US Open стартира на 31 август, без квалификации и смесени двойки

Видяно 61 пъти

Вече е ясно, че US Open ще се проведе по план, което означава, че периодът между 31 август и 13 юли остава резервиран именно за откритото първенство на САЩ. За пореден път обаче изместен ще бъде Ролан Гарос, който остава за края на месец август. Идеята е тенисистите да имат период от поне две седмици за подготовка на червена настилка. Всичко това пък неизбежно ще се отрази и на турнира в София, който е от категорията АТП 250. Най-ранната дата за провеждането на надпреварата се очертава да бъде в края на октомври. Все още се обсъждат промените по календара, като с оглед дългата почивка покрай пандемията, най-вероятно тенис сезонът ще бъде удължен.

Освен липсата на каквато и да е публика по трибуните, организаторите на USA Open са взели и допълнителни мерки. Напълно биват премахнати състезанията за смесени двойки, както и квалификациите, като в наградния фонд са предвидени около 6.6 милиона долара за компенсации на играчите, които е трябвало да вземат участие в тях. Премахнато е условието за 14-дневна карантина на всички, които не са от САЩ, но маските остават задължителни, освен в моментите, когато тенисистите не са на корта или във фитнеса.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “US Open стартира на 31 август, без квалификации и смесени двойки

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!