Защо букмейкърите не изплащат суми и в кои случаи налагат лимити?

Съдържание
 1. Въведение
 2. Същност на ограничения залог
 3. Затваряне на акаунт
 4. Неизплащане на сума
 5. Често задавани въпроси
 6. Съвети при лимитиране
 7. Заключение
лимитиране от страна на букмейкъри

Увод в темата

Спортните залози са още един начин, с който да се превърнете в печеливш играч. Тяхното разнообразие дава възможност да изберете в кой тип залог сте най-добри и да се насочите към тях. Няма съмнение, че сумите, които могат да бъдат спечелени са повече от впечатляващи. Но запитвали ли сте се какво се случва, ако в един момент се окаже, че залозите ви са ограничени или още по-лошо – акаунтът ви е лимитиран и затворен. Много често букмейкърите не изплащат пари на своите играчи или блокират плащания, а причините за това могат да бъдат мнгоо. Точно за тях предстои да поговорим в следващите редове и да обсъдим какви са възможностите, които имате, за да избегнете това.


Какво е ограничен залог и кога бива налаган?

Ограничен залог е всеки залог, който се различава от направения от вас (т.е. сумата, която виждате като заложена е по-малка от реалната, която сте заложили). Има случаи, в които поставените от вас пари за събитите или мач могат да бъдат канселирани (или с други думи отказани). По този начин вие сте ограничени от страна на букмейкъра. Не е никак приятно, но има два случая, които следва да разгледаме.
Доводи, поради които букмейкърът налага ограничение
 • Разполагате с повече от един акаунт – няма как да не бъдете ограничени, а всъщност и наказани с изтриване на сметка, ако букмейкърът, при когото залагате, установи че имате повече от един профил. Това бива приемано като опит за измама и често пъти играчите директно биват премахвани от системата.
 • Не сте въвели информация за себе си – при голяма част от операторите, още по време на регистрацията имате полета, които са задължителни за попълване. При някои букмейкъри част от данните могат да се въведат и на по-късен етап. Ако забравите, или поради някаква друга причина решите да не предоставяте детайлите, които ви изискват, букмейкърската къща може да ви наложи лимит. Такъв е случаят с Бет365, който е безкомпромисен по отношение на личните данни. Това не означава, че няма да можете да депозирате или играете, но означава, че няма да можете да извършвате теглене преди да попълните информацията, която се изисква. Това се прави с цел доказване на самоличността.
 • Въвели сте некоректни лични данни – ако се опитате да мамите и злоупотребявате с чужди лични данни и букмейкърът установи това, вие ще бъдете наказани с изтриване на сметката и невъзможност да изтеглите каквито и да било постъпления, които сте натрупали в нея.

В който и от трите случая да попаднете, трябва да знаете, че букмейкърът има право тъй като тези три ситуации са най-често описани и в общите условия на сайта, така че просто бъдете информирани за тях и се старайте да ги спазвате стриктно, за да не съжалявате на по-късен етап.

Оспорване на наложен лимит

Време е обаче да разгледаме и кои са случаите, в които имате пълното право да оспорите наложено ограничение спрямо вас. Ако сте сигурни, че въпреки коректното ви отношение и действия, преди, по време и след поставянето на даден залог, сте били ощетени, то имате правото да подадете оплакване. Нека видим и кога това е валидно:

 • Верифицирали сте данните си – ако сте въвели правилно своите лични данни, запазили сте информацията и всичко относно удостоверяването на самоличността ви е изпълнено, имате правото да потърсите отговор защо ви е наложен лимит.
 • Нямате нарушения и не сте злоупотребявали, като се опитвате да мамите – ако действително не сте некоректни спрямо оператора (нямате повече от един акаунт, не използвате не позволени начини за залагне и т.н.) сте в правото си да поискате причина, поради която бивате ограничавани.
 • Спазили сте правилата и условията – ако говорим за изплащане на пари от дадена промоция, уверете се, че сте спазили абсолютно всички изисквания. За най-сигурно посетете отново страницата на офертата от официалния сайт. Отделете време да прочетете още веднъж всички правила, които букмейкърът има. Ако сте сигурни, че всяко от условията е изпълнено, то тогава няма причина да не получите печалбата си, така че отново имате право да поискате обяснение за забавянето.

Как да постъпим, ако акаунтът ни бъде ограничен?

