Залагане с Bitcoin

Въведение в историята – как започва всичко?

Bitcoin навлиза в световен мащаб, откакто стартира през 2009 година. Въпреки че не можем да бъдем напълно сигурни кой е създал виртуалната валута, благодарение на bitcoin е възможно завършването на милиони ежедневни транзакции, вариращи от поръчване на храна, закупуване на ежедневни продукти и стигайки до залагания с известни онлайн букмейкъри по целия свят.

официално лого на bitcoinНезависимо от ниските нива на обмен и транзакция, биткойните представляват загадка от противоречия, тъй като те имат голяма употреба при определени незаконни дейности, като например покупки от тъмната страна на интернет (по-известно още като dark web) и пране на пари.

Освен това често се провеждат кампании на правителства срещу използването им, тъй като е почти невъзможно да се наложат данъци върху този вид сделки.

С това ръководство се стремим да покажем как можете да използвате Bitcoin при залагания, както и няколко съвета за това, което трябва да имате предвид, когато се занимавате с по-малко известни букмейкъри.

Бърза навигация:

Сайтове за залози с bitcoin

Bitcoin
Bitcoin
18+ Важат условия | Играйте разумно
Bitcoin
Bitcoin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Bitcoin в онлайн залаганията

Същността на онлайн букмейкърите им позволява да внедрят криптовалутата bitcoin в своите платформи и да позволяват депозити и тегления чрез нея. Доста оператори се възползват от този факт и предлагат разплащания чрез bitcoin на клиентите си. Те обикновено са мигновени, което е огромно предимство за клиентите на сайтовете за залози.

Въпреки че се използва за разплащания в доста онлайн сфери, bitcoin отпадна от наличните методи в сайтовете на някои онлайн букмейкъри. Причина за това може да бъде рязката промяна в цената на криптовалутата в последно време, но причините могат да бъдат и други. На фона на това обаче има онлайн букмейкъри и казина, които оперират изцяло и единствено с bitcoin-и, което пък показва другото лице на криптовалутата и вярата в нея.


Безопасно ли е?

Преди да започнем да обясняваме защо би било добре да опитате да правите залози с помощта на bitcoin, трябва да споменем няколко неща, които всеки залагащ трябва да знае относно виртуалната валута.

безопасност при използване на bitcoinНа първо място е добре да сте информирани за това, че bitcoin е по-скоро регулирана от общността валута и няма типичната централна банкова структура, каквато структура притежават физически пари. Това, в основата си, може да доведе до три неща: изкривяване на инфлацията поради неконтролируемото разпространение (макар и да са предприети определени мерки за това), кибернетични атаки, при които хакерите могат да получат парите си и накрая – случаи на измами, при които няма никаква гаранция, че парите ще могат да бъдат върнати.

Очевидно тези случаи са изключително редки, но през първите години, когато bitcoin започна да прави своите първи стъпки и набираше популярност, имаше случаи на деблокиране и хакерски атаки, които всъщност допринесоха за лошото мнение, което някои хора изградиха за виртуалната валута. За да бъдете с една крачка пред останалите, трябва да сте сигурни, че в случай, че изберете да работите с bitcoin, персоналната ви информация ще бъде лична и винаги ще се справите с уважаваните букмейкъри, които са извършили щателни проверки и спазват стриктни правила. Това също означава, че би трябвало да купувате биткойни от легитимни обменни бюра, а също така и качествената антивирусна програма може да се окаже безценна.

Добрата новина обаче е, че биткойнът може да ви предложи несравнима сигурност, като се има предвид това, че вашите транзакции не се наблюдават от трета страна, а ако сте си свършили работата, няма начин който и да било букмейкър да ви измами, така както например е напълно възможно да се случи при споделяне на информация за кредитната ви карта. Освен това всяка транзакция, която правите, няма да остави следи на финансовите институции, които могат да обложат големите печалби, спечелени от хазарта. Това означава, че ще си спестите значителни суми пари.


Защо да изберете Bitcoin и как да го използвате?

Биткойните са толкова популярни поради две причини: поверителността и ниските такси. Не е необходимо да споделяте финансовата си информация (например, банкова сметка) с букмейкъра, а ако направите малко проучване, можете да намерите печеливши валутни курсове, особено ако има голямо търсене на криптовалута. Освен това букмейкърите обикновено ще ви таксуват с тарифа, варираща от 0-2% от вашите тегления, която е доста ниска в сравнение с други начини на плащане. И накрая, това, което наистина откроява bitcoin, е фактът, че всяка сделка се приключва изключително бързо. Тези видове плащания се осъществяват изрично между букмейкъра и биткойн база данни (blockchain), което им позволява да бъдат завършени за нула време.

Що се касае до използването на bitcoin, в своята същност, той се припокрива като обмен на евро с долари или всяка друга валута на банката, с която работите. На първо място, трябва да си създадете електронно портмоне. Предлагат се много възможности, всяка от които е със своите предимства и недостатъци, така че не забравяйте да направите задълбочено проучване.

Ако искате да получите синтезирана информация за разплащанията, можете да посетите нашата страница за депозити и тегления, в която подробно сме разгледали кои са най-използваните методи от топ брандовете в букмейкърството. Там ще разберете какви са предимствата и недостатъците на всеки от методите и ще можете да изберете най-добрия за вас. След което трябва да намерите реномиран уебсайт, който да завърши обмена на данни от физически към обмен на криповалути и да създадете онлайн акаунт. Накрая, просто депозирайте желаната сума и завършете транзакцията, като предоставите данните си на биткойн портфейла.


