Елица Мартинова

Ели Мартинова

Здравейте, хора! Радвам се да ви видя на страницата на Betenemy. Аз съм Елица Мартинова, родена съм през 1987 г. във Варна и съм зодия везни. Аз съм сред хората, които отговарят за съдържанието на сайта. Ако ви е интересно, в следващите редове може да прочетете повече за мен.

Какво съм учила?

Завършила съм I-ва Езикова Гимназия, откъдето имам немска диплома. През 2006 г. се преместих в София, за да следвам „Културология“. Може би повечето от вас не са чували за тази специалност или я считат за елитарна и непрактична, но за мен тя бе попадение точно в целта. След нея учих магистър „Европейски проекти“, но се пренасочих към специалност „Журналистика“.

По принцип считам, че човек се учи, докато е жив. Аз самата обичам да научавам нови неща, да се захващам с нови предизвикателства и пр.


Професионалният ми опит

Тук мога да изреждам дълго, тъй като започнах да работя още в гимназията като детски аниматор. През годините съм се занимавала с различни неща. Била съм преводач, асистент, автор, детегледач и много други.

Това, което ми повлия най-силно обаче, бе работата ми като журналист в един от водещите новинарски сайтове, където се занимавах с политика. Прекарах в парламента няколко години, през които се смениха необичайно много правителства, имаше протести и екшън.

Макар че много харесвах екипа си, реших да изляза от журналистическата сфера, защото сметнах, че не предлага сериозни перспективи. В следващите години бях автор на свободна практика – занимание, в което трябва да си дисциплиниран и упорит, за да изкарваш достатъчно пари. Работих по мащабен проект, свързан с оптимизацията на някои Google функции. Бях външен автор към две рекламни агенции и технически сътрудник на правни кантори.

Именно на този етап се запознах задочно с екипа на Betenemy – чрез обява за работа. От 2017 г. съм външен автор за сайта, а в началото на 2019 г. станах част от екипа.


Аз, спорта и залозите

По принцип винаги съм харесвала да практикувам и гледам спорт. В ранните си години тренирах баскетбол. В момента използвам всяка свободна минута за джогинг, бадминтон или за дълги разходки. Обичам да гледам футбол, снукър и волейбол.

Преди да започна да пиша за Betenemy, не бях особено запозната със залозите, но в процеса на работа по текстовете научих доста. Разбира се, все още изскачат тънкости, които не знам, но за щастие в екипа има хора с доста опит, към които мога да се допитам.


Аз и Betenemy

Вярвате или не, повечето хубави неща в живота стават случайно. Така се случи и присъединяването ми към тима на сайта. През последните години съм се занимавала с голям брой проекти и се запознах с различни хора. Работата на свободна практика те учи на яка дисциплина и организираност. Едновременно ти дава свобода, но и изисква да се съобразяваш с разбиранията на различни възложители. Радвам се, че в момента съм част от екипа на Betenemy. Ако сте разгледали информацията в сайта, сте забелязали, че сме млади и всеки има своята история. Именно различният опит на всеки от нас ни прави добре смазана машина.