Али Даи: Ще се радвам, ако Роналдо мине рекорда ми от 109 гола

Видяно 162 пъти

Легендата на иранския футбол Али Даи все още държи рекорд за най-много попадения на национално ниво, като има цели 109 гола с Иран. Роналдо обаче заплашително се приближава до това число и сякаш изглежда въпрос на време да го достигне. Към момента португалецът има на сметката си 102 попадения за страната си и макар вече да е на 35 години продължава да играе на топ ниво. Запитан за това, дали се притеснява, че рекордът му ще бъде подобрен, Али Даи отговори, че би се радвал това да се случи именно от Роналдо.

„Искрено се надявам Кристиано Роналдо да достигне постижението ми за националния отбор. По никакъв начин няма да бъда разочарован. За мен би било истинска чест, ако играч от неговия клас успее да го направи. Кристиано Роналдо е един от най-добрите играчи не само на своето време, но и на всички времена. Той е абсолютен феномен. Бих го поздравил директно, но първо трябва да достигне рекорда. Сигурен съм, че ще успее да го направи, но нека все пак, първо да си вкара тези седем гола.“

В същото време старши треньорът на Португалия Фернандо Сантош заяви, че никой в състава няма да гледа да подава на Роналдо, ако има възможност да реализира. Самият Кристиано не би искал това, смята Сантош, който допълни, че успехът на тимът е по-важен от някакъв рекорд.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Али Даи: Ще се радвам, ако Роналдо мине рекорда ми от 109 гола

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!