Съдържание
 1. Въведение
 2. Разлика между залози на футбол и останалите спортове
 3. Силни и слаби страни на онлайн залози на футболни мачове
 4. Съвети, подпомагащи шансовете за печалба
 5. ТОП букмейкърски сайтове за футболни залози
 6. Заключение
печалби от залози на футболни мачове 

Интродукция

Всички знаем, че залозите на футбол са едни от най-предпочитаните. Интересът към тях не е от вчера или днес и съвсем нормално е тук да възникне въпросът, свързан с това как да печелим от залози на футболни мачове? Ето защо решихме да разгледаме темата в детайли. В следващите няколко минути ще разберете какво представляват залозите на футбол. След като разясним това ще направим сравнение между тях и залозите, които биват поставяни на останалите типове спорт. Няма как да пропуснем да изтъкнем най-добрите и не до толкова силни страни на залозите на футбол. Ще ви дадем и някои съвети, относно увеличаването на шанса за печалба, когато правите залог на мач. Когато разберете кои са едни от най-често прилаганите сгеми за залози, ще видите и местата, на които можете да ги поставите.


По какво се различават залозите на футбол и други спортове?

Преди да видим разликите с другите спортове, ви предлагаме да разгледаме какво всъщност са футболните залози. Нека видим и как в реалност седят нещата за различните брандове. За целта на това сравение, решихме да вземем три произволно избрани оператора, които ще разгледаме. Обект на нашето проучване са едни от топ букмейкърите, първият от които е Ефбет, който е доста популярен със своите спортни залози за България. Тук любопитното е, че освен онлайн, можете да поставите залог и в някой от наземните пунктове на букмейкъра. Факт е, обаче, че онлайн залозите са доста по-предпочитани.

Абсолютно същата ситуация имаме и при втория разглеждан букмейкър. Става въпрос за Уинбет, където ако решите да предпочетете онлайн залагането, имате шанса да грабнете и до 200 лв. стартов бонус. Спортният оператор има също доста голям и разнообразен лист от футболни предложения, така че гарантирано ще намерите нещо за себе си.

Последен, но не и по важност е един световно признат бранд. Повечето от вас може би са се досетили, че става дума за Бет365, които са едни от големите лидери за футболни залози. Смятаме, че можем да стартираме нашето бързо проучване, като правим уточнението, че започваме с разглеждане на залозите за футбол. И при трите букмейкър този тип залози са достъпни, влизайки в спортната секция от главното меню, избирайки „Футбол“ от навигационните ленти, позиционирани отляво.

За Efbet можете да разгледате всички предстоящи, като избирате от падащото меню по часове, достигайки до футболни залози провеждащи се в следващите часове, достигайки до 72 часа. Имате посочена датата и часа на срещата, домакинът и гостите, както и подробна статистика. До нея можете да достигнете, като изберете бутона, обозначаващ я. Можете да достъпвате информация за голове, полувремена, линии голове, брой голове и други.

Ситуацията при другите два букмекъра – Bet365 и Winbet – е еднотипна. При първия можете да изберете измежду всички предлагани фишове, сред които „пазари за мача“, „залагане за мача“, „голове – четно/нечетно“, „равенство няма залог“, „голове – под/над“, „двоен шанс“ и „краен резултат“. При втория букмейкър, можете да проследите футболните срещи на живо и предстоящите мачове, като те са изведени в специални таблици, показващи крайния резултат и общия брой. Имайте предвид, че вие можете да ги смените с някоя от останалите възможности като „хендикап“, „и двата отбора да отбележат“ и други.

Общото при всички футболни залози е това, че когато селектирате избраната от вас среща, тя автоматично ще бъде добавена във вашия фиш за залози, който от букмейкърските къщи принципно позиционират отдясно.

Разлики с останалите спортове

Разглеждайки залозите на други по-популярни спортове, ще откриете, че има някои съществени разлики между поставянето на залози на футбол и тях. Нека разгледаме други 3 любими спорта, на които най-често се залага, а именно тенис, баскетбол и волейбол.

