За успехите на един отбор или как те се постигат

Видяно 89 пъти

През настоящата година, един провинциален футболен отбор, в лицето на Лудогорец Разград, продължи да разкрива своя потенциал и да гради своята крехка, засега, история. За втори път Лудогорец влезе в групите на Шампионска лига и играе с едни от най-добрите европейски отбори. Дали това е закономерност или е плод на някаква случайност? Ако се върнем години назад ще видим, че този отбор е 5 поредни пъти Шампион на България и 5 пъти му е давано право да играе за класиране в Шампионска лига. Резултата е 2 класирания за КЕШ и 2 класирания за Лига Европа – успехи, непостигани от друг Български отбор!

Дали е случайност и как ли се прави това?

Цялата система, по която стартира работата във футболен клуб Лудогорец, от както Кирил Домусчиев стана собственик на отбора, е изключително правилна. Явно от клуба добре са проучили редица европейски клубове и как стават нещата там, за да използват техният, правилният модел на работа. Лудогорец ясно показа на всички български отбори кой е правилният път на развитие. Разбира се, в началото собственикът на тима вложи доста лични средства за изграждане на стадиона, базата и привличането на класни играчи, но пък от друга страна, сега отборът вече бере плодовете от своя труд.

Ludogorets PFC в Шампионска лига

Влизането в групите на Шампионска лига и то два пъти, даде на отбора страхотна финансова инжекция, която за български отбор е от изключително голяма полза. Освен това, Лудогорец не пести пари и за класни играчи, които привлича и от които може да прибере доста солидни финансови постъпления. Няколкото години в елита обаче, показват, че целта на Лудогорец не е да купува и продава играчи всеки сезон, а да създаде силен отбор, който да се противопоставя на големите европейски грандове!
Другият изключително важен аспект, който допринася за успехите на тима е треньорският щаб. В Лудогорец винаги са търсели доказани специалисти, които да вдигат класата на отбора и макар да се получиха някои недоразумения, отборът винаги е успявал да е начело на „А група” в края на сезона.

Наставникът на „орлите” Георги Дерменджиев е страхотен специалист, който не веднъж е доказал своите качества. Но заслугата е на целият щаб, който просто знае как да си върши работата! Отборът стана притегателен център и за спонсори като Bet365. Освен това, Домусчиев направи страхотен избор да насочи инвестициите си към Разград, понеже играчите тренират и живеят там, а градът е малък и не предлага „лукса и екстрите на големия град”. Дисциплината, усърдната работа и сериозността, с която се приемат нещата, са най-важните качества, които е изградил футболен клуб Лудогорец. С тях тимът се превърна в показателен пример как се правят „тези неща” и че няма нищо случайно!

Резултатите са видни!

За разлика от някои Български отбори, които преди всяко първенство гръмко заявяват своите шампионски амбиции за титли, за нови играчи, промени  и успехи, то отбора на Лудогорец без много крайни  изявления, но с много работа и постоянство, показва в края на сезона  кой е по по-най! Разбирам завистта на другите отбори, че успехите на Лудогорец били временни, че отбора няма история, че не е бил гранд в българския футбол, че скоро ще бъде забравен и т.н. Да, няма нищо вечно на този свят, но нека докато този отбор жъне успехи по футболните терени всички ние да се радваме и да го подкрепяме, защото само това ще подтикне и другите отбори в страната да се развиват и да бъдат конкурентни! Това, че отбора няма дългогодишна история с успехи не трябва да омаловажава фактите, които са налице в днешно време, защото сега е времето, в което Лудогорец гради своята история и го прави по един прекрасен начин!

Смятам, че всички ще се съгласят с това, че този отбор играе все по-добре и с годините става все по-опитен и равностоен на добрите европейски отбори. Вече е видно, че отбора има много почитатели и поддръжници в страната, а и ни представя по най-достоен начин в Европа. Това са все неща които трябва да ни носят гордост и самочувствие с успехите на този отбор.

Титлите в родното първенство и успехите навън са чистото доказателство за класата на тима. Каквото и да си говорим или да кажем, резултатите са факт и това е истината!

Лудогорец и успехите в Европа

Отборът на Лудогорец вече е доста познато име сред европейските медии. Както вече споменахме, през настоящия сезон клубът се класира за втори път в груповата фаза на Шампионска лига. Това е страхотен успех не само за Лудогорец, но и за българският футбол като цяло. Хубавото в случая е, че отборът не се класира случайно или просто да мине номера. Лудогорец влиза в Шампионска лига и започва да се бори във всеки един мач. При първото им участие, когато бяха в една група с Реал Мадрид, Ливърпул и Базел, „орлите” затвърдиха добрите впечатления и показаха, че не се боят да играят срещу големите.

Лудогорец заслужава своето участие, защото е единственият отбор в страната, който реално може да го постигне! Дори и при второто си влизане в групите на най-комерсиалния клубен турнир в Европа, тимът показа класа. След отстраняванията на Цървена Звезда и Виктория Пилзен, Лудогорец беше определен като най-добрият отбор на Балканите! Трудно е да се потвърди точно такава теза, но ако не друго, поне Лудогорец изглежда като част от топ 4 на Балканите! Тимът е гладен за още успехи, затова едва ли Лудогорец ще се спре до тук.

Бъдете сигурни, името Ludogorets Razgrad няма да престане да се среща по европейските медии, както и в най-силните турнири на УЕФА!

Лудогорец на родна земя

Успехите на европейската сцена и желанието на всички състезали от отбора да се докажат срещу най-големите е страхотен атестат за покачването на класата в тима. Малко по-различен е изгледа на родната сцена, понеже в българското първенство Лудогорец почти няма съпротива. На играчите сигурно им е доста трудно да превключват нагласите си за мачовете от Шампионска лига и за тези от Първа лига на България, но за това са професионалисти, а Лудогорец не е спрял да впечатлява и да побеждава в родното първенство, като титлите са доказателството за сериозното отношение.

Лудогорец в България

Отборът е изграден от едно стабилно ядро играчи, около които се изгражда цялостната игра на състава. А това, в допълнение с няколко класни попълнения прави отбора все по-силен, защото основата я има, защото не се търсят играчи на килограм и защото един спортен клуб се превръща в такъв, когато е изградена една цялостна организация, каквато има в Лудогорец!

Нека не забравяме и юношите на отбора, които са сред бъдещето на българския футбол. Лудогорец разполага с много таланти, които се надяваме скоро да видим и в първия отбор. Времето ще покаже каква е класата им и могат ли да бъдат част от следващите грандиозни успехи, за които Лудогорец се подготвя!

Каква е формулата на успеха?

Има три основни и прости думи водещи до успеха – пари, добра организация и дисциплина. Ако за някои отбори това са само понятия, то за един от тях това е доказана реалност и тя вече е неоспорим факт! Футбола освен, че е изключителна игра е и бизнес, престиж, авторитет, имидж, пазар за трансфери на играчи и най-вече спектакъл за фенове и публика, които обичат играта и заедно с нея изживяват всеки успех и загуба на любимия си отбор! Затова обичайте футбола, подкрепяйте го и му се наслаждавайте!

betenemy

0 коментари за “За успехите на един отбор или как те се постигат

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!