Онлайн залагания с Webmoney

Въведение

Webmoney е един от най-често срещаните начини на плащане, използван във всяка част на света за ежедневни транзакции, който може да се похвали с почти 30 милиона регистрирани потребители на своя уебсайт. Основани са през 1998 г. в Русия и макар техният основен фокус да е насочен към страни, разположени в бившия Съветски съюз, днес компанията се е развила в световен мащаб.

официално лого на webmoneyWebmoney може да се използва по безброй начини. Освен за да се направи плащане на онлайн доставчик, служи включително и за: изпращане на пари от една сметка в друга, събиране на средства, свързване с вашата бизнес сметка, получаване на заем и, разбира се, в онлайн спортните залагания и други среди на онлайн гемблинга.

Жителите на Русия могат да получат своята WebMoney карта от тип VISA/Mastercard или да попитат за друг виртуален вариант, който може да се използва по много начини. Целта на това ръководство е да изясни по какъв начин Webmoney може да се използва в онлайн залаганията и да се разгледат неговите основни предимства и недостатъци.

Цялото съдържание на тази страница:

Къде да залагате с Webmoney?


Webmoney и онлайн букмейкърите

На първо място, трябва да споменем, че Webmoney е един от най-безопасните начини за попълване на вашата букмейкърска сметка. Те използват най-новите технологии за криптиране, за да защитят всяка транзакция, а безкрайните ресурси и многобройните кооперации с някои от най-големите банкови институции в света, са сигурно доказателство за вниманието им към сигурността. Всеки депозит се завършва незабавно и въпреки че ще бъдете обложени с такса, това е нещо незначително, като се има предвид, че тази такса възлиза само на 0,8% от средствата, които сте използвали. И накрая, голяма част от букмейкърите ще приемат плащане чрез WMZ или WME (доларът и еврото са еквивалентите на вашето WM портмоне).

Освен това можете да заявите разнообразни бонуси за първи депозит или презареждане към всяка компания за залагания, която приема WebMoney. Уверете се обаче, че сте прочели условията и услугите на вашия букмейкър, особено по отношение на тегленията, тъй като често можете да получавате парите си само по същия начин, който сте използвали при последния си депозит.


Създаване на профил в WebMoney

регистрационна форма в webmoney
 1. Първо трябва да влезете в www.wmtransfer.com.
 2. След това, кликнете върху бутона за регистрация в горния десен ъгъл на екрана си и попълнете всички необходими данни за следващите стъпки. Те включват вашия мобилен номер, лични данни като дата на раждане, имейл акаунт, плюс таен въпрос, който служи за защита.
 3. На следващите стъпки ще трябва да потвърдите мобилния си номер и да си създадете парола, преди да сте готови със своята регистрация.

Регистрация в WebMoney


Проверка и потвърждаване на профил

За да добавите средства към вашия WebMoney портфейл или да направите теглене, първо трябва да потвърдите профила си. Освен мобилната проверка, при която трябва да въведете конкретен код, изпратен от сървъра на Web Money, трябва да качите и определени документи, за да започнете да използвате Webmoney трансфер.

 1. Ще трябва да влезете в passport.wmtransfer.com и да изберете „Качване на нов документ“ от контролния панел.
 2. На следващата стъпка натиснете прелистване и изберете снимка или сканирано копие на вашия документ за самоличност, паспорт и т.н., посочвайки какво сте избрали за съответния ви документ.
 3. След това можете да прегледате качените от вас файлове в „списъка с документи“ на контролния панел, който след като бъде потвърден, ще бъде маркиран в зелено със символ „✓“.

Извършване на депозит

 1. За да направите депозит, трябва да отидете в раздел „Плащания“ в сайта на букмейкъра си и да намерите метода за прехвърляне на средства чрез Webmoney.
 2. Трябва да въведете желаната сума, следвайки инструкциите на екрана и да кликнете върху бутона за потвърждение.
 3. Вашите средства ще бъдат незабавно добавени при малка такса, обикновено определена на 0,8% (за по-големи суми могат да се прилагат различни тарифи).

