Избраха най-добрия спортист в Испания за всички времена

Видяно 107 пъти

Едно от най-популярните и уважавани издания в Испания, вестник Марка, направи анкета към читателите си, в която се пита, кой е най-добрият испански спортист за всички времена. Интрига в гласуването обаче нямаше, тъй като безапелационно на първо място беше поставен носителят на 19 титли от Големия шлем по тенис, Рафаел Надал, който грабна цели 82% от вота на участващите в анкетата.

Матадорът, който скоро ще навърши 34 години продължава да се състезава на топ ниво, като към момента заема второто място в световната ранглиста и отдавна се е превърнал като символ на професионализъм и себераздаване, не само в света на тениса, а и в спорта като цяло.

Останалите 18% от гласовете на испанците са получили общо 16 спортиста, като сред тях най-много са футболистите, водени от Шави, Иниеста, Раул и Икер Касияс. Там са обаче още баскетболната звезда Пол Гасол, колоездачът Алберто Контадори и пилотът Фернандо Алонсо.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Избраха най-добрия спортист в Испания за всички времена

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!