Спортни прогнози

Генерални спортни прогнози

Спортните прогнози представляват различни предвиждания за крайните изходи или други моменти от конкретно събитие. Съществуват голям брой спортове, на които се обръща специално внимание. Спортните прогнози са част от тях, понеже хората, които следят отблизо даден спорт, лесно могат да прогнозират изхода от конкретно събитие.

спортни прогнози

Предвижданията могат да се правят на всеки отделен спорт, а обикновено с това се занимават експерти. От голямо значение е даден спорт да се анализира, като се преглеждат резултати и статистика, преди да се определи спортната прогноза. Важно е и да се следят последните новости около конкретния спорт, понеже определена новина може да окаже сериозно влияние върху изхода му.

Генералните спортни прогнози се появиха, защото различните букмейкъри обърнаха сериозно внимание на отделните спортни дисциплини. Те започнаха да предлагат залози на тях, а това доведе до специализирането на много хора в експерти по спортни прогнози. По принцип е най-добре, когато човек е отдаден на конкретен спорт, защото обръща цялото си внимание към него. Ако обаче има ресурса да следи и други спортове, то това би било много по-полезно за него в ролята му на професионален анализатор на спортни прогнози.


За кои спортове се правят прогнози?

Най-комерсиалните спортове, за които се правят прогнози, със сигурност присъстват в предложенията на букмейкърските компании за онлайн залози. Ние сме подбрали отделните спортове, за които най-вече се правят анализи и предвиждания:

 • Футбол – за футбола ще намерите най-голямо изобилие от прогнози. Мачовете, на които може да залагате, също са много като брой. Добре е да се насочите към няколко първенства и да ги следите стриктно, за да имате най-голям успех в прогнозирането за двубоите им. Единственото, което трябва е да решите как да залагате на футбол, използвайки различните стратегии и комбинации от рода на права колонка или комбинация от сигурни.
 • Тенис – правят се прогнози и за този спорт. До голяма степен те се характеризират с предвиждания за победител в тенис срещата. Може обаче да се прогнозират и далеч повече събития, като победител в сет или кой ще спечели следваща точка. Много са удобни за прогнози на живо.
 • Баскетбол – баскетболните мачове също са сред най-често прогнозираните спортове. За всяко едно от големите първенства има богата статистика, върху която се правят анализи. Този тип прогнози изискват доста отделено време, за да се получи висока успеваемост.
 • Хокей на лед – прогнозите за този спорт също изискват проследяване на различните първенства и лиги. Шансовете тогава са най-големи. Хокеят позволява прогнози на доста разнообразни събития в конкретен мач и отваря много шансове за печалба.
 • Бокс / UFC – залозите на бокс и сериите UFC са най-популярните събития от бойните спортове. Върху тях се отделя доста медийно внимание, така че разполагате с много информация около предстоящ сблъсък. Освен всичко е налична и статистическа информация за всеки боксьор или боец, но нашият съвет е да наблегнете основно на моментната форма.
 • Конни надбягвания – не много популярни в България, но все пак конните надбягвания са един от спортове с най-много залагания и прогнози. Хубавото при тях е, че е важно моментното състояние на конкретен жокей и кон, така че доста често може да прогнозирате и спечелите на висока ставка. И тук обаче е нужно да сте в час с вестите около конкретен участник и състезание.
 • Гонки с кучета – този тип спортни прогнози все повече навлизат сред родното пространство. За гонките е характерно да познавате добре участниците в състезанието и да разполагате с последната информация за състоянието им.
 • Американски футбол – спорт, наблюдаван главно в Северна Америка, но познат по цял свят. Прогнозите за мачове от американски футбол изискват пълна отдаденост на конкретно първенство. Ние препоръчваме да следите NFL – лигата на Щатите, понеже за нея има най-пълна статистическа информация и анализи, свързани с предстоящи мачове.
 • Ръгби – доста хора правят аналогия между ръгбито и американския футбол, но те всъщност са два напълно отделни спорта. Ръгбито се слави с доста известност в определени страни и когато прибегнете до прогнози за този спорт, най-добре да се насочите точно към тези лиги.
 • Бейзбол – друг популярен спорт, който не е много тачен у нас. Бейзболът събира погледите основно в страните от Северна Америка и Азия, но все повече започва да навлиза и към Европа. Спортните прогнози за бейзбол се нуждаят от достатъчно отделено време, в което да се разучат отборите и новините, след което да се прави прогноза.
 • Волейбол – има доста първенства в Европа, а и по света, където волейболът е на почит. Винаги, когато има подобна популярност, спортът се радва на много фенове, а и от там се раждат анализаторите. За да прогнозирате успешно на волейболни мачове, трябва да следите отблизо случващото се в конкретна лига.
 • Дартс – доста интересен спорт за залози, който набира все по-голяма популярност. Нужно е да се запознаете с участниците в даден турнир и да разберете кой е в най-добра форма. След това е сравнително лесно да се насладите на успешни прогнози, които най-добре да правите на живо.
 • Колоездене – този спорт също има доста фенове у нас, а и по света. Спортните прогнози за него се нуждаят от време, което да посветите, в изучаването на формата на колоездачите. Препоръчваме ви да наблегнете на големите състезания, за които има най-много информация. Това са Джиро – обиколката на Италия, Вуелта – обиколката на Испания и Тур дьо Франс – обиколката на Франция.
 • Снукър – на първо място е добре да познавате най-известните снукър играчи. Нужно е също така да следите техните участия и представяне. Много е важно да сте наясно с моментната им форма и психологически слабости, понеже тази игра може да обърне развоя си, когато най-малко очаквате. Така ще правите успешни спортни прогнози на снукър.
 • Моторни спортове – в това число спадат състезания от Формула 1, Мото ГП, различни рали надпревари и други състезания. Успешните спортни прогнози налагат стриктно следене на информацията около състезателите, отборите, пистата и метеорологичните условия. Препоръчваме ви да правите залозите си точно преди състезанието или когато то започне, в реално време.

