САЩ все още има какво да доказва

САЩ успяха да спечелят много важна победа срещу Коста Рика, която ги остави в играта. Щатите отбелязаха 4 безответни гола и по този начин в този момент заемат 2 позиция в група А с 3 точки. Първенци са Колумбия с 6 точки, а Коста Рика и Парагвай продължават с по 1 точка, след равенството помежду им. За доста хора победата на САЩ изглежда гръмка и сякаш домакините на Копа Америка 2016 са разпилели своя противник, но това изобщо не е така. Да, ще кажете, дори да не е, футбола е игра на голове и ще сте напълно прави, но отборите, онези големите отбори могат да печелят всеки мач с по 1-0 и пак да са големи! Затова САЩ има още какво да доказва, а възможността ще получи срещу Парагвай в последния си мач от груповата фаза, след което ще стане ясно кой ще продължи напред към четвъртфиналите заедно с Колумбия от група А.

В играта на САЩ срещу Коста Рика личеше промяната, която отборът имаше, за разлика от мача с Колумбия. Клинсман пусна същия състав, но самите играчи бяха осъзнали грешките си. Срещу Коста Рика, Щатите отправиха общо 10 удара, от които 5 бяха точни, а 4 от тях се оказаха голове. За сравнение в първия мач, САЩ са отправили 8 удара, 2 от които точни. Разлика само от 2 удара за целия мач, но изключително подобрение в ефективноста на точните удари. Костариканците са отправили 6 удара за цял мач към вратата на Гузан и са били точни само 2 пъти. Те, обаче не успяха да отбележат. Коста Рика игра слабо, но по няколко показатели победи САЩ. Първо – владение на топката. Коста Рика е владяла топката в 58% от времето, докато играчите на САЩ са я владеели 42%. Второ – пасове и точни пасове. Коста Рика са си подали топката 521 пъти, от които точни са били 456, докато домакините са си подали коженото кълбо 314 пъти за цял мач и имат 255 точни подавания. Това изглежда твърде малко на фона на гръмката победа. Другият положителен показател, по който Коста Рика леко превъзхождат САЩ са корнерите, като домакините са изпълнили 3 ъглови удара, а костариканските футболисти с един повече – 4. Тази статистика говори доста и то не в полза на Щатите.

В играта на САЩ можем да отличим двама играчи след мача с Коста Рика, които оставиха страхотни впечатления. Първият е Клинт Демпси. Опитният американец вкара първия гол за САЩ на Копа Америка 2016 след изпълнение на дузпа. Играта му вървеше през тази среща и той успя да запише името си срещу асистенциите за други 2 гола. Така че с добра игра, гол и 2 асистенции Демпси напълно заслужава похвалите. Другият играч е Джърмейн Джоунс. Той игра като ляв полузащитник и свърши страхотно работата си както в защита, така и в нападение. Джоунс не спираше да атакува отляво в предни позиции и даже вкара второто попадение в мача. Силно представяне за играча на Колорадо Рапидс.

Мачът на САЩ с Коста Рика е вече в историята и погледите на целия щаб на Щатите е насочен към Парагвай. Те не са случаен отбор и успяха да затруднят силната Колумбия. Ако САЩ и Юрген Клинсман наистина вярват, че са добър отбор и че могат да зарадват своите почитатели на домашната Копа Америка, то тогава те трябва да докажат всичко това в мача срещу Парагвай. Ето, че САЩ все още има какво да доказва!

САЩ все още има какво да доказва
Вашата оценка

Напишете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *