Швейцария подновяват сезона на 20-ти, а Полша днес, скоро и с публика

Видяно 56 пъти

След като в продължение на 80 дни в Полша футболът беше спрян, днес шампионатът се завръща. Първоначално мачовете ще се играят пред празни трибуни, но скоро вратите ще бъдат отворени и за фенове. Това сподели лично премиерът на страната Матеуш Моравецки, след конференция с полската футболна федерация. Посочената дата за феновете е 19 юни, като обаче стадионите ще могат да се запълват до 25%, за да се осигури нужната дистанция между зрителите. Взети са и още няколко мерки за безопасност, включително и реорганизация при закупуването на билети, с цел избягването на струпвания на хора. Така Полша ще последват примера на Сърбия, където също наскоро обявиха, че още след първи юни започват да пускат зрители на спортни събития, провеждащи се на открито.

Добри новини идват и от Швейцария, която бе една от най-силно засегнатите държави от пандемията. След провело се гласуване от всички 20 елитни отбора в страната било гласуване шампионатът да бъде възобновен, като избраната дата е 20 юни. Цели 17 отбора подкрепили идеята, докато два били против. До края на сезона в Швейцария остават 13 кръга, като битката за титлата е отворена и в нея участие взимат Санкт Гален, Йънг Бойс и Базел. Предварителният план пък е шампионът на страната да бъде определен до 2-ри август.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Швейцария подновяват сезона на 20-ти, а Полша днес, скоро и с публика

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!