Съдържание
 1. Въведение
 2. Популярни спортове за онлайн залози
 3. Сравняване между отделните спортове
 4. Финално мнение и коментар
на какъв спорт да заложим

Увод

В последните години, онлайн залозите се превърнаха в много печеливш начин за изкарване на допълнитени средства. Доста играчи проявяват интерес към различните сайтове за спортни залози. Една от дилемите, която се появява пред всеки в един или друг момент, е на кой спорт да заложим и защо. Избирането на подходящия за нас спорт не е никак лесна задача. С тази статия целим да ви помогнем да определите кой е най-печелившият спорт за вас и да изтъкнем всички негови предимства и недостатъци. Така освен, че ще бъдете наясно кой е спортът, в който имате най-големи шансове за печалба ще разберете и кои са неговите най-силни и слаби страни.


Преглед и анализ на някои от най-популярните видове спорт

Всички знаем, че към днешна дата възможностите за залози на онлайн спортове са наистина много. Така например бейзбол, бойни спортове, футзал, снукър, ръгби, бокс, голф, дартс, моторни спортове, хокей, бадминтон, крикет и така този списък може да продължи още доста, докато се попълни изцяло. Само, където това първо, че не би ви било от такава голяма полза и второ, ще ви обърка в посоката, която да поемете.

Ето защо ние решихме да съставим топ пет на най-търсените спортове за България, спрямо това какво показва Google Trends. Ето и графика на резултатите:

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

От показаното по-горе виждате, че за последните 12 месеца, най-голям интерес има към футбола, следван от тенис. На трета позиция се нарежда волейболът, следван от баскетбола. Най-малко търсене има за конните надбягвания. Разбира се, стана ни любопитно какви биха били резултатите за същите спортове, но в светобвен мащаб. Ето и какво показва проучването ни:

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

От графиката можете да видите, че тук, за разлика от България, резултатите са доста по-вариращи. Баскетболът и съответно залозите, направени на този спорт, бележат голям скок. Разбираемо футболът поддържа едно доста прилично ниво на интерес сред потребителите. Тенисът има различни пикове в дадени периоди. Що се отнася до последните два спорта, които разглеждаме, волейболът има известна преднина пред конните надбягвания.


Подробно представяне на отделните спортове – предимства и недостатъци

популярни видове спорт

Разгледахме кои са най-предпочитаните спортове. Сега е време да задълбочим прегледа, като навлезем малко по-подробно във всеки един от петте разглеждани спорта. Ще направим кратко представяне на всеки от тях, последвано от неговите предимства и недостатъци (в частност за онлайн залозите, които се поставят на него) и ще видим какви са шансовете за печалба и къде можем да поставим залог.

Футбол

Футболът е спорт с история, която не е започнала от сега. Играта претърпява различни развития в отделните периоди, но и до днес остава не само предпочитан спорт за игра, но и начин за печалба от онлайн залозите. Един от букмейкърите, в който можете да поставяте своите футболни залози е Efbet, който го поставя на челна позиция, преди всички останали предложения, в секцията си за „Спорт“. Любопитното е, че можете да прегледате програма със срещите, които ще се проведат, а също и да направите филтрация на провелите се игри до 72 часа. От нашия сайт можете също да следите различни футболни резултати, а за целта сме ви подговили и специална таблица. В нея ще откриете по часове различни срещи, които се обновяват.

 
 • Предимства:
 • Най-известният спорт сред играчите
 • Различните букмейкъри предлагат голямо разнообразие от срещи
 • Възможности за залагане с добри коефициенти
 • Много източници, които дават съвети и решения за това как да печелим от залози на мачове
 • Недостатъци:
 • Трудно е да се проследи кои са най-добрите предлагани коефициенти, без помощта на професионалисти, които да предоставят информация за това
Полезна информация:

Разбира се, че ще се опитаме да премахнем и единствения недостатък. За целта можете да следите страницата ни с футболни прогнози, където екип от специалисти и хора с опит са насреща. Ще намерите обосновано изготвени прогнози за едни от топ срещите.


Баскетбол

Друг популярен спорт у нас и по света е баскетболът. Съответно не е случайно и това, че именно залозите поставяни на него са обект на интерес сред онлайн залагащите. Това, което те търсят е разнообразие от пазари, на които да залагат. Така например:

 • Хендикап
 • Четно / Нечетно
 • Под / Над (брой точки за даден отбор; брой точки в нонкретна четвърт)
 • Най-резултатна четвърт
 • Победител
 • Ще има ли продължение
 • Общ брой
 • Дроу ноу бет

Не малко букмейкъри се надпреварват в това да предоставят такъв тип залози. Специално за България такъв оператор е Уинбет, който има специална секция за залози на баскетбол. До нея можете да достигнете, като изберете от главното меню „Спорт“, а след това от менюто, позиционирано вляво „Баскетбол“. Хубавото е, че разполагате с не малко срещи, които да проследите и на които да заложите, така че избор определено имате.

