Системи и начини на залог в Betfair

Видяно 164 пъти

Бетфеър е едно от най-вълнуващите места, където може да разгърнете играта си. Опциите, които компанията предлага са наистина повече, в сравнение с тези при останалите сайтове за залагания. В този текст ще обясним защо Betfair са различни и какви са начините да се възползвате от това.

Посетете Betfair


С какво се отличава Бетфеър?

Betfair се отличава от останалите компании заради спортната борса, в която клиентите могат да играят. В нея всеки потребител има шанса да влезе в обувките на букмейкърите и да генерира приходи от това.

Тази възможност произтича от факта, че вече сте в състояние да залагате не само „ЗА“ дадена развръзка, но и „СРЕЩУ“. Възползвайки се от тези условия, може да търгувате със самите коефициенти, без да се интересувате от реалния резултат на двубоите и надпреварите.

Другата съществена разлика е, че в борсата може да договорите условията на облога си. Това слага край на ситуациите, в които искате да прогнозирате някоя среща, но коефициентите към нея са толкова нищожни, че просто не си заслужава.Щом изградите мнението си по дадена развръзка, имате право сами да прецените за колко искате да изтъргувате предположението си. Ако офертата ви се стори примамлива за някой играч, който е убеден в противоположния резултат, ще успеете да сключите облог, като сами сте избрали параметрите му.

В следващите редове ще ви споделим няколко идеи, които ще ви помогнат да сте успешни в Бетфеър борсата.


Cash Out на живо

опция кеш аут в Betfair

Този вариант е най-лесно приложим от феновете, които имат поне базови познания във футбола. Тук целта ни е да поставим прогноза „СРЕЩУ“ равенство на среща, която отговаря на някои условия. Най-общо казано, трябва да проучите различните възможности и да изберете мач, в който да има изявен, но не и категоричен фаворит. Препоръчително е той да бъде и домакин.

Преди началото на мача, залагате „СРЕЩУ“ възможността отборите да завършат на равно. Това е само първата стъпка. След това ще трябва да проследите мача на живо, за да завършите започнатото. Тук е моментът, в който късметът ви трябва да заработи и някой от отборите да отбележи гол. В тази ситуация коефициентът на пазара „СРЕЩУ“ равенство пада, особено ако попадението е на домакините. Именно тук е добре да действате, като се възползвате от опцията Cash Out. По този начин ще приберете не много голяма, но сигурна печалба. Хубавото е, че в този случай приходите ви няма да зависят от крайния резултат.

Разбира се, ако сте любители на тръпката, може да изчакате още, преди да оттеглите залога си. С напредването на игровото време, коефициентите ще стават по-изгодни за вас, ако повелият отбор запази преднината си. Още по-добре ще е, ако отбележи втори гол. Все пак обаче не трябва да пренебрегвате и вероятността резултатът да бъде изравнен.

Cash Out системата е изключително проста и лесна за изпълнение. Най-важното условие при нея е да подберете правилния футболен сблъсък. Ако сте играч с опит, сигурно имате достатъчно познания, за да си харесате вярната селекция. В случай, че това не е така, винаги може да се обърнете за помощ към статистиката, която е на ваше разположение в сайта на Betfair.


Игра с коефициенти

На трейдърски жаргон терминът „Зелена книга“ е често срещан и визира случаите, когато играчът излиза на печалба, без това да е обвързано със самата среща, на която залага. В този смисъл не е нужно да сте запознати с физическата форма на отборите и играчите. Необходимо е просто да следите пазара с коефициентите.

Стратегията се разгръща във времевия прозорец преди началото на дадения двубой. Да вземем за пример сблъсък между Атлетик Билбао и Ейбар. Преценяваме, че в този случай фаворитът е Атлетик Билбао. Поставяме залог „ЗА“ неговата победа възможно най-рано преди старта на срещата, докато коефициентите са високи. Ако уловите момента, може да се радвате на стойности от рода на 1.50 – 1.60 и дори нагоре.

