Раздел “Статистика” в Efbet

Видяно 155 пъти

Ефбет е сред най-предпочитаните сайтове за хазартни забавления в страната и безспорен фаворит сред букмейкърите, които предлагат спортни залози. Една от причините за успеха на бранда е дългогодишният опит под марката Еврофутбол. След като стъпва на пазара с интерактивни прогнози, Efbet успешно пренася опита си в онлайн платформата. На клиентите е предоставена първокласна среда за игра, а някои от опциите, достъпни в наземните пунктове, са дори по-лесно достижими на сайта. Пример за това е статистиката за спорните прогнози. В следващите редове ще ви запознаем с този раздел и възможностите, които предлага.


Раздел Статистика в Efbet

линк във footer частта към статистиката на ефбет
Изглед от footer частта на сайта на Ефбет и линка, водещ до раздел „Статистика“

Ако искате да достигнете до статистическите данни на Ефбет, е необходимо да отворите сайта и да превъртите до най-долната му част. Там, в третата колона с раздели, ще откриете и секция „Статистика“. Щом я маркирате, пред вас ще се покажат статистическите данни, подредени и систематизирани по различни признаци. От падащо меню в горната дясна част на екрана бихте могли да промените езика, на който виждате информацията. Избирате между Български, Английски, Турски и Румънски.

На първо място е добре да селектирате предпочитания от вас спорт. Това става по два начина – от първата колона, в която са изброени различните предложения или от графата Най-популярни спортове. В нея Ефбет е подредил десетте ТОП позиции, които са:

 • Футбол
 • Тенис
 • Баскетбол
 • Волейбол
 • Хокей на лед
 • Американски футбол
 • Бейзбол
 • Дартс
 • Зимни спортове
 • Колоездене

В случай, че се вълнувате от някой друг, бихте могли да разгърнете менюто „Други спортове“ в дъното на първата колона в раздел „Статистика“. То ще ви покаже всички опции, налични на сайта. Както най-вероятно се досещате, най-обичаният спорт за залози в Ефбет е футболът. Имайте предвид, че ако не маркирате друг спорт чрез някой от описаните по-горе методи, системата ще ви показва справка за футбол.

Линк към раздела


Как е систематизиран разделът?

секция със спортове в ефбет
Изглед от секцията с различни видове спорт в сайта на Efbet

Раздел „Статистика“ в Efbet е организиран по изключително прегледен начин. Щом се спрете на конкретен спорт, ще може да конкретизирате търсенето си, с помощта на няколко раздела.


Популярни класирания

Този подраздел е достъпен, ако все още сте в основното меню и не сте указали предпочитан спорт на системата. Тук ще откриете класиранията, от които най-често се интересуват феновете. Сами забелязвате, че става въпрос за футболни шампионати. Сред тях обикновено са:

 • Висша лига
 • LaLiga
 • Серия А
 • Бундеслига
 • Лига 1

Позициите тук се определят според турнирите, които се провеждат към дадения момент. Ако се намирате в разгара на Световно или Европейско първенство, например, те със сигурност ще се покажат в редиците на „Популярни класирания“.


Най-често избирано Състезание

Тази помощна графа е налична, независимо върху кой от спортовете сте се спрели. В нея ще направите справка за най-предпочитаните шампионати. Ако сте футболен запалянко, тук ще видите турнири като Първа Професионална Лига на България, Бундеслига, LaLiga, Висша Лига, квалификациите за Световното първенство и др. Баскетболните фенове ще намерят Националната баскетболна лига на България, Spagnola ACB, Суперкопа ЛНП, А1 Жени в Гърция и пр.

Привържениците на волейбола ще избират между Волейбол България Супер Лига, Копа Италия А2, Суперлига, Купа на Лигата в Гърция, Лига Аржентина А1 и др.

