Стратегия за Запълване на нули – как да заложим

В следващите редове ще поговорим малко за т.нар. запълване на нули и в какво точно се изразява този израз.

В началото на сезона всеки отбор започва от нулата – 0 победи, 0 загуби, 0 равенства, 0 гола и т.н. След изиграването на първите няколко кръга вече започват да изпъкват отборите, които все още имат 0 в таблицата или в някоя друга графа в класирането. Логично е рано или късно през сезона тези нули да се запълнят.

Например

Тече 10-ти кръг на първенството, а отбор Х все още е без победа. Започваме да търсим първата му победа за сезона, като очакваме това рано или късно да се случи. Разбира се, може да се случи и чудо и даден отбор да не спечели нито един мач през сезона. Това обаче е почти невъзможно в големите първенства като Англия, Германия, Испания и т.н. Същото важи и за загубите, като е изключителна рядкост някой отбор от топ първенствата да приключи сезона без нито една загуба. Рядко се случва и отбор да завърши без нито едно равенство през сезона.

Важно:

В този тип залагане обаче също трябва да сме внимателни. Ако вече 5-6 поредни пъти гоним победа на даден отбор и той продължава да не печели, то вероятно сме се набили вече достатъчно. Затова и тук трябва внимателно да разпределим бюджета и банката си, така че да не сме прекалено назад като преследваме запълване на нула за даден отбор.

запълване на нули
Маркиране на нули в таблица с класиране

В горната таблица виждаме първенство, което е в сравнително начален стадии от започването си. Само от един поглед виждаме кои отбори все още са без загуба, без равенство и без победа. Това е нагледен пример, в който нулите изпъкват, ако гледаме за тях.

Някои играчи прибягват до удвояване на залога, ако евентуално не стане от първи път. Това обаче може да им изиграе лоша шега и при една негативна поредица и няколко неуспешни залога, да се стигне до сериозна загуба на средства. Ако подгоним някой отбор още от първи кръг, то би следвало да го гоним докрай. При няколко поред неуспешни опита обаче, това също може да се окаже лош развой за нас. Затова трябва да бъдем и внимателни при избора си. Почти през целия сезон все ще се намират нули за запълване, но въпросът е да изберем точният отбор и момент, в който да заложим. От значение е и формата и състоянието на отборите, въпреки че понякога се случват нещата точно, когато най-малко очакваме. Все пак, ако отбор Х няма все още победа и среща друг отбор, който е в криза и серия от загуби, то нищо чудно отбор Х да се възползва от това и да запише успех.

Запълването на нули може да се приложи и във всякакъв тип залог, не само в търсене на победа, загуба или равен. Вариант има и да се търси първи оувър или ъндър за даден отбор, първи гол за даден играч (особено, ако е нападател) и т.н.

В заключение можем да обобщим, че почти по време на целия сезон ще се намират нули в таблицата на дадено първенство или отбор – дали ще е без загуба като домакин, без победа като гост или каквото и да е било. Можем дори да търсим назад в годините статистика между два отбора, когато играят един срещу друг. Така например, ако Отбор Х няма победа вече 10 поредни мача над Отбор Y, то логично е да се очаква, че все някога тази серия ще приключи. В крайна сметка обаче от голямо значение е отново да имаме информация за състоянието и формата на отборите и да залагаме разумно и според възможностите си.