какво да правим ако букмейкърът ограничи акаунта ни

На първо време се опитайте да запазите самообладание. Разбира се, че е неприятна ситуацията, в която сте поставени и емоциите са взели връх. Това обаче не ви е от никаква полза, затова дайте си малко време и след това пристъпете към комуникация. Опитайте се да се придържате към добро поведение и тонът, думите и изразните средства, с които боравите да не преминават границите.

Когато сте се поуспокоили можете да направите опит да се свържете с поддръжката на букмейкъра, с който имате проблем. В някои сайтове има и чат на живо, който можете да използвате, за да обясните каква е ситуацията. Съпортът е добре обучен и ще ви съдейства най-малкото като се опита да ви предостави телефонен номер или имейл, на който да отправите запитването си. Така например от Efbet ви предоставят дори възможност за свързване по скайп, в случай, че това е по-удобният за вас вариант. Бъдете сигурни, че екипът по поддръжка, който от букмейкърите са ви осигурили, ще се постараят да ви помогнат и разрешат проблема ви възможно най-скоро.

Докато изчаквате развитие на нещата ви съветваме да не се опитвате да си създавате нова сметка, или да правите каквито и да било транзакции с текущата. Едва, когато разберете от официалното становище на оператора какви са причините вашият залог да бъде ограничен, пристъпете към следващи действия (било то изискване на изтегляне на текущите ви средства по нея, закриване на потребителската ви сметка и други).

Какво да правите, ако букмейкърът не ви изплати сумата?

Първо, ако става въпрос за сума, която е свързана с даден бонус, добре е да проверите още веднъж дали сте спазили всички правила и условия към офертата.

Ако обаче говорим за друг тип печалба (от спортен залог, казино, покер и т.н), тогава ви съветваме да проверите ситуацията, като се свържете с екипа по поддръжка. Обяснете подробно всичко свързано със залога ви. Дайте номера на електронния ви фиш, датата на която се е проверла срещата, какъв е казусът и сумата, заложена от вас. Нека имат възможно по-детайлна информация, с която да разполагат, докато работят по въпроса за изплащането на сумата.


Често задавани въпроси

Нека разгледаме едни от най-често отправяните въпроси относно лимитирането на играчи, ограничаването на залози и т.н.

Защо букмейкърите лимитират играчите си?

Операторите извършат лимитирания, когато установят някаква нередност или злоупотреба от страна на даден играч.

Как да разбера дали съм лимитиран?

В повечето случаи, когато имате ограничение, букмейкърът ще ви уведоми за това чрез писмо на пощата, която сте предоставили в личните си данни на своя профил. Ако това не е така, има и няколко други начина, по които да разберете, че ви е наложен лимит.

Първото, което можете да направите е да извършите проверка на печалбата, която е упомената като най-голяма, максимална. Ако посочената при вас се различава от тази в общите условия, има много голяма вероятност просто да сте лимитирани.

Друг вариант да установите лимитиране е със срваняване на коефициентите. Изберете си събитие. Разлгедайте какви са коефициентите. Ако ви се стуват занижени, това може да е друга индикация за налагане на ограничение от страна на букмейкъра спрямо вашите залози и сметка.

Какво да направя, ако букмейкърът, при който залагам, затвори акаунта ми?

Свържете се възможно най-скоро, след като сте установили, че акаунтът ви е закрит. Опишете подробно случая, за да предоставите възможно най-детайлна информация и операторът да ви съдейства по най-добрия и бърз начин. Същевременно не бързайте да откривате нова сметка, защото това може да бъде изтълкувано като опит от ваша страна да мамите, отваряйки два акаунта в един и същ букмейкър.

Как да избегна ограниченията, които операторите налагат?

Бъдете предпазливи, спазвайте стриктно всичко, което букмейкъра ви е посочил като изискване и не се опитвайте да мамите.

Неправилно уреден залог, в резултат на което печелившият ми фиш бива анулиран и печалбата ми остава не изплатена. Какво да правя?

Преди всичко може да става въпрос за техническа или друг тип грешка, която да се е появила по време на срещата или малко по-рано. При всички случаи трябва да бъдете уведомени своевременно за това от страна на букмейкърът и ако се установи, че възникналият проблем е възпрепятствал залога, без да ви уведомят, имате право да потърсите отговор.

Има ли законно право букмейкърът да изисква личните ми данни?

