Сравнение на топ стратегиите за залагане

Съдържание
 1. Стратегия за залози на футбол
 2. Стратегия за залози на живо
 3. Стратегия за специални залози
 4. Стратегия за залози на eSports
топ стратегии за залагане

Във все по-набиращите популярност онлайн залози, стратегиите заемат ключово място за тяхното пефектно изпълнение. Дали ще бъде успешен един залог съвсем не е въпрос само на добър късмет. Ако търсите дълготрайни резултати, то непременно в един момент ще стигнете до заключението, че без правилните стратегии няма как да се получат нещата. Ето защо решихме да съберем на едно място няколко популярни стратегии и да ги сравним като условия при различните онлайн букмейкъри за спорт.

Стратегия за залози на футбол

поставяне на залози на футболни мачове

Говорейки за спорт кой друг, освен футболът, може да предизвика такъв фурор, който да задържа вниманието на феновете толкова дълго и в същото време да продължава да се слави като най-търсената и популярна дисциплина за онлайн залози. Да, вън от всякакво съмнение е, че футболът се е превърнал в любима игра на милиони фенове по цял свят. Не случайно и първата стратегия, която ще разлгедаме, е пряко свързана с него.

Добра практика за начинаещите е да не се впускат в множество мачове, а да съсредоточат вниманието си към един пазар и конкретна среща, която да проследят в детайли. Принципът за това, че качеството е по-важно от количеството, тук важи с пънла сила. Няма никакво значение, че сте заложили малки суми на много срещи, като разчитате на това, че все една от тях ще се окаже успешна. Ако пресметнете сбора на всички малки суми, които сте загубили, поради невъзможността да проследите всяка среща и да я анализирате, ще разберете, че много по-изгодно за вас би било да заложите една по-висока сума, но на мач, който първо можете да следите внимателно и второ, заради това имате и по-голям шанс да го спечелите.

При кои букмейкъри да я изпробваме?

Betway

Подобна е ситуацията и със следващия бранд, който ще разгледаме. Имайте предвид, че можете да извършвате спортни залози в Betway и в частност за футбол, но ако се намирате на територията на нашата страна. Най-хубавото от всичко е това, че в сайта на оператора разполагате с бързи връзки, които ще ви отведат право към дневните футболни срещи, за които можете да тествате и самата стратегия. Няма да пропуснем да споменем и това, че за най-атрактивните двубои от Betway са се постарали да дадат и по-специални коефициенти. Това означава, че ще можете да печелите повече, макар и залогът, който поставяте да е с по-ниска стойност.


Стратегия за залози на живо

поставяне на залози на живо

Традиционните залози са любопитни и интересни за много играчи, в което няма нищо изненадващо. Това, което наблюдаваме в послените няколко години е наратстващия интерес на залагащите към залозите в реално време, известни още като live betting или in-play залози. Почти няма букмейкър, който да не се е постарал да включи към портфолиото си такава възможност. Съвсем естествено ние решихме, че е добре да обърнем внимание и на стратегия от този тип.

Избирайки залози на живо, почти гарантирано ви е това, че коефициентите, които ще имате ще бъдат по-високи, отколкото на стандартните срещи. Друго предимство е това, че можете да използвате функцията за live streaming, с която да гледате прякото предаване на даден мач. Имайте предвид обаче, че не всички сайтове го предлагат.

Тук, за разлика от горната стратегия, ще приложим обратната схема на действие. Можете да следите няколко срещи едновременно, в случай, че отборите са ви добре познати и знаете в голям процент какъв ще бъде изходът от срещата. Естествено, че гаранция никога няма на 100%, но ако предположим, че имате два любими отбора, то можете да заложите на поне две срещи едновременно, които да проследите като ги добавите в списъка си с фаворити. Това в повечето сайтове става, като изберете символа „звезда“, намиращ се до срещата, която желаете. Шансът да спечелите и за двете срещи в случая е по-голям, защото първо следите срещи, за които с два от отборите сте добре запознати и второ, тъй като срещите се играят на живо, ако видите, че нещата не се развиват по план, винаги можете да не рискувате и да изчакате и проследите как се развиват събитията.

При кои онлайн оператори да тестваме стратегията?

Efbet

Първият лицензиран букмейкър за България предлага в своята секция „На живо“ залози от такъв тип. Там можете да залагате на футбол, тенис, баскетбол, волейбол, хокей на лед, плажен волейбол и снукър. Разбира се, опцията за залози на живо в Efbet е активна през цялото време, като за определени събития можете да гледате и пряко предаване, стига такова да е налично и да сте вписани в своя акаунт. Имайте предвид, че за услугата трябва да имате минимум 0.01 лв. по сметката си.


