Кристиано Роналдо е първият милиардер сред футболистите

Видяно 141 пъти

Наскоро популярното списание Forbes обяви топ 100 на най-добре платените спортисти на планетата за последните 12 месеца, като Кристиано Роналдо остана на второ място, след Роджър Федерер. Португалецът обаче успя да спечели друга класация за богатство. Той е заработил най-много пари в Instagram по време на пандемията.

Сега Forbes обявиха, че Кристиано Роналдо се е превърнал и във първият футболист милиардер. Единствените двама спортисти, които също са членове на престижния клуб са Флойд Мейуедър и Тайгър Уудс. Информацията гласи, че около 650 милиона долара от приходите на Роналдо идват от заплати, докато останалите са предимно от рекламни договори. За сравнение, в досегашната си кариера Меси е заработил 605 милиона долара от заплати, но аржентинецът е стартирал с три години след Кристиано. Forbes напомнят и че португалецът има доживотен договор с Nike, при който получава 20 милиона долара годишно.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Кристиано Роналдо е първият милиардер сред футболистите

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!