Спортни залози

спортни залози

Какво представляват спортните залози?

Спортните залози са определени предвиждания за дадено събитие, на което залагате сума пари. Залози се предлагат за много голям брой от познатите ни спортове. Самите залагания се извършват в букмейкърските сайтове, като през последните години най-предпочитани са спортните залози онлайн. Всичко се осъществява онлайн, така че е много лесно да правите спортни залози, където и да се намирате.

Спортните залози биват доста разнообразни. Предлагат се множество пазари, като видът им зависи от конкретния спорт. Отделните букмейкърски сайтове също се различават при определянето на възможностите за спортни залози. Хубавата новина е, че опциите са наистина много, а това позволява на залагащите да имат огромен избор. В нашия сайт сме подбрали проверените букмейкърите, които предлагат спортни залози в България за всички залагащи.


Какви спортове предлагат залози?

Залози на спортни събития се предлагат за повече от 30 различни спортни дисциплини. Броят им може да се различава при различните букмейкърски къщи, но ние ще ви представим 10-те спорта, на които може да залагате навсякъде. Ще споменем и някои от техните главни особености.

 • Футбол – Основната задача на букмейкърите е да предлагат футболни спортни залози. Това е най-предпочитаният спорт сред залагащите. За него ще намерите множество пазари, сред които такива за краен победител, брой голове в мача, кой ще отбележи гол, залози за полувреме и много други. Предпочитани са и хендикап залозите, които също идват с голямо разнообразие за футболните мачове.
 • Баскетбол – Баскетболните мачове също се радват на огромно внимание. Това важи с пълна сила за големи първенства и турнири, каквито са NBA, Евролигата, Шампионската лига по баскетбол или някой голям форум, като Европейско или Световно първенство. Освен изброените, залози се предлагат и за много други шампионати. Баскетболните залози се характеризират с много възможности, които предлагат опции за различни залагания на точки, хендикап залози, победител в мача, залози за четвърт и други.
 • ТенисЗалозите на тенис са сред най-предпочитани, особено за игра на живо. Играта позволява да се извършват множество типове предвиждания. Най-основните пазари са за победител в среща или общ брой геймове. Те обаче се допълват с много други опции, сред които са победител в сет, победител в гейм, кой ще спечели следващата точка, точен резултат, брой на асове. Разнообразие от възможности, с които може да спечелите.
 • Хокей на лед – Възможностите и тук са повече от разнообразни. Броят им зависи от вида на хокейния мач и към кое първенство спада. За срещите от големите шампионати са налични доста голям брой възможности за залог. Освен на краен победител и брой голове, хокейните мачове предлагат залози за третина, резултат в продълженията, точен резултат, хендикап възможности и други. Те са напълно достатъчни, за да покрият всички събития, случващи се в една хокейна среща.
 • Бокс/UFC – Бойните спортове винаги са предизвиквали сериозен интерес, особено когато става въпрос за голям сблъсък. За подобен, разбира се, ще може да намерите най-много възможности за залог, но и стандартните такива не са малко. Добре е залозите на този спорт да се правят няколко дни преди сблъсъка, за да сте наясно с новините около срещата. Пазарите, които се предлагат, включват победител в мача, залози за рунд, метод на победа, ще има ли нокдаун или пък в кой рунд ще завърши мача.
 • Американски Футбол – Спортът е тачен основно в Щатите, но това не означава, че не се предлагат залози и у нас. Всъщност те са доста разнообразни. Хубаво е да разбирате играта и да сте наясно с класата на различните отбори, за да може да печелите от подобни залагания. Сред основните видове залози, които може да правите на американски футбол, спадат победител в мач, залози за полувреме, брой точки, метод на точки и други.
 • Бейзбол – Бейзболът се разпространява все повече и се играе в доста различни държави. Популярността на играта ще нарасне още в близките години. Точно затова и букмейкърите са предоставили много разнообразни пазари, от които залагащите да избират. Основните от тях са победител в мача, победител, рънове или удари за конкретен ининг, хендикап възможности, печеливша разлика и доста други. Удобен спорт за залози в реално време, където ще намерите доста възможности.
 • Волейбол – Волейболните залози също стават все по-популярни. Компаниите се стремят да предлагат повече и повече опции на своите клиенти. Точен резултат, победител в гейм, хендикап и общ брой точки са само част от тях. Разбира се, че може да залагате и за победител в срещата. Хубавото е, че са удобни за залози на конкретен двубой на живо дори без да познавате много добре отборите, а просто наблюдавате как се представят в момента.
 • Конни състезания – Този тип спортни залози предоставят възможността да печелите на високи коефициенти. Това се случва доста често, стига да познавате добре участниците в състезанието. Дори за фаворитите ще намерите високи коефициенти за залог. Може да предположите кой ще спечели надбягването, на кое място ще завърши, дали ще финишира в първите 3 места и други пазари. Може да прочетете повече за конните надбягвания и залозите на този спорт от тази статия.
 • Снукър – Това е един от най-удобните спортове за залози в реално време. Основният залог, който може да направите на снукър, е за победител в даден мач или турнир. Опциите обаче не се изчерпват дотук. Съветваме ви да залагате на живо, защото тогава ще ви се разкрият всички налични възможности, като залози за фрейм и точки. Снукърът е игра на умения и психика, така че лесно може да прогнозирате как ще се развие даден двубой, ако сте наясно с двамата участници в него.