В сектор тенис пък данните са подредени в раздели, посветени на всеки един от турнирите, достъпни за залагания. Това са:

 • Juniors
 • АТП
 • Купа Дейвис
 • Купа на Федерациите
 • УТА
 • Хопман Къп
 • Чалъндж
 • Чалъндж Жени

Най-популярен/Най-често избиран мач

В тази колона ще откриете най-горещите предстоящи събития в спорта, който сте избрал. Изброените позиции и тук зависят от първенствата, които се провеждат в момента. Обикновено тук са поместени най-очакваните мачове от дивизиите, изредени в подраздела „Популярни класирания“ и „Най-често избирани състезания“. Тази класификация е особено полезна за всички фенове, които искат да направят информиран избор за дългоочаквана среща, но не желаят да се ровят дълго из всички футболни събития на сайта.


Най-често избиран отбор

Бихте могли да прегледате статистическия сектор и като съобразите кои са били най-често избираните отбори или играчи в дадения спорт. Справката е достъпна за почти всички видове спорт. В секция „Тенис“ пък е поместена актуалната ранглиста на световните имена в бранша.


Каква информация ще откриете?

Данните, които може да извлечете, ако се поровите в статистическия сектор на Efbet са наистина разнообразни и преди всичко – полезни. Съветваме ви да отделите време и сами да разгледате този раздел, защото той може да ви бъде от голяма полза. Ще дадем три конкретни примера за информацията в него.


Справка за конкретен отбор

отбори и данни за тях в ефбет
Изглед от секцията за справка за конкретен отбор и информация в сайта на Ефбет

В случай, че сте фен на даден отбор, това вероятно ще е любимата ви част от статистическите данни. Тук ще откриете всички подробности за тима, който ви е фаворит. Още на пръв поглед ще забележите в коя дивизия се състезава и каква е позицията му в класирането до момента. Указано е още какви са цветовете на екипите за гост мачовете и за домакинствата. Ярка схема ще ви информира какъв е Рейтингът за формата на отбора, колко победи, загуби и равенства е регистрирал.


Преглед на резултатите от дадена дивизия

преглед на резултати в ефбет
Преглед на резултатите от дадена дивизия в сайта на букмейкъра Ефбет

Много полезна опция е и възможността да хвърлите общ поглед върху развитието на дадена дивизия, която ви вълнува. Това става, след като сте посочили съответния спорт и сте маркирали конкретния турнир. Щом изберете „Изглед“ от горната лента за навигация, системата ще ви извади справка за по-важните аспекти на първенството – Временно класиране, Рейтинг за формата и представянето на отборите, Резултати от проведените срещи и Програма за предстоящите събития.


Head to Head

head to head секция в сайта на ефбет
Изглед от секцията „Head to head“ в сайта на Ефбет

Сравнението Head to Head е една от най-любопитните опции на статистическия раздел. Тя ви дава възможност да „противопоставите“ директно два отбора един срещу друг и да проверите накъде ще се наклонят везните. Тук ще откриете информация за изхода на последните пет проведени мача на всеки тим, както и рейтинг за общото им представяне. Ще може да погледнете какъв е бил развоят на отминалите срещи, в които противниците са се изправяли един срещу друг. В дъното на секция Head to Head е поместена и извадка от временното класиране в дивизията на отборите и конкретна информация за позициите, които заемат съответните отбори. Едно предимство е, че статистиката е видима както за тези, които са регистрирали акаунт в Ефбет, но също така и за тези, които за момента все още нямат.


Защо разделът Ефбет статистика е важен?

Разделът със статистика, който предлага Efbet, е изключително важен, ако желаете да бъдете постоянен клиент и да имате общ поглед над случващото се в спортовете, за които залагате. Ако играете отдавна, със сигурност сте прибягвали до различни проучвания, преди да поставяте прогнозите си. Именно тук на помощ идва статистиката. В схематичен вид тя ще ви покаже различни данни, които ще улеснят преценката ви за подготовката и шансовете, които има даден играч или отбор.

В допълнение трябва да подчертаем, че тематичният раздел на Ефбет черпи данни от Betradar. Това е компания с дългогодишен опит, която предоставя задълбочени анализи за срещите от различни спортове. Данните касаят разнообразни аспекти на играта, което може да ви помогне, когато правите прогнозите си. Желателно е да се консултирате с тези данни, преди да направите залог. Така ще бъдете подготвени и печалбите ви няма да зависят изцяло от късмета ви.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.

0 коментари за “Раздел “Статистика” в Efbet

  Няма добавени коментари все още. Бъди първи!