Съдържание
 1. Въведение в темата
 2. Същност на футболните залози
 3. Избор на букмейкър
 4. Рискове
 5. Съвети за залозите на футбол
 6. Предимства и недостатъци
 7. Заключение
футболни залози за начинаещи 

За какво ще стане на въпрос в тази тема?

Ако търсите различни тактики за залагане, спомагащи поставянето на успешни залози, ще откриете не малко източници в Интернет. И тъй като футболът е несъмнено най-популярният спорт, за който бихме могли да се сетим, решихме да синтезираме информацията за това кои са основните неща, които трябва да вземете предвид, ако сте напълно начинаещи в поставянето на футболни залагания онлайн. За целта вижте какви са опорните точки, които ще засегнем в темата, от нашата бърза навигация по-горе. След като се запознаете с тях, ще разгледаме последователно всяка. Настанете се удобно и да започваме.


Какво са всъщност футболните залози?

Футболът е спорт, известен от много времена, който обаче и до ден днешен има най-голяма популярност и предизвика най-много интерес у почитателите. И ако до преди години, когато Интернет не беше навлязъл в ежедневието на обикновения потребител, залозите бяха по-скоро съсредоточени в локалните пунктове, където хората се събираха, то към днешна дата ситуацията е по-различна. От удобството и комфорта на своя дом вие можете да следите любимите си срещи, да разглеждате различни печеливши стратегии за залагане, да преглеждате разнообразни букмейкъри и да решавате къде да направите залози на футбол.

Разбира се, преди да дойдат добрите резултати от даден мач, следва да се запитаме как да залагаме на футбол. Това, макар и на пръв поглед не толкова сложна задача, всъщност е нещо, към което е добре да се отнесете със съответното внимание. Да направите залог на мач е най-крайната стъпка, преди която обаче е добре да вземете предвид някои особености. Така например да се запознаете добре с двата отбора, които ще играят един срещу друг. И дори автобиографията на един от двата тийма да ви показва, че е много силен конкурент, това не трябва да е нещото, което да наклони везните. Много често големите изненади и обрати в играта идват именно от отбора, смятан за слабият в срещата. Ето защо е хубаво да прочетете различни прогнози, които експертите правят за дадената среща. Не пренебрегвайте мнението на хората, които имат опит в тази сфера. Все пак тяхното мнение е обосновано и се гради на база задълбочени анализи.

При залозите на футбол разполагате с най-различни типове. Така например:

 • Залог на двоен шанс
 • Залог за дуспа
 • Залог за победител
 • Залог за точен резултат
 • Залог първо полувреме/краен резултат
 • Залог без равен
 • Общ залог
 • Хендикап залози

Толкова много видове залози на футбол, а къде да ги намерим? Разбира се, когато става на въпрос за най-популярната игра, едва ли ще намерите букмейкър, който да не предлага точно този тип залози.


Как да изберем букмейкър, в който да поставим футболни залози?

Както вече казахме, едва ли ще намерите оператор, който да не предлага в спортната си секция футболни залози. До тук добре, защото това означава, че избор със сигурност ще имате. Следва обаче въпросът на кой от всички букмейкъри да се спрем и как да определим кой е подходящият за нас. Ако търсите еднозначен отговор и само едно име, което да е лидер сред останалите, има възможност да се подведете. Причината е следната – различните брандове имат различни условия, които ги характеризират и определят в една или друга степен.

Сред българските брандове, едно име несъмнено изплува като доста добър избор, когато говорим за залози на футбол. Това е букмейкърската компания за спорни залози Ефбет, която освен всичко останало ще ви посрещне и с много високи коефициетнти. Имате и достатъчно възможности за залог, сред които хендикап, залог на краен резултат и много други. Слеващият оператор, който ще ви представим отново е достатъчно известен сред българските играчи и това е Уинбет, който също впечатлява с високите си коефициенти на футболни мачове и на само. Букмейкърът ще ви предостави възможност за излъчване на топ срещи на живо, както и възможност за затваряне на залога. Това са все опции, които ще са ви от голяма помощ.