Стратегия за специални залози

специални залози

Ако традиционните залози са ви омръзнали, има начин да се отървете от скуката. Разнообразете се с т.нар. специални залози. Те са начин да заложите на това, което мислите, по по-нетрадиционни въпроси. Така например кой ще спечели конкурсът Евровизия, или пък как ще се казва следващото кралско бебе в Обединеното кралство. Естествено, тъй като са по-нестандартни, те не могат да бъдат открити навсякъде. Смятаме да ви предоставим топ три от брандовете, при които да тествате. Преди това обаче нека да ви представим и стратегията накратко.

Интересувайте се и залагайте само на теми, които са близки до вас и интересите ви. Какво ще рече това? Не залагайте на политика, ако не четете последните политически новини, не гледате новини или най-общо казано не знаете нещата от политическия живот. По-добре се спрете на залози на изкуство (музика, филми, телевизионни формати и т.н.) ако сте човек, който е заинтересован от това. Ако сте кино любител, то следете залози, в които се засягат неща свързани с най-нови филмови ленти. Не си мислете, че знаете и разбирате всичко, само защото имате обща представа. Заложете на нещо, за което знаете и се интересувате непрекъснато. Така имате наистина голям шанс.

При кои брандове можем да опитаме?

Bet365

Прочети повече

При британския букмейкър, тези залози ще можете да ги откриете в раздел „Спорт“ от главното меню. При Bet365 имате възможност да изберете от специални залози по категории. Изборът ви е следният:

 • Австралия
 • Великобритания
 • Дания
 • Италия
 • Свят
 • Северна Америка
 • Швеция

Съответно и темите са от различно естество като например за Великобрирания често пъти попадат въпроси относно Брекзит, UK избори, или от категория спорт въпроси, свързани с X Factor.


Winbet

Прочети повече

Отново в спортната секция от главното меню, можете да достъпите и специалните залози на разглеждания оператор. Ако сте фенове на филмовата индустрия например, много често в сайта на Уинбет можете да намерите въпроси, относно оскарите за най-добър филм на годината. Освен тях, тук също не са пропуснати политическите залози на различни теми като кой ще бъде следващият премиер, например.


Bwin

Прочети повече

И ако предните две предложения не са ви били достатъчни, то имаме и още едно. Избробвайки специални залози в Bwin вие ще можете да дадете отговори на въпроси от рода на коя ще бъде колата на годината в Европа 2020. За да разгледате кои са останалите предложения, просто селектирайте катрегория „Спорт“ от главното меню, позиционирано най-отгоре в платформата. След това, от сайтбара отляво, намерете подкатегория „Специални залози“.


Стратегия за залози на електронни спорове

залози на електронни спортове

Като за финал решихме да разгледаме още един нетрадиционен вариант, но все по-търсен сред онлайн залагащите. Това са залозите на електронни спортове. Тук целта ви е да се ориентирате към по-нестандартни спортове, които не са чак толкова нашумяли. Започнете да залагате с малки суми. В началото дори можете да инвестирате време, без да залагате с финансови средства. Просто проследете няколко срещи за даден електронен спорт. Набележете си ключовите моменти, както и какви са изходите от тях.

В кои сайтове за онлайн залози да я приложим?

PalmsBet

В спортната секция на оператора ще откриете тъй наречените електронни спортове. Там от Палмс Бет са ви приготвили подробно таблично представяне на всеки спорт. Ще можете да проследите всичко най-важно по дата и час, както и с представяне на домакините и гостите. Избирайки стрелката, която се намира в последното поле, пред вас ще се отвори нова страница с информация за всички пазари, на които можете да заложите.


Коя от всички стратегии да избера?

На този въпрос няма как да се даде еднозначен отговор поради следните причини:

 • всяка от стратегиите се отнася за определен тип спорт
 • различните дисциплини имат различни правила, които трябва да бъдат спазени
 • от прецизността и точността в изпълнението на дадена стратегия зависи и нейният успех
 • колкото по-голям опит имате в поставянето на залози за даден спорт, толкова по-голям е шансът за правилното прилагането на дадена страрегия

За сметка на това обаче сме се постарали да ви осигурим избор не само за едни от най-масово използваните спортове като футбола и електронните спортове, но и така например за по-нетрадиционните специални залози. Естествено все по-високо набиращите популярност залози на живо също намират своето място в нашия преглед, така че в зависимост от насоката, която имате, можете да изберте някоя от разгледаните тук стратегии и да я изпробвате. Желаем ви успех!