Да, ако компанията е легално оперираща, има абсолютното право да изисква от вас предоставянето на лични данни, които да удостоверят самоличността ви. В случай, че операторът има издаден лиценз от комисията по хазарта, който удостоверява правото му да упражнява хазартна дейност и в общите правила за ползване на сайта и осъществаване на залози е упоменато, че данните ви се обработват единствено и само от оператора, можете да сте сиурни, че това действително е така. Изключение за предоставяне на личната ви информация правят случаите, при които държавни органи по сигурността и защитата (като полицията, например) изиска тези данни от компанията. Единствено в този случай букмейкърът може и е задължен да съдейства, като предостави инфорамция за вас.

Защо букмейкърът не изплаща парите, които спечелих от бонуса, за който участвах?

На първо време, това може да се дължи на промяна в правилата и условията на офертата. Съветваме ви да разгледате подробно изискванията и ако сте спазили всяко от тях да се свържете с оператора и опишете случая.

Сметката и плащанията ми са болкирани. Какво да правя?

Ако не можете да достъпите акаунта си, най-вероятно компанията е намерила нещо, заради което е наложила тези рестрикции. Това, че профилът ви не е достъпен съвсем не означава, че не можете да се свържете с оператора и да обсъдите какво се случва. За целта можете да използвате контактната форма в сайта, да пишете на имейл адрес или директно да позвъните на телефонния номер, който е посочен в сайта.


Какво е нашето мнение и съвет?

Поговорихме доста за това кои са ситуациите, в които може да ви наложат лимит върху залога и дори да закрият акаунта ви. Сега е времето да видим как да избегнем това, като за целта сме ви посочили няколко съвета, които да ви помогнат.

 1. Сумите – нещо, което се следи от букмейкърските екипи са сумите, които залагате. Разбира се, че не се прави някакъв строг отчет. Всичко е много по просто и се пази в историята, представляваща хронология на поставените от вас залози. Ако всеки път играете с някакви по специфични заложни суми, различни от цели, закръглени числа, това може да се окаже индикация за оператора. От екипа може да сметнат, че вие сте твърде добре обучен играч, което да ги осъмни, особено ако залозите ви се окажат абсолютно точни в по-голям процент от случаите.
 2. Бонусите – съгласете се, че би било съмнително, ако използвате своя акаунт за усвояване единствено и само на бонуси и промо кодове, които в последствие да изтегляте. Това ви превръща в нерентабилен играч, който не се вълнува от залозите, а само от бонусите, които се предлагат и не след дълго нищо чудно, ако ви наложат ограничение.
 3. Разплащанията – друго, което може да не се хареса на букмейкъра ви е честото извършване на тегления от ваша страна. Причината за това са таксите, които букмейкърите се налага да изплащат при всяка транзакция.
 4. Борси за залози – използвайте всяка възможност, която букмейкърът ви предоставя. Така например в Betfair можете да залагате на спортната борса. При нея залагате срещу други играчи и съответно се заплаща по-малка сума, която е комисионна към платформата за залозите, които правите. Друго предимство са множеството опции, с които разполагате и от които можете да се възползвате, без да породите съмнение.
Информация за букмейкърите

Ако считате, че тези съвети са ви от полза имате възможност да ги приложите. За целта сме ви подготвили цяла таблица с водещи букмейкъри, при които да отворите сметка и да поставяте залозите си. Всеки от тях е придружен от подробно изготвено ревю и коментари на други играчи. Благодарение на това, вие можете да придобиете представа дали това е вашият букмейкър и ако решите да се регистрирате.


Заключение и финални думи

Както виждате, има ситуации, при които букмейкърите имат пълното право да лимитират акаунта ви, при това основателно. Съществуват обаче и случаи, когато можете да оспорите това и в случай, че докажете правотата си, рестрикцията, която ви е наложена да отпадне. Някои оператори дори компенсират ощетените играчи, ако установят, че грешката действително е от тяхна страна и като знак на извинение. Разира се, това е единствено, ако букмейкърът прецени, така че не е задължително условие.

В Интернет има не малко негативни мнения за блокирани плащания от букмейкъри, но това не трябва да ви плаши. Не всеки път причината е в компанията. Много често има неправлно поставени залози, неспазване на определени условия и нарушаване на основни правила, поради което бива наложено и блокиране на плащането.

Най-важното, което трябва да запомните е да бъдете коректни и да не използвате неразрешени методи за спечелване на допълнителни средства, защото това може да ви изиграе много лоша шега, ако операторът установи, че злоупотребявате. Във всички останали случаи на лимитиране можете да се свържете по всяко време с поддръжката към съответната букмейкърска къща и да потърсите правата си.