Има ли смисъл в решението за пълен наполовина корт на Ролан Гарос?

Видяно 60 пъти

Вчера от Ролан Гаарос официално обявиха, че на предстоящото издание на турнира ще има публика по трибуните. Предвидени са три зони, в които може да има хора, като те ще са около трите най-големи корта. В зоните около „Филип Шатрие“ и „Сюзан Ленглен“ ще се допускат до 5000 човека, докато на третият по големина корт ще могат да присъстват не повече от 1500 човека. Капацитетът на „Филип Шатрие“ е за 14 840 души, докато „Сюзан Ленглен“ е за 10 068 души.

Това е страхотна новина за всички, фенове, които смятат да посетят френската столица, особено имайки предвид, че преди броени дни стана ясно, че на предстоящия Мастърс в Рим няма да има публика. Остава обаче въпросът защо кортовете ще са наполовина пълни? Това да подредиш зрителите през едно място, достатъчно добра мярка ли е против разпространяване на вируса? Дали тези пет хиляди души ще бъдат стриктни и дистанцирани през цялото време? Има ли смисъл в тази мярка? Много въпроси изникват, чиито отговори може би ще разберем скоро, а може би няма.

Гледайки от положителната страна на нещата, това все пак е някакъв напредък и предпоставка в бъдеще да очакваме по-скорошно завръщане на феновете по трибуните.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Има ли смисъл в решението за пълен наполовина корт на Ролан Гарос?

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!