Съдържание
 1. Увод в темата
 2. Спортните залози - активен или пасивен доход са?
 3. Защо да правим залози на спорт?
 4. Как да печелим от спортни залози?
 5. Печеливша и не печеливша стратегия - как да я разпознаем?
 6. Рискове при спортните залози
 7. Положителни и отрицателни качества при спортните залози
 8. Печалби от спортни залози онлайн
 9. Мнението ни за спортните залози
печалби от спортни залози

Въведение

Безспорно в последните няколко години онлайн спортните залози станаха доста търсени и към тях има голям интерес от страна на Интернет аудиторията. Ако преди десетина години бяхте казали, че е възможно изкарване на пари от залози, това би предизвикало доста противоречиви мнения и коментари, повечето от които не до толкова позитивни.

Когато обаче имаме реални примери за това как специалисти по спортни залози изкарват прехраната си от това занимание, тази група от гледащи с недоверие става по-малка. Ако направите проучване, ще разберете, че статистическите данни са неоспорими и в полза на това, че не малко хора превръщат своето хоби за печелене на пари чрез спортни залози в професия. Разбира се, те не разчитат само на късмет, но и на знанията си. Тях придобиват, като четат различни ръководства за залагания, в които намират всичко най-важно като препоръки, съвети и информация. Дори да имате значителен опит в сферата, не забравяйте, че обогатяването на знанията е нещо, което не бива да пренебрегвате.

Когато става дума за сайтове за спортни залози, можете да бъдете сигурни, че всичко се гледа под лупа. От държавните комисии по хазарта за всяка страна следят изкъсо дейността на операторите в тази сфера, така че утвърдените брандове едва ли биха си позволили некоректни подходи.

Следва да разгледаме някои интересни въпроси, като това как да правим пари от спортни залози, какъв вид доход са те, какви рискове крият и още много други, чиито отговори ще научите в следващите няколко минути.


Активен или пасивен доход са спортните залози?

активни и пасвини доходи от залози на спорт

Да започнем с това, че няма верен или грешен подход. Въпросът е как ще подредите стъпките спрямо метода, който сте избрали. В единия случай резултатите ще са бързи, но не твърде мащабни, а в другия – бавни, но с по-голяма възвръщаемост. Нека разгледаме и двата сценария.

Активен доход: Кратко време - бързи пари и шанс за повторна използваемост в кратък срок

Влагайки време, вие инвестирате най-скъпия си ресурс. Няма как обаче да очаквате да получите знания, в която и да било област, без да направите добро проучване и да се усъвършенствате. И така, ако сте решили, че правилната стратегия за вас е бързи (макар и по-малки) печалби, които непрекъснато да инвестирате в нови залози, то вие приемате спортните залози като активен доход, с който да разполагате.

Това означава, че печелейки пари, вие няма да ги задържате като печалба, а ще търгувате с тях, за да получавате още и още.

Нашите съвети при избирането на този тип подход към вас са:
Активен доход: Кратко време - бързи пари и шанс за повторна използваемост в кратък срок
 • Започнете да играете, като залагате на безплатни спортни залози – това са залози, при които не се изисква предварително депозиране. Имайте предвид, че съществуват и оферти за бонус без депозит, от които също можете да се възползвате. Спечелената от тях сума много често се позволява да се разиграе именно в секциите на някои букмейкърски сайтове за онлайн спортни залози, където да оползотворите спечеления бонус. Така без да имате голяма първоначална инвестиция, вие можете да вземете големи печалби.
 • Не влагайте големи суми – няма нужда да рискувате много. Да, ако спечелите, разбира се, че при по-голям залог и печалбата ще бъде по-голяма. Само, че трябва да сте напълно убедени в развоя на срещата. Ние ви съветваме да инвестирате не много високи суми, така че ако спечелите, да можете да вложите печалбата в нов залог, а ако загубите – да не е твърде съществено.
Пасивен доход: Дълго време - стабилност и възможност за печалби в дългосрочен период

Ако вашият подход е да работите по план, който ще ви донесе постоянни печалби, но след по-дълго време, то пасивният метод е изборът, който сте направили. В този случай вие предпочитате да играете на сигурно, в което няма абсолютно нищо лошо. Тук важното е да знаете, че в началото ще ви се наложи да инвестирате доста време и търпение, но в последствие усилията ви ще бъдат възнаградени.