Макар и нов, следващият букмейкър бързо спечели интереса и доверието на онлайн залагащите. Разбира се, че говорим за Палмс Бет, който стартира сравнително от скоро, но благодарение на разнообразието от възможности в спортния си раздел, придоби голяма популярност. Букмейкърската компания ще ви посрещне и с много добър начален бонус за добре дошли, така че си заслужава мястото в нашата класация. И за финал сме ви приготвили световно признат лидер, който е известен с многобройните си промоции, опции за затваряне на залог, live streaming и още други. Става дума за Bet365, който не губи време и печели все повече и повече почитатели. Особено в света на спорта и залозите на футбол, този бранд е едно от топ имената, за които със сигурност си заслужава да отворите сметка и да изпробвате техните възможности.

 
Inbet
Betano
Winbet
Palms Bet
Bet365
Още букмейкъри
Бонус
400 лв.
Процент на бонуса
100%
Врътки
3x
Минимален Депозит
10 лв.
Мобилни приложения
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
4.5
Бонус
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Бонус
550 лв.
Процент на бонуса
-
Врътки
4x
Минимален Депозит
10 лв.
Мобилни приложения
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
4.9
Бонус
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Бонус
Най-популярен
Процент на бонуса
-
Врътки
-
Минимален Депозит
-
Мобилни приложения
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
4.8
Бонус
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Бонус
200 лв.
Процент на бонуса
100%
Врътки
x6
Минимален Депозит
10 лв.
Мобилни приложения
-
Кешаут
Залози на живо
Лайф стрийм
рейтинг
4.8
Бонус
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!Критерии, които да ни подскажат, че даден букмейкър е с добра спортна секция

Нека разгледаме кои са критериите, които ще ви помогнат да се спрете на определен букмейкър.

 • Коефициентите – Следете какви са коефициентите, които букмейкърът дава. Има оператори, които са по-щедри и съответно предлагат по-високи коефициенти на футболните срещи, спрямо конкурентите си.
 • Възможност за поставяне на кеш аут – Много важна опция, която не веднъж ще ви спасява от тотална загуба на парите, които сте заложили за дадена среща. Ако даден букмейкър предоставя опция за затваряне на залога, тогава определено трябва да го причислите към добрите брандове, когато взимате крайното си решение.
 • Шанс да гледате спортно събитие в реално време – друго, за което трябва да следите, е възможността за live streaming. Топ имената със сигурност са се постарали да ви подсигурят излъчване на живо. Тук особеността е, че при някои брандове, тази опция може да се окаже платена и да ви се наложи да депозирате някаква сума, за да достъпвате срещите на живо.
 • Залози на живо – Разбира се, спортната секция е едно на ръка, но да имате възможност да поставяте и залози на живо за футбол, определено може да наклони везните в полза на оператора, който го предлага.
 • Различни разплащателни методи – Когато нещата се развият по предвидения от вас начин, следва изплащане на паричните средства, които сте получили във виртуалната си сметка. Ето защо друг плюс е, ако букмейкърът ви предлага повече методи за депозиране и изтегляне на вашите пари.

Рискове, които да вземем предвид

Едно от най-хубавите и същевременно най-опасни неща на футболните залози е непредвидимостта от крайния развой на събитията. Никога не можете да сте на 100% сигурни как ще се стече срещата и дали точно в последните минути резултатите няма да се променят. Тази тръпка е определено вълнуваща, но е едно и от нещата, които може да ви доведе до загуба.

Друг риск, който се крие при поставянето на футболни залози, е да не подберете правилния за вас оператор и съответно да бъдете неприятно изненадани. Вижте нашите подробни ревюта за едни от най-популярните букмейкъри, където освен информация за спорните им секции и коефициентите, ще научите любопитни детайли около останалите раздели. Там сме извели и какви са опциите за залгане, а също и информация за това дали даден бранд има изградена репутация като надежден букмейкър или е по-скоро име, от което играчите имат наблюдения, че често налага лимити.

И последният риск, който крият залозите на футбол, е свързан с това, че ако започнете да залагате на няколко места едновременно, има шанс да се разконцентрирате. Съгласете се, че далеч по-лесно е да следите една, максимум две футболни срещи и да предвидите какъв ще бъде изходът, отколкото повече срещи. Някои играчи обаче предпочитат да залагат на повече събития, за да могат да обхванат по-широк кръг от мачове и съответно да вземат по-големи печалби. Това не е грешно, но е рисковано. Затова ако сте начинаещи, по-добрият вариант е да не „среляте на сляпо“ и да се надявате късметът да е на ваша страна, а с анализ и проучване да предвидите резултатът за една среща.


