Станислав Шопов пред Betenemy: Имам само хубави спомени от Ботев Пловдив

Видяно 92 пъти

Един от най-големите изгряващи таланти на българския футбол – Станислав Шопов – даде ексклузивно интервю за Betenemy.com след гръмкия си трансфер в последния ден на трансферния прозорец.

Шопов премина в състава на нидерландския Хееренвеен от българския Ботев Пловдив за сумата от 150 хиляди евро, както и 100 хиляди евро под формата на възможни бонуси. Атакуващият халф не крие, че отива в Ниската земя с огромни амбиции. Юношата на „канарчетата“ не пропусна да отбележи, че винаги ще помни 11-годишния си престой в Ботев Пловдив само с добро и само с хубавите моменти.


Здравей, Слави и поздравления за страхотния трансфер в Хееренвеен! Какво е чувството да си вече част от едно от най-силните футболни първенства на света?

– Здравейте и благодаря! Чувството е страхотно и нямам търпение да започна да играя.Какви са ти първите впечатления за града и клуба?

– Градът е много хубав и доста ми допада. Природата е много хубава, също така. Клубът е много голям и на доста високо ниво.Напускаш Ботев след дълги години като част от клуба, както във всичките юношески формации, така в последните години и в представителния отбор. С какво ще запомниш престоя си?

– В дългия си 11-годишен престой съм имал хубави и не толкова хубави моменти. Хубавите обаче със сигурност надделяват с много. Само с хубавото ще запомня престоя си в Ботев Пловдив. След себе си оставям много незабравими моменти и много приятели.Кой е най-скъпият ти момент с „жълто-черната“ фланелка?

– Те по-скоро са два – моят дебют и първият ми гол. Първият ми гол обаче, дошъл в дербито на Тракия срещу Берое, ще поставя на първо място, защото чувството е просто неописуемо!Да поговорим сега и за личните ти амбиции оттук насетне. Първата стъпка вече е направена, трансфер в сериозен отбор в голямо първенство. Какви цели си поставяш с фланелката на Хееренвеен?

– Винаги си поставям най-високите цели, които обаче ще запазя за себе си. За момента единствено искам да започна да тренирам с момчетата.В кое първенство мечтае Станислав Шопов да се озове един ден?

– Не мисля толкова далеч във времето. Мисля единствено за Хееренвеен и да играя тук.Да не забравяме и за националния отбор. На два мача сме от европейско първенство. Колко реални са шансовете ни най-после да видим българската гарнитура на голям международен форум?

– Мисля, че имаме голям шанс и отборът ще го грабне. Аз мога да им пожелая само успех!И за финал може да навлезем и в света на хипотетичното. При класиране на България за Евро 2021, би ли могъл да кажеш, че намиране на място в състава за финалите ще е сред големите ти цели през настоящия сезон?

– Както ви казах си поставям много високи цели, но сега не мисля за подобна перспектива. Все пак за мен ще бъде прекрасно, ако се случи. Времето ще покаже.

0 коментари за “Станислав Шопов пред Betenemy: Имам само хубави спомени от Ботев Пловдив

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!