В края на тази точка решихме да споменем и един друг тип залози, а именно Дългосрочни залагания. Те се предлагат за всякакъв вид спортове. Тяхната същност е, че ви позволяват да заложите на шампион или победител в конкретен турнири или първенство. За изхода от тези залози може да се чака доста дълго време, но това се подразбира и от името на самия вид залог.


За кого са предназначени?

Спортните залози могат да се правят както от напреднали играчи, така и от по-начинаещи. Няма ограничение по този показател, стига да имате навършено пълнолетие, за да може да залагате безпроблемно при онлайн букмейкърите. Разликата между двата типа залагащи е свързана с подходите, които трябва да изберат.

Нашият съвет за начинаещите в залаганията е да се допитат до експертни съвети за спортни залози. В това число спадат по-опитните от тях играчи, както и различни сайтове и страници, където се предоставят спортни прогнози. Чрез тях ще натрупат повече познания в дадена област и малко по малко ще навлязат в нея. Тогава ще умеят и сами да се справят със спортните залози. Преди това обаче трябва да ги изучат добре, да разбират същността им и да боравят свободно с тях. Когато достигнат до това равнище на опитност, ще знаят кога е точният момент да се направи точният залог.

Напредналите в областта на спортните залози използват много различни техники. Те вече са минали през началните стадии, които са свързани с изучаването на спортните залагания. Напредналите умеят да ги прилагат без никакви проблеми. Техните спортни залози се базират на анализи върху конкретните събития. Няма значение на какъв спорт са. Много от напредналите са превърнали спортните залози в своя професия. Тя им позволява да предлагат своите знания и да печелят от тях, както и от самите залози. За да стигнете до този момент обаче, се изисква доста време и упорит труд.


Предимства и недостатъци?

предимства и недостатъци при спортните залози

Спортните залози не са съвършени, като според нас плюсовете са много повече от минусите, но последните все пак ги има. Ето кои са те:

 • Плюсове
 • лесен достъп – спортните залози са с изключително лесен достъп, особено когато всичко се случва онлайн. Чрез сайтове за залози ще може да залагате много бързо и лесно;
 • удобство – спортните залози предлагат удобството да подлежат на извършване през всякакви устройство. Без значение дали ще използвате компютър или мобилен телефон, залозите на различни спортни събития, от различни държави, се извършват много удобно;
 • бонуси и промоции за спортни залози – букмейкърските къщи за онлайн залози предоставят на своите клиенти определени оферти. Те ви носят възможността да получите допълнителни средства за залог и да ги използвате, за да увеличите печалбите си;
 • лесен достъп до парите ви – когато става дума за печалби, добре е да споменем и как се получават те. В спортните залози това е лесна задача, защото всички букмейкърски сайтове предлагат по няколко различни начина, за да изтеглите парите си. Всичко се случва със защитена връзка и в удобството на мястото, където се намирате;
 • залагания на живо – спортните залози в реално време са друга страхотна възможност. Тя е налична към почти всички спортове, а за основните такива със сигурност ще я намерите. Тя ви позволява да правите залози, докато наблюдавате дадено спортни събитие. Залогът ви отнема няколко секунди, така че сте много близо до това да спечелите, гледайки любимия си мач или състезание;
 • разполагате с време – спортните залози ви позволяват спокойно да анализирате определена среща или надпревара. Имате времето да разучите всички новини и статистики около събитието, след което да прецените вашия залог и сумата, която си заслужава да поставите;
 • можеш да бъдеш шеф – тук, разбира се, става въпрос да бъдете шеф на самия себе си. Много хора се занимават само със спортни залози и си изкарват хляба от това, но не си мислете, че са стигнали дотам без поражения. Подобни познания изискват сериозен опит и силна отдаденост.
 • Минуси
 • пристрастяване – това е най-големият недостатък на спортните залози. За много хора те водят до пристрастяване, понеже са много леснодостъпни. По този начин се получават случаи, в които хората се поддават и губят много пари, което им донася още по-големи проблеми. Затова е важно да си поставите ограничения. Този недостатък е свързан с психиката и емоциите на всеки залагащ, така че нашият съвет е винаги да действате спокойно и с граници. Прочетете повече за хазартната зависимост и нейните симптоми, причини и лечение.
 • лесна загуба на печалбите – колкото е лесно и удобно да спечелите, толкова е лесно и да загубите вашите печалби. Точно затова ще повторим, че е много важно да си поставите ограничения и рамки, които наистина да спазвате. Може да определите дневна или по-добре месечна сума, която може да си позволите да загубите, след което да започнете със спортните залози;
 • губите, в повечето случаи – коефициентите за спортни залози са настроени така, че букмейкърските къщи винаги да печелят от направените залози. Това може да избегнете със спортни залози от тип арбитраж. Те ви позволяват да сте на сигурна печалба. Проблемът е, че повечето букмейкъри ще ограничат сметката ви, ако дори малко се усъмнят, че правите арбитражни залози. Другият вариант е да научите тънкостите на спортните залози и да печелите.

