Станислав Шопов пред Betenemy: Имам само хубави спомени от Ботев Пловдив

Веселин Игнатов
Видяно 89 пъти

Един от най-големите изгряващи таланти на българския футбол – Станислав Шопов – даде ексклузивно интервю за Betenemy.com след гръмкия си трансфер в последния ден на трансферния прозорец.

Шопов премина в състава на нидерландския Хееренвеен от българския Ботев Пловдив за сумата от 150 хиляди евро, както и 100 хиляди евро под формата на възможни бонуси. Атакуващият халф не крие, че отива в Ниската земя с огромни амбиции. Юношата на „канарчетата“ не пропусна да отбележи, че винаги ще помни 11-годишния си престой в Ботев Пловдив само с добро и само с хубавите моменти.


Здравей, Слави и поздравления за страхотния трансфер в Хееренвеен! Какво е чувството да си вече част от едно от най-силните футболни първенства на света?

– Здравейте и благодаря! Чувството е страхотно и нямам търпение да започна да играя.Какви са ти първите впечатления за града и клуба?

– Градът е много хубав и доста ми допада. Природата е много хубава, също така. Клубът е много голям и на доста високо ниво.Напускаш Ботев след дълги години като част от клуба, както във всичките юношески формации, така в последните години и в представителния отбор. С какво ще запомниш престоя си?

– В дългия си 11-годишен престой съм имал хубави и не толкова хубави моменти. Хубавите обаче със сигурност надделяват с много. Само с хубавото ще запомня престоя си в Ботев Пловдив. След себе си оставям много незабравими моменти и много приятели.Кой е най-скъпият ти момент с „жълто-черната“ фланелка?

– Те по-скоро са два – моят дебют и първият ми гол. Първият ми гол обаче, дошъл в дербито на Тракия срещу Берое, ще поставя на първо място, защото чувството е просто неописуемо!Да поговорим сега и за личните ти амбиции оттук насетне. Първата стъпка вече е направена, трансфер в сериозен отбор в голямо първенство. Какви цели си поставяш с фланелката на Хееренвеен?

– Винаги си поставям най-високите цели, които обаче ще запазя за себе си. За момента единствено искам да започна да тренирам с момчетата.В кое първенство мечтае Станислав Шопов да се озове един ден?

– Не мисля толкова далеч във времето. Мисля единствено за Хееренвеен и да играя тук.Да не забравяме и за националния отбор. На два мача сме от европейско първенство. Колко реални са шансовете ни най-после да видим българската гарнитура на голям международен форум?

– Мисля, че имаме голям шанс и отборът ще го грабне. Аз мога да им пожелая само успех!И за финал може да навлезем и в света на хипотетичното. При класиране на България за Евро 2021, би ли могъл да кажеш, че намиране на място в състава за финалите ще е сред големите ти цели през настоящия сезон?

– Както ви казах си поставям много високи цели, но сега не мисля за подобна перспектива. Все пак за мен ще бъде прекрасно, ако се случи. Времето ще покаже.

Веселин Игнатов

Веселин Игнатов

0 коментари за “Станислав Шопов пред Betenemy: Имам само хубави спомени от Ботев Пловдив

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!