САЩ все още има какво да доказва

Видяно 71 пъти

САЩ успяха да спечелят много важна победа срещу Коста Рика, която ги остави в играта. Щатите отбелязаха 4 безответни гола и по този начин в този момент заемат 2 позиция в група А с 3 точки. Първенци са Колумбия с 6 точки, а Коста Рика и Парагвай продължават с по 1 точка, след равенството помежду им. За доста хора победата на САЩ изглежда гръмка и сякаш домакините на Копа Америка 2016 са разпилели своя противник, но това изобщо не е така. Да, ще кажете, дори да не е, футбола е игра на голове и ще сте напълно прави, но отборите, онези големите отбори могат да печелят всеки мач с по 1-0 и пак да са големи! Затова САЩ има още какво да доказва, а възможността ще получи срещу Парагвай в последния си мач от груповата фаза, след което ще стане ясно кой ще продължи напред към четвъртфиналите заедно с Колумбия от група А.

В играта на САЩ срещу Коста Рика личеше промяната, която отборът имаше, за разлика от мача с Колумбия. Клинсман пусна същия състав, но самите играчи бяха осъзнали грешките си. Срещу Коста Рика, Щатите отправиха общо 10 удара, от които 5 бяха точни, а 4 от тях се оказаха голове. За сравнение в първия мач, САЩ са отправили 8 удара, 2 от които точни. Разлика само от 2 удара за целия мач, но изключително подобрение в ефективноста на точните удари. Костариканците са отправили 6 удара за цял мач към вратата на Гузан и са били точни само 2 пъти. Те, обаче не успяха да отбележат. Коста Рика игра слабо, но по няколко показатели победи САЩ. Първо – владение на топката. Коста Рика е владяла топката в 58% от времето, докато играчите на САЩ са я владеели 42%. Второ – пасове и точни пасове. Коста Рика са си подали топката 521 пъти, от които точни са били 456, докато домакините са си подали коженото кълбо 314 пъти за цял мач и имат 255 точни подавания. Това изглежда твърде малко на фона на гръмката победа. Другият положителен показател, по който Коста Рика леко превъзхождат САЩ са корнерите, като домакините са изпълнили 3 ъглови удара, а костариканските футболисти с един повече – 4. Тази статистика говори доста и то не в полза на Щатите.

В играта на САЩ можем да отличим двама играчи след мача с Коста Рика, които оставиха страхотни впечатления. Първият е Клинт Демпси. Опитният американец вкара първия гол за САЩ на Копа Америка 2016 след изпълнение на дузпа. Играта му вървеше през тази среща и той успя да запише името си срещу асистенциите за други 2 гола. Така че с добра игра, гол и 2 асистенции Демпси напълно заслужава похвалите. Другият играч е Джърмейн Джоунс. Той игра като ляв полузащитник и свърши страхотно работата си както в защита, така и в нападение. Джоунс не спираше да атакува отляво в предни позиции и даже вкара второто попадение в мача. Силно представяне за играча на Колорадо Рапидс.

Мачът на САЩ с Коста Рика е вече в историята и погледите на целия щаб на Щатите е насочен към Парагвай. Те не са случаен отбор и успяха да затруднят силната Колумбия. Ако САЩ и Юрген Клинсман наистина вярват, че са добър отбор и че могат да зарадват своите почитатели на домашната Копа Америка, то тогава те трябва да докажат всичко това в мача срещу Парагвай. Ето, че САЩ все още има какво да доказва!

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “САЩ все още има какво да доказва

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!