За да ви помогнем сме подготвили няколко бързи съвети, които се надяваме да са ви от полза:
 • Проучете добре различните спортни раздели – след като не целите моментна печалба, то отделете време в проучване. Изберете си няколко букмейкъра, които смятате за потенциален ваш избор и вижте какво предлагат. Така например, ако търсите оператор, който предлага високи ставки, то разгледайте Бет365 спортни залози, защото смятаме, че това е много удачен избор на букмейкър, когато говорим за високи коефициенти. Разбира се, набележете си поне още два бранда и вижте какво ще ви предоставят и те като възможности.
 • Определете най-силните си страни – започнете с нещо, в което знаете, че сте наистина добри. Все пак не може да разбирате перфектно от залози на баскетбол, футбол, тенис и т.н. Съсредоточете усилията си в един спорт, но направете силен старт. Едва след като разполагате с повече пари, можете да си позволите лукса да разпределяте парични средства и на спортове, в които не сте толкова добри и тепърва започвате да проучвате.

Топ 3 причини да поставяме парични средства на спортни залози

 1. Причина I: Печалба – разбира се, няма нищо учудващо, че причина номер едно е именно тази. Естествено е преди всичко да искате да успеете в начинанието печелене от залози, за да може да си добавите допълниелни парични средства. Съществуват и бонус оферти за спортни залози, които може да ви донесат допълнителен приход. Тези бонуси често имат изискването да бъдат разиграни в спортната секция на конкретния букмейкър, в който залагате.
 2. Причина II: Възможност за залог на различни спортни турнири – при раздели в едноименните категории ще проследите, че има голямо разнообразие от спортове, на които можете да залагате. Така например ще можете да направите спортни залози на живо за футболни срещи, баскетболни турнири, тенис първенства, хокей, крикет, хандбал, снукър, колоездене, бадминтон, футзал и още много други.
 3. Причина III: Удовлетворени и забавление – и накрая, но не и по значение, всеки залог, който поставяте на любимия си спорт, трябва да ви носи удовлетворение и хъс за победа. Все пак не забравяйте, че не всичко трябва да се случва на всяка цена. Ако днес отборът, който сте посочили като фаворит загуби, то просто бъдете по-внимателни следващия път и обмислете стратегията си, преди да заложите пари.

Как да правим пари от спортни залози?

печелене на пари от спортни залози

След като разбрахте едни от най-важните причини е логично да се запитате как се правят пари от залози и съответно да поискате да разберете различни тактики за залагане. Истината е, че тайната на най-добрите се крие в непрестанните проучвания, които правят. Повярвайте, печеливш играч с поредни серии на големи успехи, не дължи всичко това на късмета си. Едно от нещата, на които всеки успешен играч разчита, са прогнози за спортни залози, които чете ежедневно. Ако знаете, че предстои важна среща, можете да бъдете сигурни, че повечето специализирани сайтове и платформи за спорт ще се впуснат в предвиждане на резултатите. Инвестирайте от времето си, за да се информирате. Мненията на специалистите винаги са от помощ. Все пак говорим за вашите пари. Със сигурност не искате да разчитате само и единствено на късмета, когато залогът е голям.

Следващото много важно нещо, което ще ви доведе до успех е четенето на печеливши стратегии за залагане. За тях предстои да поговорим в следващите редове.


Как да разберем дали дадена стратегия е печеливша или не?

Бъдете внимателни, когато става дума за това да се доверите на друг човек, особено като говорим за изграждане на концепция при поставянето на спортен залог. Вземете предвид, че различните стратегии за залагания крият различен тип логика от вашата. Съответно ще се появят разнообразни шансове за успех. Това е много добър начин да погледнете нещата от друг ъгъл и да промените личната си стратегия. Съветваме ви обаче да се доверявате само на доказани източници.

