Строги мерки при завръщането на леката атлетика

Християн Цуцев

Предварителните планове са състезанията от сезона по лека атлетика да се завърнат през месец август. Те обаче ще са доста по-различни, тъй като ще бъдат въведени редица мерки за безопасност. Световната организация по лека атлетика представи протокол от цели 22 страници, в който са описани всички противоепидемични правила. В информацията се споделя, че всички взети мерки са на основание научните познания за вируса.

Освен постоянното дезинфекциране на различни способи, като блокчета при бягане и прътът за овчарски скок, ще бъдат добавени противовирусни препарати в пясъка, а водния участък на пистата ще бъде допълнен с хлор. Всички по стадионите ще трябва да носят маски, включително и спортистите, освен в моментите, в които не се състезават или загряват. Говори се дори за задължителни торбички, с които всички спортисти да бъдат снабдени, като те ще включват няколко броя маски за уста, мокри кърпички и дезинфектант. Съдиите, които са близо до състезателите също ще бъдат задължени да носят маска или предпазен шлем.

Автор
Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 мнения за Строги мерки при завръщането на леката атлетика

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!