Развръзката от групите е ясна

Видяно 70 пъти

Развръзката от груповата фаза на Евро 2016 вече е пределно ясна. Снощи се изиграха и последните 4 двубоя, след които стана ясно и кои отбори от група Е и група F продължават напред. В група Е Италия загуби сензационно от Република Ирландия с 0-1 и така ирландците се класираха напред, а в другия мач Белгия победи Швеция със същия резултат, за да завърши на втора позиция и да изхвърли шведите от турнира. Така Италия и Белгия завършиха на първите 2 места в групата и се класираха напред, а Ейре завършиха трети, но също продължиха. В група F Унгария се опълчи и на Португалия и в един луд мач те завършиха при резултат 3-3. Исландия, от своя страна, погуби всички надежди на Австрия, след като ги победи с 2-1. Така Унгария и Исландия продължават изненадващо като първи 2 тима от групата, а Португалия се класира напред като трети отбор.

Нека хвърлим един поглед и към останали групи, след което ще направим равносметката за осминафиналите. От група А напред се класират само Франция и Швейцария, след като Албания победи Румъния и чакаше своя шанс, но лошата голова разлика ги провали. В група В Уелс завърши първи и заедно с Англия и третия тим Словакия продължават напред. В група С Германия очаквано завърши първа, Полша втора, а тимът на Северна Ирландия успя да се промъкне напред, като един от най-добрите трети тимове от груповата фаза. В група D беше много интересно, понеже Хърватия победи Испания и грабна първото място в групата. Испания остана втора, а Турция спечели срещу Чехия в последния мач, но това не беше достатъчно и те не успяха да се класират напред.

Отборите на Словакия, Република Ирландия, Португалия и Северна Ирландия продължават напред като 4-те най-добри трети отбора в груповата фаза. Турция и Албания нямаха този шанс, а Румъния, Русия, Украйна, Чехия, Швеция и Австрия приключиха участието си на европейското първенство на последно място в своите групи и ще трябва да се прибират.

Равносметката е такава, че двойките на осминафиналите са следните, като победителите от всички двойки ще се срещнат един срещу друг на четвъртфинал по начина, по който са разделени:

Швейцария – Полша
Хърватия – Португалия

Уелс – Северна Ирландия
Унгария – Белгия

Германия – Словакия
Италия – Испания

Франция – Република Ирландия
Англия – Исландия

Това са осминафиналните двойки на Евро 2016. Очакват ни много велики сблъсъци и да се надяваме с много голове и хубави игри, които да зарадват всички почитатели на футбола.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Развръзката от групите е ясна

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!