Какви са рисковете?

Рисковете от спортните залози са свързани най-вече с пристрастяване към тях и загуба на парични средства, които не може да си позволите. Съветът ни е винаги да внимавате при залозите си и да запомните, че това е дейност за забавление. Винаги може да приемете спортните залози като начин на инвестиция и трупане на печалба, но нека това стане на по-късен етап. Твърде срещано явление е хората да се пристрастят и да мислят единствено за залагания. Това е изключително грешно. Никога не поставяйте залозите пред останалите неща от живота. Приемайте ги като удоволствие, от което има вероятност да спечелите пари.

Не стигайте до момент, в който да поставяте всичките си пари на спортни залози. Колкото и апетитен и “сигурен” да изглежда даден залог, винаги знайте, че има шанс той да не се случи. Затова бъдете много внимателни и си определете такава сума за залози, която може да си позволите да загубите. Тя е различна за всеки човек, но нашият съвет е да бъде такава, че да не попречи на нормалния ви начин на живот.

Букмейкърските сайтове могат да ви помогнат много, за да се предпазите от рисковете на спортните залози. Те предоставят секции за отговорен хазарт, където има информация за рисковете и начините на избягването им. Повечето букмейкъри ви позволяват да извършите анонимен тест, който ще ви покаже дали сте пристрастен към хазарта, без да го усещате. В сайтовете за онлайн залози може да поставите лимит на депозираната сума за месец, което горещо препоръчваме на тези, които са податливи към залозите. Така ще ограничите загубите си до точно определена сума, която, както споменахме, не трябва да пречи на нормалното ви ежедневие.


Стратегии при спортните залози

Много важна част от спортните залагания са стратегиите, както и тяхното правилно изпълнение и самодисциплината. Такива се използват от повечето напреднали залагащи, а съветът ни е да се прибегне до тях и от начинаещите. Подобни стратегии ще ви позволяват да залагате по начин, който вече е проверен, че работи и носи приходи в дългосрочен план. Всеки може да измисли и своя стратегия за определен спорт, но ще е добре да разгледате и вече измислените от професионалистите в залаганията.


Генерални съвети за печалба в спортните залози

Спортните залози предоставят доста възможности на тези, които се занимават с тях. Те обаче изискват време и отдаденост, за да може да постигнете печалба в дългосрочен план. За тази цел трябва да се научите да спазвате определени правила и да не се възгордявате много, когато ударите голямата печалба. Запомнете това, защото ако не знаете как да я задържите и увеличите, тя ще бъде загубена много по-бързо, отколкото е спечелена. Подбрали сме 30-те най-важни съвета, които да ви служат като наръчник при спортните залози.

