залог ще е необходимо да спечелите всеки отделен залог на картата. Знаете също и че минимумът срещи, за които можете да прогнозирате, са две. Нека дадем и пример, за да разясним нагледно какъв е начинът, по който Парлей работи.

Да кажем, че сте заложили на три отбора, които условно ще наречем ‘Отбор I’, ‘Отбор II’ и ‘Отбор III’. Ако поставите сума и заявите, че всички ще спечелят срещите, за които участват има два варианта:

Вариант I: Ако и трите спечелят

В този случай, ще получите много по-голяма печалба, отколкото ако решите да заложите индивидуално във всяка от игрите.

Вариант II: Ако един от отборите загуби

В този сценарий, при който дори един от избраните от вас тийма отбележи загуба, залогът за цялата карта, който е направен от вас, бива считан като загубен.


При кои букмейкъри може да се използва?

След като разгледахме какво представлява Parlay, както и как работи, е време да разгледаме и друго важно нещо, а именно операторите, които го предлагат в сайтовете за онлайн залагания. Разбира се, ще представим и накратко под каква форма се предлага в конкретната платформа, както и какви са предимствата и недостатъците, за да можете да прецените кой ще бъде най-удачният за вас избор.

Ето и кои са петте най-известни букмейкъри, които предлагат Parlay в платформите си:

Inbet
Betano
Winbet
Palms Bet
Bet365
Още букмейкъри
Бонус
Най-популярен
Процент на бонуса
-
Врътки
-
Минимален Депозит
-
Мобилни приложения
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
4.8
Бонус
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Бонус
Ексклузивна Оферта
50 лв.
Процент на бонуса
100%
Врътки
0x
Минимален Депозит
10 лв.
Мобилни приложения
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
4.7
Бонус
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Бонус
550 лв.
Процент на бонуса
-
Врътки
4x
Минимален Депозит
10 лв.
Мобилни приложения
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
4.9
Бонус
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

За начало започваме с букмейкър, който е известен с многообразието от бонуси, които предлага. Повечето може би се досещат, че става дума за Bet365, като операторът не пропуска да предложи и специален Парлей бонус за играчите си. При него може да се спечели до 50% повече, като промоцията важи за спортове в Канада и САЩ. Повече за самия бонус, можете да научите от подробното ни бонус код ревю за Бет365, където освен детайлно разгледаната оферта за Parlay сме описали и всички останали. Разбира се, вие можете да продължите конкретно с тази, която ви интересува и да видите как можете да направите залог. Посочили сме таблица с вида на залога и съответно бонуса в проценти, който бихте могли да получите. Обсъждаме всичко най-важно около квалифицирането и ограниченията. Разполагате и с информация за важните правила, условия и изисквания на букмейкъра, така че можете да разучите всичко.

При втория букмейкър, който предстои да разгледаме, Parlay е всъщност права колонка. С него вие ще имате възможността да подсигурите направените от вас комбинации, които поставяте в сайта на Betano, като имайте предвид, че това важи за всички комбинации на футбол и други спортове. Добрата новина в случая е, че за разлика от стандартния залог на Parlay, при който ако един от залозите ви се окаже губещ, останалата серия също е, тук при неуспешна селекция на една от срещите, вие мжоете да получите обратно парите си за останалите, които сте познали. Oще по-хубавото е това, че опцията важи не само за стандартните спортни пазари, но и тези „На живо“. Важното тук е да не изплзвате кеш аут за залозите си, защото неговата употреба е налична, но използвайки го, губите възможността да се възползвате от тази оферта.

Продължаваме с още един бранд, който предлага да върнете обратно залога, който сте направили в кеш, при губеща серия. Това е Bwin, който позволява т.нар. multi bet. В случай, че поставите залози за два или повече резултата (така например за две различни футболни срещи), те ще бъдат показани автоматично като парлей. Общите коефициенти биват изчислени чрез умножаване на коефициентите за всички отделни т.нар. picks.

Най-вълнуващото е това, че можете да избирате повече от 1000, така че изборът ви не е ограничен по какъвто и да било начин. От всички тях биват селектирани най-сигурните събития и се обединяват в няколко на брой акумулатора. Имайте предвид това, че важат за „Спорт“ и „На живо“. В случай, че познаете и посоченият от вас акумулатор отбележи печалба, от 1хбет ще увеличат коефициентите на вашия залог с десет процента. Важното в случая е да вземете предвид това, че бонус средства, генерирани от други промоции не могат да бъдат използвани в текущата. За да се счита за успешен, залогът ви трябва да бъде направен със средства от потребителския ви акаунт в сайта на букмейкъра. Нямате право да добавяте или триете събития в акумулатор на деня. Също така, Advancebet залог не се позволява да бъде използван с текущия бонус акумулатор.

Последен по ред, но не и по важност е още един оператор, който предлага възможността за множествени залози. Букмейкърът е Palms Bet и при него опцията е права колонка. Подобно на всички останали до тук при Уинбет също ще можете да изберете от различни маркети на желан от вас спорт. Това, което се изисква е да направите няколко селекции (поне две на брой). Освен това задайте и сумата, която ще заложите, в съответното поле, което е предназначено за тази цел. Когато сте готови с това, от системата на букмейкъра автоматично ще преизчислят каква е сумата, която ще можете да получите ако познаете, а също и общия коефициент.


Защо да използваме Parlay?

Благодарение на парлей и комбинирайки залозите, вие не получавате най-добрите възможни коефициенти за победа, но пък печалбата ви се повишава. Ако правите по-голям брой залози, вие ще генерирате още по-високи печалби. От друга страна това, че едни от най-популярните букмейкъри правят всичко възможно да ви осигурят залози, посредством Parlay, подсказва за тяхното търсене сред играчите. Има доста срещи, на които да тествате тази възможност, която ви се предоставя, така че смятаме, че нищо не губите ако опитате. Има играчи, за които коефициентите са наистина важни и просто решават да не правят компромис с тях. Ако обаче виждате, че въпреки по-ниските коефициенти, вие се справяте достатъчно добре с поставянето на парлей залози и генерираните печалби с него нарастват значително, то може би това е вашата опция за успех в залгането.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.