При залозите на тенис по-специфичното е, че имате представяне на броя точки и резултат. Също така бивате информирани за срещите с краен изход, точен резултат (в сетове), играчи, геймове и други.

Когато говорим за басктеболни залози ситуацията е следната – ще намерите фиш, в който да поставяте залозите си, като можете да преглеждате коефициентите си за мач по лига или време. Някои букмейкъри предоставят и възможност за преглед на крайни победители.

Засягайки онлайн залозите по волейбол, там ситуацията изглежда по подобен начин. Имате опцията да видите предстоящите волейболни шампионати по лига или време. Можете да изберете също така дали да разглеждате резултатите по „победител“, „общ брой точки“, „точков хендикап“, „сет – победител“, „сет – брой точки“, „сет – точков хендикап“ и т.н.

Разбира се, освен тях има много други спортове като бокс, бейзбол, виртуални спортове, голф, дартс, колоездене, конни надбягвания, хокей и още. Всеки от тях има текущи и предстоящи срещи, някои от тях се предлагат и с видео на живо. Информацията е добре систематизирана и лесно бихте се ориентирали в момента, в който селектирате избрания от вас спорт.


Предимства и недостатъци при поставянето на онлайн залози на футболни мачове

Време е да направим и нашата съпоставка на плюсовете и минусите, които имат онлайн залозите на футболни мачове. За целта сме изготвили таблица, която се надяваме да спомогне за по-лесното възприемане и онагледяване на информацията.

 • Силни страни:
 • много популярни сред онлайн залагащите
 • голямо разнообразие от мачове при повечето букмейкърски платформи
 • множество опции за залагане
 • в Интернет можете да откритете различни ръководства и стратегии за отделните типове мачове
 • Слаби страни:
 • възможно е да не успеете да проследите всички провеждащи се срещи, ако са в едно и също време
 • при не добро обмисляне на залозите, можете да загубите парични средства

Съвети, коити ще ви помогнат да увеличите шансовете си за печалба

съвети при поставянето на залози на футболни мачове
 1. Помислете внимателно какъв тип залог ще направите – Имайте превид, че определените типове залози, изискват индивидуална стратегия. Така например, ако решите да направите специален залог, трябва да предвидите няколко неща. Първо, да вземете предвид това, че всяка по-рискова прогноза от ваша страна, довежда до нарастване на коефициентите. От друга страна по-висок залог, който в последствие се оказва губещ, ще ви донесе и доста финансови загуби. Ето защо ви съветваме да бъдете премерени и да не залитате в крайности.
 2. Разиграйте всички възможни резултати – Разбира се, че целта е да познете какъв ще бъде изходът от мача, но опитайте се да разгледате обективно колкото се може по-голям брой варианти за приключването на дадена среща. По този начин, макар и тръгвайки с първоначално изградена стратегия, имате шанс да я смените с по-добра, ако установите някои пропуски в първоначалния си план.
 3. Изберете разумно букмейкъра, при който ще поставите залог – Ако стрещата е сред по-популярните, то шансът да можете да поставите залог в повече от един оператор значително нараства. Ето защо ви съветваме да разгледате добре коефициентите, както и да проучите предварително какви са опциите ви при различните платформи за поставяне на залози онлайн.

За още любопитна информация сме ви подготвили нашата специална секция. Тя е озаглавена „Футболни новини“ и в нея ще научите всичко най-любопитно около футболния свят. Имайте предвид това, че ние следим отблизо всичко най-ново около английската Висша лига, испанската Примера Дивисион, германската Бундеслига, шампионатите от Франция и Италия, Лига Европа, Шампионска Лига и разбира се футболните новини от България. Преди да пристъпим към разглеждането на това, къде можете да направите своите успешни залози на футбол ви информираме, че можете да разгледате нашата таблица с футболни резултати, в която след като изберете за спорт ‘футбол’, пред вас ще се заредят детайли за времето на срещата, нейния статус, кои са домакините и гостите, крайните точки след провелия се мач, както и друга полезна информация. Както и сами ще забележите, срещите не са само за мачове, които се провеждат в България.