Колко често се правят?

Честотата на спортните прогнози зависи от конкретния спорт, за който се извършват предвижданията. Когато прогнозите са насочени към точно определено първенство и дойде времето за пауза в края на сезона, тогава е логично да няма прогнози за него. Затова е добре да насочите вниманието си към прогнози на различни спортове или пък да изберете такъв, който винаги предлага възможности. Футболните спортни прогнози са такъв тип, понеже има първенства, които се провеждат през лятото, а както повечето от вас знаят, големите европейски лиги имат пауза тогава. Тенисът също е спорт с относително кратка пауза за големите турнири, така че е много добър вариант за прогнози.

Истината е, че ако потърсите спортни прогнози за днес, със сигурност ще намерите такива. Въпросът е доколко прогнозите са съобразени със събитията, за които предлагат предвиждане. Когато една прогноза е за мач от голямо първенство, тогава информацията, на която се базира, е много по-богата, пълна и изчерпателна.


Безплатни или професионални (платени) да изберем?

безплатни или платени спортни прогнози

Съветът ни е да заложите на безплатните спортни прогнози и да си изберете изпробвани стратегии, с които да залагате на по-сигурно, а не да се хвърляте на сляпо. Нека обаче първо дефинираме какво представляват те. Безплатните спортни прогнози са предвиждания от хора, притежаващи определени знания в дадена област, които предоставят без да искат нещо в замяна. Ясно е, че всеки може да се изяви като човек, даващ безплатни прогнози, но основното, което трябва да търсите, е къде и как се предлагат те. Когато се намират в даден сайт с регулярно добавяне на нови прогнози, тогава е ясно, че човекът или екипът зад този сайт е експертен и работи, за да развива прогнозите си. Друга основна черта, за която да се огледате, е наличието и на допълнителна информация в конкретния сайт или страница с безплатните прогнози. Тя може да бъде посветена на новини, ревюта, статистика или други интересни материали, които обаче са свързани със спортните прогнози. В сайта ни ви предоставяме професионални спортни прогнози на големите футболни мачове, които идват при вас напълно безплатно.

От друга страна, платените спортни прогнози или наричани също професионални, имат за цел да предложат информация, която трябва да си заплатите. Обикновено се изисква плащането на абонамент, срещу който получавате определен брой прогнози. Това е добре, но за да платите за подобна услуга, първо трябва да сте напълно сигурни, че ще получите нещо в замяна или в случая – точни спортни прогнози. Хората, които изискват заплащане за прогнозите си, обикновено са отдадени на тази работа и би трябвало да бъдат успешни.

Нашият съвет е да изберете доказаните безплатни спортни прогнози. Това, че са безплатни, не означава, че хората, които стоят зад тях не са професионалисти. Напротив, те просто желаят да развиват своето име и да предлагат познанията и услугите си на обществото, без да изискват нещо в замяна.


За какво да бъдем предпазливи?

Винаги, когато прогнозирате даден спорт, трябва да сте наясно с новините, статистиката и другата информация около него. Може да спечелите и без да правите анализ на срещата. Тогава късметът ще ви се е усмихнал, но това няма да ви донесе позитиви в дългосрочен план. Затова бъдете внимателни при избора на прогноза за даден спорт и анализирайте ситуацията.

Не изпадайте в състояние, което да ви накара да залагате на сляпо и без задръжки. Ако претърпите серия от загуби, спрете. Ако сте натрупали доволна печалба, пак спрете. Поставете си лимити на загуба и печалба, при достигането на които да спрете за момент или ден-два. След това отново продължете. Знайте, че винаги ще бъдете по-успешни в спортните прогнози, когато съзнанието ви е чисто и можете да си позволите да мислите нормално, а не емоционално.

Искаме да се върнем отново на платените прогнози и още веднъж да ви припомним, че е добре да сте предпазливи, когато избирате подобни услуги. Има хора, които предлагат платени прогнози, но нямат никакво покритие над тях и доста често няма да може да ги откриете, след като са взели парите ви. Избирайте само доказани и сигурни услуги, а не забравяйте да се допитвате и до безплатните спортни прогнози, понеже за тях също се грижат експерти.


Нашето заключение

Залозите на спорт са един свят, изпълнен с необятни възможности, но и капани. Основното е да се научите къде да търсите успеха и как да избягвате заложените капани. Всичко зависи от вас, независимо дали изберете да предвиждате сами или да се допитате до експертните спортни прогнози. Важното е да изпитвате удоволствие от спортните прогнози и да им се наслаждавате.