Ако желаете да увеличите сметката си в Web Money, можете да го направите чрез кредитна/дебитна карта, банков превод или чрез депозит през каса на вашата банка. Обърнете внимание, че транзакциите между членовете на WebMoney са безплатни, докато при депозирането в профила ви се налагат следните такси:

Метод
Срок
Брокерска такса
Чрез WME-карта с авансово плащане
Незабавно
По споразумение
Обмяна на валутния обмен
Незабавно
По споразумение
Обмен на други системи с електронни валути
По споразумение
Според бюрата за обмяна на валута
Чрез банков превод (повече от 10 000 WME)
1-3 банкови дни
Банкова такса
Чрез банков превод (за преводи под 10 000 WME)
1-3 банкови дни
Банкова такса
Преносими терминали NETTO в Молдова
Незабавно
0 (по тарифа на брокера)
Чрез банков онлайн превод
Незабавно
2%
В брой в клоновете на банките
Незабавно
2%
В терминалите на TelCell в Армения
Незабавно
3%
В брой в системата “Контакт” за парични преводи
10-15 минути
2% (минимум 3 евро)

Теглене на парични средства

Всеки път, когато искате да получите парите си, просто трябва да отидете в раздела за изтегляне на средства от сайта на букмейкъра и да изберете метода Web Money.

Webmoney ви предлага многообразие от методи за теглене от вашия WM акаунт. Можете да направите теглене чрез банкова сметка, кредитна/дебитна карта, кредитна карта Web Money (издадена по искане на руски клиенти) и дори определени електронни портфейли (eMoney, Qiwi и Paypal) чрез услугата Exchanger. Трябва просто да отидете на www.webmoney.ru/eng/inout/withdraw.shtml и да изберете предпочитания от вас метод. Ще бъдете таксувани със съответната такса:

Метод
Срок
Брокерска такса
Чрез WME-карта с авансово плащане
Незабавно
По споразумение
Обмяна на валутния обмен
Незабавно
По споразумение
Обмен на други системи с електронни валути
По споразумение
Според бюрата за обмяна на валута
Чрез банков превод (повече от 10 000 WME)
1-3 банкови дни
Банкова такса
Чрез банков превод (под 10 000 WME)
1-3 банкови дни
Банкова такса
Преносими терминали NETTO в Молдова
Незабавно
0 (по тарифа на брокера)
Чрез банков онлайн превод
Незабавно
2%
В брой в клоновете на банките
Незабавно
2%
В терминалите на TelCell в Армения
Незабавно
3%
В брой в системата “Контакт” за парични преводи
10-15 минути
2% (минимум 3 евро)

Плюсове и минуси от използването на Webmoney

 • Предимства
 • Безопасност – всяка транзакция използва SSL криптиране, което гарантира, че финансовите ви данни остават лични;
 • Скорост и лекота при използване – депозитите са напълно открити и се изпълняват незабавно;
 • Ниски такси – Webmoney начислява определена комисионна за всяка транзакция, но тези такси са незначителни, когато се извършват плащания с букмейкъри;
 • Бонус допустимост – можете да получите бонус за първи депозит или презареждане, като използвате Web Money;
 • Приема се от много букмейкъри – голям брой компании за залагания ще приемат депозит чрез WM.
 • Недостатъци
 • Ограничени услуги за клиентите, които не са от Русия – въпреки това, много наскоро бяха направени подобрения на уеб сайта и услугите за клиенти от други държави;
 • Такси върху депозитите – въпреки че те възлизат едва на 0,8% от депозираните ви средства, предполагаме, че все пак бихте искали да избегнете таксуването всеки път, когато захранвате профила си.

Заслужава ли си да залагаме с WebMoney?

В средите на онлайн залаганията, WebMoney е един от известните методи за разплащания, който набира все по-голяма популярност. Нормално е методът да се радва на повече потребители в страните от Източна Европа, но все пак с годините напредва и увеличава своята клиентска база. Разплащанията с електронния портфейл на Web Money се извършват под високи нива на защита и сигурност на транзакциите. По този начин вашите данни остават недостъпни за отсрещната страна, с която става плащането.

WebMoney позволява бързи депозити и тегления, които имат задоволителни минимални и максимални лимити. Таксите по преводите обаче могат да откажат доста играчи от използването на Web Money. Въпреки това смятаме, че те не са големи и си заслужава да ги платите, за да получите сигурен и бърз паричен трансфер. Този метод все още не е много популярен в букмейкърите от България, както и сред играчите, но в бъдеще може и да се популяризира.

Вход в сайта на Web Money