Къде можем да направим залози на футболни мачове?

Не една или две са букмейкърските къщи, които предлагат онлайн залози на футбол. За да не губите от времето си в търсене на подходящите, а след това и за правене на сравнение по между им, решихме да направим това вместо вас. Възложихме за задача на екип от специалисти да изготви детайлна и актуална информация, която когато има някаква промяна да се обновява. Предоставяме ви подробната ни таблица с всички топ имена, които можете да разгледате и определите кои от тях са вашият избор за поставяне на залози на футболни мачове:

Inbet
Betano
Winbet
Palms Bet
Bet365
Bwin
Още букмейкъри
Efbet
Sesame
Betway
Sportingwin
Elitbet
Mr Bit
AlphaWin
8888
Everbet
Magic Bet
Бонус
Най-популярен
100 лв.
Процент на бонуса
100%
Врътки
1x
Минимален Депозит
10 лв.
Мобилни приложения
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
4.8
Вземи 100 лв. бонус
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Бонус
200 лв.
Процент на бонуса
100%
Врътки
x6
Минимален Депозит
10 лв.
Мобилни приложения
-
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
4.8
Вземи 200 лв. бонус
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Бонус
550 лв.
Процент на бонуса
-
Врътки
4x
Минимален Депозит
10 лв.
Мобилни приложения
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
4.9
Вземи 550 лв. бонус
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Достъпвайки всяко индивидуално изготвено ревю, вие ще имате информация не само за футболните секции във всеки отделен букмейкър, но и до останалите налични раздели.


Финален коментар за спечелването на пари от футболни мачове

Говорейки за футболните мачове и залозите поставяни на тях е нормално да се запитаме до колко печеливши всъщност са те. Истината е, че ако разчитате единствено и само на добрия си късмет, той със сигурност в даден момент няма да се окаже на ваша страна. Ето защо ви съветваме ако решите да поставяте залог на дадена футболна среща, да се поинтересувате малко повече за нея. Проучете добре двата отбора, които ще влязат в пряк сблъсък. Вижте с какво време разполагате. Целта ви е да го оползотворите максимално. Започнете с детайлно проучване на коефициентите при различните оператори за спортни залози. Запишете си какви са и сравнете. Разбира се, за по-голямо улеснение влезте и прочетете професионално изготвени футболни прогнози, като разчитате единствено и само на достоверни източници. Запознайте се това какъв тип залози могат да се окажат печеливши за вас, както и съответно кои са видовете, които е добре да избягвате. Прочетете дали има играчи с травми и от кого се очаква да бъдат заместени. Разгледайте прогнози и очаквания на експерти с опит за това кой от двата отбора се очаква да бъде в по-слаба форма. Когато имате цялата тази информация, вие ще имате следната преднина:

 • боравите с повече детайли на база, на които да си изведете правилните заключения;
 • разполагате с няколко източника, които ще ви помогнат при анализа и изграждането на печеливша стратегия;
 • имате възможността своевременно да реагирате и промените залога си, в случай, че първоначалният се е оказал неправилен;

Реалните примери за спечелили от поставянето на залози на футболни мачове не са никак малко. Много вероятно е ако обкръжението ви е от футболни запалянковци да познавате и лично някой от печелившите. Едно със сигурност трябва да знаете и то е, че нито един от играчите, имащи поредица от печеливши серии, не разчита само и единствено на своя късмет. Всеки един от тях чете непрестанно онлайн или друг тип ръководства, които разкриват най-различни техники. С времето разбирате, че изграждането на правилната стратегия е ключов момент, който ще ви доведе и до силни и най-важното трайни резултати.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.