Съвети за успешни футболни залози

съвети за футболни залози 
 1. Четете и се информирайте непрекъснато – успехите няма как да дойдат без да положите усилия. Ето защо е необходимо да навлезете в този свят и да се интересувате от случващото се в него. Можете да четете различни футболни новини, които да обогатяват знанията ви. Различните лиги, шампионати и срещи, които следите ще ви дадат опит, който с времето ще ви се отлати подобаващо.
 2. Инвестирайте време за да получите знания и печалби – повечето играчи нямат търпение да стигнат до частта с „големите печалби“. Само че те не идват при вас току така. Особено ако искате дългосрочни резултати, това, което ще трябва да дадете е своето време. Но ако сте търпеливи и мотивирани, тази инвестиция си заслужава.
 3. Учете се от професионалистите – не забравяйте, че не сте сами в това свое начинание. На помощ винаги можете да разчитате на хората с дългогодишен опит в онлайн залозите. Запознайте се с подробното ръководство за залагания, където ще намерите всичко от света на футболните залагания и не само. И помнете, че времето, прекарано в подобряване на знанията е най-добре инвестираното.
 4. Изградете си стратегия – разбира се, че една стратегия ще е печеливша за дадена среща, но за друга не. Няма универсална формула, но има начин да се научите кое в каква ситуация работи. Можете да започнете като прочетете някоя от нашите стратегии за залагания на различни спортове и продължите нататък като създавате своя собствена. Няма да стане от раз, но това не бива да ви отказва.
 5. Поставете си граници – за да не изпаднете в неприятна ситуация, по-добре си поставете лимит. Не залагайте всичките си пари. Също така избягвайте да правите необмислени залози. Ако пък имате лош ден и виждате, че нещата не вървят, по-добре прескочете поставянето на други залози, без да се афектирате.

Предимства и недостатъци на футболните залози

Предлагаме ви да систематизираме всичко казано до тук. Нека сведем всичко за футболните залози до една семпла, но ясна таблица с плюсове и минуси, за да изградите представа кои са силните и слаби страни на този тип залози.

 
 • Плюсове на футболните залози:
 • Високи коефициенти и големи печалби – несъмнено ако има спорт, който се слави с най-високи коефициенти и големи наградни суми, то това е именно футболът.
 • Множество пазари – Ако в пунктовете имате определени ограничения, то при онлайн залозите на футбол нещата седят по друг начин. Винаги можете да разгледате различните букмейкъри, да се запознаете с пазарите, които предлагат и да изберете най-подходящите според вашите предпочитания.
 • Бонуси за посрещане на нови клиенти, залагащи на футбол и други спортни събития – не един или два са брандовете, които ще ви поощрят с оферта, която щедро ще зареди сметката ви със сума, която след това да можете да оползотворите в спортната секция.
 • Ако нещо не е ясно винаги имате помощник – повечето букмейкърски сайтове разполагат с клиентска поддръжка. Дори да сте нов и да не сте наясно как да поставите залог, или да използвате някоя опция във вашия електронен фиш, съпортът е винаги насреща. За щастие, голяма част от чатовете на живо са на разположение 24/7.
 • Недостатъци:
 • Необмислено поставяне на множество залози – много лесно бихте могли да се подведете, ако все още сте нови в тази сфера. Не мислете, че многото залози е равно на много печалби. Тъкмо обратното се получава, особено ако разчитате само на късмет.
 • Емоционалните залози на мачове водят до най-сериозни загуби – за съжаление, когато сме фенове на даден отбор, има шанс да не разглеждаме трезво ситуацията. В стремежа си да изтласкаме към победа даден фаворит, ние залагаме повече и трепнем в очакване на заветната развръзка. Уви, често пъти от недоглеждане и пренебрегване на отбора, който се явява сериозен конкурент на нашите любимци, има шанс да загубим заложените си пари.

Коментар и мнение за залозите на футбол

Като за финал, ви съветваме да изберете внимателно букмейкърa, при който ще поставите залог. Проучете го добре и когато вземете решение, следващата ви задача е да проучите срещата и отбора, за който смятате да заложите своите финансови средства. Ако следвате нашите съвети и не се поддавате на емоциите си, а разичтате на анализиране и разума си, шансовете ви за печалба значително ще нараснат.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.