Когато забележите, че коефициентът „СРЕЩУ“ Атлетик падне под 1.50, на колкото сте играли „ЗА“, поставяте залог „СРЕЩУ“ отбора и излизате на печалба. Най-хубавото е, че тя не зависи от крайния развой на мача. Другият плюс е, че може да реагирате бързо и без особени усилия, защото докато поставяте „ЗА“ и „СРЕЩУ“ в прозореца с активните ви залози Betfair автоматично ще изчислява възможните печалби и загуби. По този начин ще може според ситуацията да прецените колко да вкарате „СРЕЩУ“, за да генерирате приход. С тази стратегия средностатистическият потребител може да си докара малки, но сравнително сигурни печалби.

Препоръчваме я на по-търпеливите играчи, които обичат цифрите и имат познания или поне страст към стоковите борси.


Следете спорта отблизо

спорт в сайта на Betfair

Ако предишният вариант на прогноза беше за потребителите, които съвсем не се интересуват от самата игра, сега ще предложим нещо за заклетите фенове. Обобщаваме го така – живейте за спорта. Да предположим, че искате да играете за срещите от Australian Open. Последвайте всички участващи състезатели и реномираните тенис коментатори във Facebook и Twitter.

Все пак, живеем в 21-ви век и най-голямата ни сила е информираността. Вече не е нужно да четем пост фактум нечии анализи, за да преценим как да залагаме. Има достатъчно на брой медийни канали, от които може да черпите сведения за формата на играчите, емоционалното им състояние и подготовката им. Най-хубавото е, че така ще пиете от извора, защото често тези страници се поддържат от самите тенисисти или от най-близките им хора в екипа.
В този случай вашето предимство е някоя подробност, която смятате, че ще натежи неочаквано везните в даден мач.

Остава само да използвате своята информираност на борсата на Бетфеър. Тя ще ви позволи да предложите на пазара прогноза със собствен коефициент. За по-непознатите играчи той ще се стори примамлив и те ще посрещнат залога ви. В крайна сметка ще генерирате печалба без особени усилия.

Бъдете сигурни, че ще имате този шанс, защото все пак в борсата не играете срещу анализаторите на някой букмейкър, а се обзалагате срещу реални хора. Твърде вероятно е много от тях да не са така добре запознати с последните събития около даден играч.

Обърнете внимание, че скоростта ви на реакция тук е от ключово значение. Все пак искате да се възползвате от информацията, преди тя да стане масово достояние.


Ранно залагане с голяма банка

Тази стратегия отново е в сферата на добрите игрови практики и е хубаво да свикнете да я прилагате. Тя е за хората, които разполагат с по-сериозен изходен капитал.

Ако имате любим или поне по-познат спорт, в който имената на отборите и играчите ви говорят нещо, може да генерирате печалба, само като следите програмата за дадено първенство и залагате на срещите навреме. Колкото по-рано заложите, толкова по-изгодни коефициенти ще срещнете за фаворита. Това е и тънкият момент – трябва да имате познания поне дотолкова, че да сте в голяма степен сигурни в крайния резултат. Разбира се, ако нямате никакво предположение, може да се ориентирате от прогнозите на букмейкърите.

За някои играчи коефициенти между 1.5 и 1.7 са пренебрежими, но за търпеливите клиенти, които разполагат с голяма банка, този метод е подходящ. Той е лесен, не изисква особени усилия и напрежение, каквито има при пазарите на живо. Но пък трябва да отбележим, че няма да откриете особена хазартна тръпка в постоянното „цедене“ на коефициенти.


В заключение

Нашите четири предложения са една малка част от начините за прогнозиране, които могат да ви донесат печалба в борсата на Бетфеър. Ако прекарате достатъчно време в нея – дори да не залагате, а само да следите тенденциите в коефициентите, ще сте в състояние да изградите собствени системи. Най-важното е да притежавате прилична банка и да определите максимална стойност в процентно изражение на залозите си. Така ще контролирате положението винаги и дори да претърпите серия от неуспехи, това няма да бъде фатално. Все пак, човек се учи от грешките си. А най-хубавото е, че в борсата играете срещу други хора, които също могат да сгрешат.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.

0 коментари за “Системи и начини на залог в Betfair

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!