Шампионска лига може да запази новия си формат и през следващия сезон

Видяно 64 пъти

Ситуацията с новия коронавирус драстично промени футбола в Европа, като това особено се усети в Шампионска лига, където всички мачове от четвъртфиналите и полуфиналите трябваше да се изиграят в една единствена среща, като всички мачове се изиграха в рамките на две седмици. Новият формат на турнира обаче си има и своите плюсове, като те се изразяват в по отворената игра, което прави футболната среща по-интересна за зрителите.

Това са забелязали и от УЕФА, който обсъждат в какъв формат да се изиграе следващото издание на Шампионска лига. Лично президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че е възможно настоящият формат да се запази. Той сподели, че са били принудени да стигнат до тази мярка, но в същото време са забелязали, че се е получило нещо ново и интересно. Проблемът обаче идва от намаляването на броя на мачовете, което неизбежно ще се отрази на телевизиите. „Всичко това предстои да се обсъди, но след приключването на настоящата кампания“, допълва Чеферин.

.
Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Шампионска лига може да запази новия си формат и през следващия сезон

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!