Строги мерки при завръщането на леката атлетика

Християн Цуцев
Видяно 159 пъти

Предварителните планове са състезанията от сезона по лека атлетика да се завърнат през месец август. Те обаче ще са доста по-различни, тъй като ще бъдат въведени редица мерки за безопасност. Световната организация по лека атлетика представи протокол от цели 22 страници, в който са описани всички противоепидемични правила. В информацията се споделя, че всички взети мерки са на основание научните познания за вируса.

Освен постоянното дезинфекциране на различни способи, като блокчета при бягане и прътът за овчарски скок, ще бъдат добавени противовирусни препарати в пясъка, а водния участък на пистата ще бъде допълнен с хлор. Всички по стадионите ще трябва да носят маски, включително и спортистите, освен в моментите, в които не се състезават или загряват. Говори се дори за задължителни торбички, с които всички спортисти да бъдат снабдени, като те ще включват няколко броя маски за уста, мокри кърпички и дезинфектант. Съдиите, които са близо до състезателите също ще бъдат задължени да носят маска или предпазен шлем.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Строги мерки при завръщането на леката атлетика

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!