За да разберете на сто процента дали дадена стратегия е печеливша, много често това ще означава да я изпробвате, за да видите резултатите от нея. С времето обаче ще можете да прецените дали това, което четете е достатъчно достоверно и ще ви помогне за конкретната среща.

Запомнете, универсална формула за успех няма. Не очаквайте ако една стратегия е проработила за някой от залозите ви, това да означава, че ще донесе сигурен успех и за останалите. Запознайте се хубаво с различните типове стратегии и на база прочетеното, вземете най-доброто за вашия случай.


Какви рискове крият спортните залози и кога рискът е най-голям?

рискове при поставянето на спорни залози

Ако започнете да правите много и необмислени залози шансът да успеете не се увеличава. Много играчи, в стремежа си да обхванат и участват във възможно по-голям кръг от спортни събития, започват да стават хаотични. Това не са спорт тото залози или лотария, за да разчитате, че по-големият брой направени залози означава по-голям шанс. Тъкмо обратното. Ако направите един, но внимателно обмислен залог на спорт, в който сте добри, възможностите ви за печалба са в пъти по-големи. Не бъдете максималисти на всяка цена. Няма как да разбирате от всичко. Доверете се на силните си страни и ги развивайте.

Ако сте добър в поставянето на футболни залози, то насочете вниманието си към това. Четете прогнози за различни футболни събития. Информирайте се за стратегии, които можете да използвате в мачовете. Следете всичко всързано с футбола, но не отклонявайте вниманието си към допълнителни спортове, ако не сте сигурни, че можете да се справите в следенето на няколко срещи от различен тип.


Предимства и недостатъци при поставянето на спортни залози онлайн

Нека обърнем внимание и на това кои са едни от най-съществените плюсове и минуси при поставянето на залози на онлайн спортове. За целта ви предоставяме таблицата, която изготвихме по-долу:

 
 • Предимства:
 • печалба на пари
 • шанс за спечелване на допълнителни бонус суми
 • следене на разнообразни спортни първенства
 • Недостатъци:
 • възможност за загуба на парични средства

Какви суми можем да печелим от залози, направени на спорт?

Ако посетите който и да било форум за спортни залози ще прочетете различни примери. Тук следва въпросът, а как да сме сигурни дали информацията е достоверна. За целта ви съветваме да се доверявате единствено и само на доказали се във времето имена, които гарантират за достоверността на информацията, която ви предоставят. Още по-сигурно би било ако проверявате и официалните сайтове на букмейкърите. Оттам често пъти за различен тип игри има и информация по час и дата за спортни залози на дадена среща. Ако някой твърди, че е спечелил сума от Х събитие, което вие не можете да откриете в сайта на конкретния оператор, то сами можете да си извадите необходимите изводи.

Говорейки за сумите, които може да бъдат спечелени, то при повечето брандове цифрите са много различни. И не само те, но и коефициентите, предлаганите спортове и опциите също варират. За да не губите от ценното си време, ние сме изготвили специален софтуер за сравнение на букмейкъри, който ще ви помогне да определите най-подходящия за вас. Достъпвайки таблицата, ще видите едни от топ имената на букмейкърските къщи. Също така ще можете да разгледате какви са възможностите, които ви предлагат, както и конкретните суми, които можете да получите. Имайте предвид това, че информацията се актуализира винаги, когато има някаква промяна, така че да не се безпокоите дали това, което виждате е така към даден момент.


Финални мнения за спортните залози от експертите на Betenemy

С текущия материал се надяваме, че сте разбрали как може да печелите от спортни залози на живо. Съветваме ви да четете непрестанно и да се информирате от различни и професионално изготвени източници. И накрая, но не и на последно място, залагайте разумно. Ако не можете да запазите хладнокръвието си в дадена среща, по-добре избягвайте да залагате в конкретния момент. Така рискът от загуба значително се намалява.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.