Ейре и България в сблъсък за оцеляване – прогноза

Ейре и България в сблъсък за оцеляване – прогноза

Отборите на Ейре и България се превърнаха в абсолютни аутсайдери в своята група. Тази седмица е време да се изиграят последните срещи, като именно тези два тима ще се борят за спасението от изпадане в долната лига. Към момента Ейре са с две точки, докато България е само с една, така че националите ни се нуждаят от задължителна победа. Първата им среща помежду завърши с равенство, а сега спортният букмейкър PalmsBet смята, че Ейре е отборът, който притежава по-добри шансове за победа.

Двата тима показват слаби резултати

Вече цели осем поредни мача Ейре нямат записана победа, като в последните шест от тях дори не са успели да отбележат гол. Единственото им попадение в настоящото издание на Лигата на Нациите бе именно срещу България в първия им мач от групата. Истината обаче е, че тимът също доста рядко допуска попадения - общо четири в изиграните им пет мача в турнира. Статистиката на България не е много по-различна, като след като започна Лигата на Нациите с равенство последваха четири поредни поражения, в които националите ни успяха само веднъж да се разпишат от дузпа. В контрола миналата седмица беше победен съставът на Гибралтар, но това бе едва втори успех за България в последните 21 мача.

Залог за под 2.5 гола

Последните осем мача на Ейре в Лигата на Нациите са завършвали с под 2.5 гола, така че това изглежда доста разумен залог. Тимът ще се старае най-вече да не допуска гол в своята врата, а трикольорите ни определено имат трудности в отбелязването. Любопитно е обаче, че в осем от последните си десет мача Ейре първи са допускали гол в своята врата.