Депозит и теглене

За да захраните сметката си в компания за залагания, с която желаете да правите своите залози, трябва да продължите както при всеки други електронен портфейл, както при Skrill или Paypal, например.

 1. Влезте в профила си, отидете в раздел „Плащане“.
 2. Изберете Bitcoin.
 3. Посочете необходимата сума във физическа валута и потвърдете транзакцията, като попълните адреса и паролата за електронния си портфейл.
 4. Профилът ви ще бъде незабавно кредитиран с исканата сума без допълнителна такса.

Ако искате да изтеглите пари от букмейкъра, отново трябва да следвате подобни стъпки, както при обикновените електронни портфейли.

 1. Отидете в секцията за плащане.
 2. Намерете bitcoin, посочете необходимата сума отново във физическа валута и въведете паролата, която използвате за букмейкъра, с цел да потвърдите плащането.

Таксите са незначителни и времето за извършване на транзакциите обикновено трае не повече от ден.


Как да намерите най-добрите електронни портфейли за обмен?

Спечелването на най-добрия обменен курс може да бъде трудна задача, когато се занимавате с нерегулирана валута. Въпреки че нямаме практиката да популяризираме или рекламираме конкретен уебсайт, https://blockchain.info/ и https://bitpay.com/ са два отлични избора, с ниски цени и удобна за потребителя среда. За да намерите най-добрите услуги, трябва да сравните различните електронни портфейли въз основа на вашата операционна система, вашите лични нужди и, разбира се, валутните курсове.


Плюсове и минуси

Естеството на криптираната валута и фактът, че тя все още се приема със смесени чувства означава, че въпреки многобройните си позитиви, някои фактори все още възпират популяризирането на масовата ѝ употреба. Въпреки това, за bitcoin може да се обобщи следното:

 • Предимства
 • Ниски такси – когато направите изтегляне от букмейкър в електронното си портмоне, ще бъдете таксувани само с такса от 0-2% или такса няма да се налага;
 • Бързо изтегляне – като се има предвид, че транзакциите не изискват разрешение от трета страна от банкова или финансова институция, обикновено ще получите парите си в деня след направеното от вас искане;
 • Поддръжка на личните данни – не се изисква информация за банкови сметки, няма номера на кредитни карти и съвсем не е нужно която и да било финансова институция да е информирана за това, че печелите пари от залагания;
 • Спечелване на допълнителни средства – ако сте получили ноу-хау или нямате нищо против да направите малко проучване, можете да продавате биткойните си за добавена стойност на определени уебсайтове за обмен. Преди това обаче се уверете, че имате работа с легитимен продавач.
 • Недостатъци
 • Не е широко приет – много регулаторни органи и букмейкъри все още остават скептични относно приемането на „bitcoin“, макар тенденцията в момента да е в полза на криптираната валута;
 • Няма гаранция за връщане на пари – въпреки че това се отнася най-вече до компанията за залагания, с която се занимавате, трябва да се отбележи и това, че ако един букмейкър направи измама с парите ви, наистина е трудно да го докажете, когато използвате Bitcoin;
 • Труден е за разбиране – поддържането на електронно портмоне и използването на уебсайт за обмен може да се окаже сложна задача за някои залагащи. Ако ви се наложи самостоятелно да се опитвате да разберете каква е употребата на bitcoin, трябва да потърсите помощ, да извършите по-задълбочено проучване или просто да използвате различен начин на плащане.

Кои букмейкъри предлагат Bitcoin разплащания в България?

Повечето лицензирани букмейкъри не предлагат разплащания с Биткой, като изключение направиха от сайта на Efbet, но те също прекратиха залозите с този метод. Въпреки че транзакциите с криптовалутата са сигурни и гарантират на потребителя анонимност на средствата и самоличността му, повечето букмейкъри не искат да интегрират този метод, поради ред причини. Една от тях е, че Bitcoin не се е наложил масово, а другата причина е, че с този метод се правят опити за редица злоупотреби. И все пак, за момента може да го използвате единствено в сайта на 1xBet, за който обаче ще ви е необходим алтернативен линк за вход, тъй като все още нямат лиценз от българска страна.

Иначе, по света има и други сайтове за залози, които приемат разплащания с bitcoin, но за нашата страна опциите са доста малко.


Заслужават ли си залозите с bitcoin?

Като средство за разплащане, bitcoin предоставя доста предимства като анонимност и бързи транзакции. Точно затова доста компании решиха да приемат единствено биткойн като средство за разплащане. Има такива онлайн сайтове за залози и игри, въпреки че не са много на брой. Това е доказателство, че криптовалутата се развива и вече се приема в доста сфери, включително и в хазартната индустрия.

Ако търсите бързи и сигурни разплащания, тогава използването на биткойни си струва, но отрицателната черта тук е свързана с ниската предлаганост от страна на онлайн букмейкърите и казината. Нашето мнение е, че това се дължи на факта, че криптовалутите все още не са доказали своята устойчивост във времето, а и не са подплатени, така че големи скокове в цената им са напълно възможни. В случай, че разполагате с биткойн портфейл и желаете да се забавлявате в даден сайт за залози, може да опитате късмета си, но в България се използват доста по-различни опции за разплащания, които вероятно ще запазят статуса си на най-предпочитани.