 
 • Предимства:
 • Голям брой пазари
 • Динамична и интересна игра
 • Възможност за следене на множество баскетболни срещи
 • Разнообразни шампионати – NBA, Евролига, FIBA и други
 • Недостатъци:
 • Необходимо е добро проучване преди поставяне на залог и ако се подцени дадена среща, шансът за неуспех е почти гарантиран
Любопитно:

Няма как да разчитаме на това, че даден отбор е добър и само заради това победата да му е гарантирана. Има някои важни стратегии, които ако пропуснете има шанс да не завършите успешно залога си. Изготвили сме ви няколко препоръки, които да помогнат при поставянето на залог за баскетбол. За целта можете да разгледате материала ни за това как да печелим от залози на баскетбол, където ще намерите пет безценни съвета, които ще ви помогнат. Не забравяйте, че постигането на успех не е въпрос единствено и само на късмет.


Тенис

Следващият много обичан и следен с интерес спорт е тенисът. Сред букмейкърите надпреватата за включването му както към секция „Спорт“, така и към тази за залози „На живо“ е голяма. Дори и най-скорошно създадени брандове, като PalmsBet, се стремят да го включат и в двете си категории, при това с възможно по-голямо разнообразие от срещи. Разбира се, не би било правилно да очаквате, че коефициентите ще са много високи (както за футболните срещи, например). В същото време не бива и да подценявате това, което можете да спечелите, залагайки онлайн на турнир по тенис.

 
 • Предимства:
 • Популярен спорт
 • Предлаган е от много букмейкъри
 • Много често присъства както в спортната секция, така и в тази за залози на живо
 • Недостатъци:
 • Коефициентите са значително по-ниски в сравнение с някои от останалите спортове
Допълнителна помощ:

Има различни видове залози, които може да поставяме. Важно е да знаем спецификата за всеки тип. В нашето ръководство за залози на тенис сме разгледали подробно как можете да поставяте успешно своите залози. Предоставили сме ви и информация за стратегиите, които можете да използвате.


Конни надбягвания

По света може и да са по-популярни, но у нас определено все още тепърва започват да навлизат и залозите на конни надбягвания. Това, че в България все още не са така силно разпространени, както в световен мащаб, може само да е още един плюс за вас. Много букмейкъри като Bet365 дават възможност на българските си играчи да направят залог на конни надбягвания. Любопитното при тях е, че освен традиционните, вече има и виртуални. Това само по себе си е сигурен знак за интереса, който има към този тип спорт.

 
 • Предимства:
 • Предлагат се както стандартни срещи, така и виртуални
 • Множество междунарони и световни турнири
 • Възможност за гледане на живо пряко предаване в реално време
 • Недостатъци:
 • Трябва да бъдете внимателни за коефициентите, понеже тяхната стойност има вероятност да се измени с течение на събитието
 • При някои букмейкъри, като Бет365, е необходима регистрация, както и депозит на стойност поне 1 лев, за да можете да гледате видео картина на живо

Волейбол

Ето, че достигнахме до последния, но не и по важност разглеждан спорт. Все пак, когато говорим за топ пет в световен мащаб, дори и тази позиция не би могла да се нарече слаба. Говорейки за залози на волейбол ви предлагаме да опитате възможностите на Betano, където освен в раздел „Спорт“, можете да залагате и „На живо“ за волейболни срещи. За този тип залози обикновено разполагате с възможности като „Азиатски Хендикап“, „Брой сетове под / над“, „Общ брой точки в даден сет под / над“, „Победител в даден сет“, „Точен резултат в сетове“ и други.

 • Предимства:
 • Достатъчно опции за залагане
 • Множество волейболни първенства (като FIVB, например)
 • Недостатъци:
 • Необходимо е щателно проучване и обогатяване на знанията с различни типове стратегии за волейболни срещи, отнемащо време

Заключение

Смятаме, че в зависимост от това какви са вашите познания – един тип спорт ще ви се струва по-лесен, а друг не до толкова. Някои експерти решават да направят разделение на спортове за начинаещи и за напреднали, но ние смятаме, че всичко зависи от отдадеността ви. Разбира се, възможни са залози на повече от един спортове, но като за начало ние бихме ви посъветвали да не се втурвате към залозите на повече от един избран. Причината за това е, че е много по-добре да съсредоточите вниманието си и да направите подробни проучвания в една област, отколкото да разпръснете капацитета си по няколко отделни спорта. Ако с времето виждате, че задобрявате, разбира се, че можете да се впуснете в залози и на други спортове. За това обаче ви съветваме да сте на сто процента сигурни, че можете да следите няколко различни по тип срещи едновременно.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.