Съдържание
 1. Спортна борса Betfair
 2. Какво e Back bet?
 3. Как да поставим back залог?
 4. Какво е Lay betting?
 5. Как да поставим lay залог?
 6. Ползи от залагането в Betfair
Back and Lay при Betfair
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИГРАЧИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Букмейкърската компания Бетфеър НЕ ПРИЕМА залози от какъвто и да било тип, ако се намирате на територията на Република България. При промяна в условията за хазартна политика на букмейкъра и върщане на лиценза му ще ви уведомим.

Всяка допълнтелна оцпия, която подпомага вашите залози е добре дошла. Не малко оператори знаят това и се стремят да удовлетворяват ако не всички, то по-голяма част от вашите потребности, що се касае до онлайн залозите. Разбира се, има фукнции, които са необходими и такива, които не са чак от толкова първостепенно значение, но когато ги има това е още една екстра, която е в помощ на играчите. В сравнение с други сайтове за онлайн залози, Бетфеър ви предлага интересни възможности, когато поставяте залог в тяхната платформа. Ще се спрем по-специално на спортната им борса и още по-конкрено на т.нар. back and lay залози. Какво представляват те и как можете да ги извършвате – предстои да разберем.


Oтносно спортната борса на Betfair

Преди да разгледаме този тип залози, нека видим къде точно можете да ги поставяте. От букмейкърската компания Бетфеър са ви осигурили специално разработена спортна борса (извстна още като Exchange). Тя е любима на милиони играчи от цял свят, а още по-хубавото е, че в нея контролирате доста голяма част от развоя на събитията. Това означава, че контролът относно желаните коефициенти, остава във вашите ръце. Залагайки и наддавайки срещу други играчи като вас, можете да определяте какво да правите в разменната платформа за залози.

В спортната борса на Betfair вие разполагате с разнообразие от най-различни спортни пазари. Имате специална секция, озаглавена „My Markets“, където можете да съхранявате набелязаните от вас. Сред спортовете, които ще откриете в борсата са:

 • Американски футбол
 • Атлетика
 • Бейзбол
 • Баскетбол
 • Бокс
 • Голф
 • Дартс
 • Електронни спортове
 • Келтски игри
 • Крикет
 • Колоездене
 • Моторни спортове
 • Ръгби
 • Снукър
 • Специални залози
 • Състезания с хрътки
 • Тенис
 • Финансови залози
 • Футбол
 • Хандбал

Какво означава Back bet при Betfair?

back залог в Бетфеър

Back залозите са общи залози, при които залагате на определен резултат. Специфичното за тях е, че ще ги разпознаете по това, че кутийката, в която е изложена информация за коефициентите им, е маркирана в син цвят. Имайте предвид, че за да поставяте такъв тип залози, преди всичко трябва да имате активна сметка в сайта на букмейкъра. В противен случай, в момента на поставянето на залог ще бъдете подканени да се впишете с потребителското си име и парола в Betfair.

В голям процент от случаите, дори и при включената комисионна, която Бетфеър може да начисли, с back betting ще получавате по-добра цена за направените от вас залози в спортната борса, в сравнение с това ако ги направите в спортна секция на стандартните букмейкъри. Това прави залагането от тип back bet с Betfair наистина примамлива опция, от която да се възползвате.


Как да поставим back залог в спортната борса на Betfair?

поставяне на back залог в Бетфеър

Нека да покажем как се поствя back залог в спортната борса на Бетфеър, като онагледим с пример, който ще бъде предствен в няколко ясни и последователни стъпки.

 1. Влезте в официалния сайт на букмейкъра.
 2. От главната навигация, разположена над основното меню, изберете „Спортна борса“.
 3. Ще бъдете пренасочени към Betfair Exchange, където ще можете да изберете спортно събитие на което да заложите.
 4. За целта първо селектирайте избраната от вас дисциплина от секция „Sports“, позиционирана отляво.
 5. Изчакайте да се заредят всички текущи срещи.
 6. Изберете желаната от вас и маркирайте синята кутийка, ако желате да извършите back залог. В нея се намира информация за коефициента.
 7. След като маркирате, пред вас ще се зареди още едно поле, озаглавено ‘Stake’, в което да въведете искания от вас залог.
 8. Когато изпишете сумата, системата автоматично ще изчисли колко ще бъде вашата максимална крайна печалба.
 9. След като сте готови с всичко, което описахме в горните стъпки, натиснете жълтия бутон „Place bet“, за да финализирате процеса по поставянето на залог от тип back.

Какво означава Lay betting в Бетфеър?

lay залог в Бетфеър

Нека разгледаме и другия наличен тип за залог, който спортната борса на Betfair предлага. Това са т.нар. Lay залози, при които нещата не седят по познатия и стандартен начин както при традиционните залагания за дадено събитие. Какво всъщност означава това? В повечето случаи вие залагате на среща или тийм, за които предвиждате, че развоят на събитията ще протекат с изход, в който избраният от вас фавори печели. Е, при залозите от тип lay е тъкмо обратното. Вие залагате срещу това, което се случва. С други думи вашата прогноза е, че дадената победа, която се предвижда, няма да се случи и срещата ще завърши със загуба, за спрягания за победител отбор.


Как да поставим lay залог в спортната борса на Betfair?

поставяне на lay залог в Betfair

Ако lay залозите ви объркват, заради тяхната нетрадиционна същност, сега ще представим нещата с пример, който да ви разясни ситуацията. Нека си представим, че сте си харесали футболно (или друг тип) събитие, чиято среща се провежда между отбор А и отбор В. В случай, че очаквате отбор А да спечели, поставяйки залог от тип lay, вие всъщност заявявате обратното (т.е., че мислите, че те ще загубят). Това означава, че вашият залог ще бъде решен като печеливш само в случай, че отбор А завърши срещата със загуба, или ако играта приключи с равенство. Единствено в тези два изхода развоят на играта ще бъде във ваша полза.

Ето как да поставите такъв тип залог в спортната борса на Бетфеър:

 1. Посетете Betfair Exchange.
 2. Изберете спорт и посочете желаната от вас среща.
 3. Маркирайте червената кутийка (залог от тип lay) с избран коефициент.
 4. В полето „Stake“ поставете сумата, която искате да заложите.
 5. Ако решите да се откажете изберете бутон „Cancel“. В противен случай, натиснете бутон „Place bet“, за да завършите прогнозата си и да поставите успешно направения от вас залог.

Какви други плюсове могат да ми донесат залозите в сайта на Betfair?

Разбрахте какво представляват т. нар. back & lay залози. Виждате колко полезни биха могли да бъдат те. Това обаче не е всичко, с което разполагате. Ако желаете, можете да разгледате някои от най-атрактивните бонуси на Betfair както за спортната секция, така и за спортната борса. Сигурни сме, че всяко от предложенията може да ви донесе сума, която да оползотворите по отличен начин, използвайки я в някой от бъдещите си залози от тип back или lay.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.