УЕФА обсъждат нов формат на Шампионска лига без групи

Видяно 71 пъти

Британският вестник Times информира, че от УЕФА обмисля да наложат генерални промени в Шампионска лига, като причината се крие в желанието на големите отбори да направят отделна супер лига. Обсъжда се вариант, в който всички групи да се превърнат в една единствена, където да играят 32 или 36 отбора, като вместо по досегашните шест мача, всеки тим да изиграва по десет мача, които пък ще бъдат определени на случаен принцип. Предвижда се вече да няма разменено гостуване, а отново след жребий да бъдат избрани пет домакинства и пет визити за дадения тим.

След изиграването на въпросните десет двубоя половината отбори ще отпаднат от надпреварата или ще продължат към Лига Европа, а останалите преминават към фазата на елиминациите, в която първият играе срещу последният, вторият срещу предпоследният и т.н.

Към момента обаче всичко това остава още само като идея, която дори да бъде одобрена, няма как да се наложи преди сезон 2024/2025.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “УЕФА обсъждат нов формат на Шампионска лига без групи

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!