 1. Насочете се към конкретни спортове – изберете на кой или на кои спортове ще залагате, като се насочите към тези, в които имате поне малко познания.
 2. Изберете си букмейкъри – проучете различните онлайн букмейкърски къщи и вижте къде ви устройва най-добре, за да залагате. Съветваме ви да се спрете на повече от един букмейкър.
 3. Заложете на сигурните компании – съветът ни е да се спрете на проверени букмейкъри като bet365 спортни залози или залози от Efbet. В сайта ни ще намерите информация за всички водещи компании в страната.
 4. Определете сума за залози – сметнете колко може да си позволите да загубите и си поставете лимит на сумата за спортни залози на месец.
 5. Залагайте малко в началото – не започвайте с големи суми на залог, поне докато не навлезете в същината на спортните залози.
 6. Допитвайте се до експертни прогнози – потърсете прогнози за вашия спорт и вижте какви са експертните мнения по конкретните спортни залози.
 7. Потърсете информация и за други спортове – не се притеснявайте да разгледате някой форум за спортни залози или страница, където се обсъждат спортове, различни от вашите избори.
 8. Възползвайте се от наличните пазари – към всеки спорт се предлагат много възможности, така че използвайте ги, за да спечелите.
 9. Използвайте вградените опции – такива са Cash Out, Price Rush, промяна на залог, Acca Edge и дори пряко предаване от събитията, които ви дават допълнителни шансове за печалба.
 10. Насочете се към конкретно първенство – тогава вероятността за успех ще се покачи драстично.
 11. Следете новините – нужно е да сте в час със случващото се при конкретен спорт и първенство, за да прецените своите залози.
 12. Проучвайте статистика – не забравяйте да потърсите статистическа информация за събитието, която ще ви покаже доста тенденции, в голяма част от случаите.
 13. Анализирайте цялата информация – след като проучите добре информацията около конкретно събитие, анализирайте я и формулирайте своята прогноза за залог.
 14. Проверете коефициентите – точно затова ви препоръчахме повече от един сайт за онлайн залози, защото букмейкърите разполагат с различни коефициенти за отделните събития и пазари. На вас, естествено, ви трябва най-доброто.
 15. Контролирайте своята банка – определете си суми за конкретни залози и се придържайте към тях.
 16. Следете залозите си – можете да си водите отчет, но сайтовете за онлайн залози пазят история на залаганията, която е добре да следите и да извличате грешките от нея.
 17. Изявете се като букмейкър в Спортната Борса – такава се предлага от Betfair и ви позволява да залагате срещу други залагащи или да предлагате коефициенти.
 18. Пробвайте различни стратегии – това винаги ще ви донесе още възможности за печалба.
 19. Измислете своя стратегия – когато натрупате опит, може да изпробвате свой начин на залог, който не познавате досега.
 20. Придържайте се към залозите си – много е важно, когато се спрете на дадена стратегия за залози, да се придържате към нея и да не се отказвате.
 21. Търсете дългосрочна печалба – мислете мащабно, прицелете се в печалбата в дългосрочен план, която ще дойде с натрупания опит.
 22. Не залагайте на дълги колонки – избягвайте дългите селекции от събития, понеже шансовете ви за печалба намаляват.
 23. Подкрепете фаворитите, но не винаги – шансовете за победа на фаворитите в дадено събитие са големи, но ако проучването ви сочи други развитие, опитайте го.
 24. Не забравяйте залозите на живо – те ви дават много добри възможности да печелите, докато наблюдавате или следите развитието на дадена среща.
 25. Научете се кога да спрете – независимо дали сте на печалба или загуба, поставете си момент, в който просто трябва да спрете за деня или друг период.
 26. Не залагайте емоционално – под влиянието на емоциите може само да направите залози, които по принцип не бихте направили, така че избягвайте тези моменти за залог.
 27. Не залагайте цялата банка – избягвайте случаите, в които ви се иска да заложите всичките си пари на конкретно събитие, особено ако имате много средства. Запомнете, че няма напълно сигурен залог.
 28. Не се пристрастявайте – не стигайте до момент, в който спортните залози ще бъдат най-важното нещо за вас.
 29. Залагайте за удоволствие – приемайте спортните залози като начин на забавление.
 30. Продължавайте да се обогатявате – колкото повече знания трупате за спортните залози, колкото повече нови неща проучвате, толкова повече ще се доближите до професионализма, който ще ви донесе успех.

Още полезни съвети за начинаещите в залозите може да откриете на този адрес: https://betenemy.com/rykovodstvo/preporyki-za-nachinaeshti/.


Нашето заключение

Спортните прогнози са една цяла ниша, изпълнена с множество възможности. За да извлечете максимума от тях обаче, трябва да играете умно и да спазвате определени правила, които ще ви превърнат в успешен залагащ. Още веднъж ви приканваме да използвате спортните залози като начин за забавление и ви желаем успех в трупането на печалби.