Прогнози за Шампионска Лига на УЕФА

[football get=“league-fixtures“ country=“WW“ league=“UEFA Champions League“ tabs=“0″]

Колкото и суперлативи да изречем по адрес на Шампионската лига, ще са малко. Това е лигата на големите, мястото където се събират шампионите на Европа и се изправят един срещу друг. Лигата, която определя краля на Европа всяка година. Тази категория с прогнози за Шампионската лига е и най-посещаваната от всички останали, защото няма по престижен шампионат. Мачовете, които ни предлага Шампионска лига са уникални, а емоцията, която носят е неповторима. Събрани на едно място, шампионите на европейските първенства и най-добрите отбори в Европа, те правят тази лига велика. Безспорно Шампионска лига е най-комерсиалният турнир на Стария континент, а също така е и най-желан за спечелване от отборите.

Особености на Шампиоска лига и провежданите срещи
По принцип, големите мачове в турнира започват от груповата фаза, след като се отсеят отборите и останат само най-заслужилите да играят в турнира. Като доста отличителна черта на Шампионска лига се забелязва, че в груповата фаза много от тимовете разчитат на домакинските си победи. Все пак, в турнир като Шампионска лига, всеки отбор се чувства различно, когато играе пред собствена публика.

Друга особеност, която статистиката ни показва е, че средният брой голове на мач в груповата фаза на турнира през последните 4 сезона е много близък до 3 гола в мача. Това си е доста добър коефициент, който показва, че в Шампионска лига голове не се пестят. Поради тази причина ние винаги се стараем да поставям двойни прогнози за всяка среща – освен на краен резултат, то вие може да видите и предвижданията ни за броя на голевете – под или над.

Фази с директни елиминации

Когато говорим за фазата на директните елиминации, също можем да отличим домакинския фактор. Когато победителят се решава след изиграването на 2 мача, нормално е отборите да си правят сметки и да почувстват предимство, когато играят в мача на собственият си стадион.

Шампионска лига си остава най-желания и престижен турнир в историята на футбола

Тук мултимилионните селекции се славят с голям успех, но и не веднъж сме ставали свидетели на шампиони, които с битка и неоспоримо желание за успех са смълчавали всички останали. Лигата на големите е място за битки и красиви мачове, които се водят до последния съдийски сигнал.

Шампионска лига има своя магия в мачовете, а с нашите прогнози за тях, ние ще се опитаме да прихванем от тази магия и да прогнозираме по най-добрия начин най-големите и оспорвани мачове.