Прогнози за Франция – Лига 1

28сепFTТроа1Клермон Фут0 Виж Прогнозата
26сепFTГингам1Гренобъл0 Виж Прогнозата
26сепFTШамбли Теле2Шатору1 Виж Прогнозата
26сепFTАмиен0PAU0 Виж Прогнозата
26сепFTАячо1Сошо1 Виж Прогнозата
26сепFTНанси0Льо Авър1 Виж Прогнозата
26сепFTШамоа Ниор2Париж ФК2 Виж Прогнозата
26сепFTРодез2Dunkerque1 Виж Прогнозата
26сеп88'Валансиен1Каен0 Виж Прогнозата
26сепFTТулуза3Оксер1 Виж Прогнозата
21сепFTОксер2Троа1 Виж Прогнозата
19сепFTШатору0Амиен0 Виж Прогнозата
19сепFTКаен0Шамбли Теле0 Виж Прогнозата
19сепFTDunkerque1Валансиен0 Виж Прогнозата
19сепFTГренобъл2Аячо0 Виж Прогнозата
19сепFTPAU0Гингам1 Виж Прогнозата
19сепFTСошо2Родез2 Виж Прогнозата
19сепFTПариж ФК0Нанси2 Виж Прогнозата
19сепFTЛьо Авър0Шамоа Ниор1 Виж Прогнозата
19сепFTКлермон Фут1Тулуза1 Виж Прогнозата
14сепFTТулуза0Сошо0 Виж Прогнозата

Френската Лига 1 се счита за последно от големите 5 първенства на Европа. Това обаче, съвсем не означава, че първенството е слабо. Макар повечето отбори да не се славят с огромни бюджети за трансфери и заплати, Френската Лига 1 си остава доста интересна и оспорвана лига. Себераздаването и страстта, която се вижда от играчите във всеки мач са достатъчни белези, за да определим най-високото ниво на френския футбол като сериозно и интригуващо първенство. Професионалните ни футболни прогнози за Франция и водещото им първенство се оповават на подробни статистики, текуща форма на играчите, настроенията в отборите и класирането за съответния сезон. Всеки мач е битка на терена, а всяка спечелена точка е празник за отборите. Френската Лига 1 не веднъж ни е показвала, че може да бъде много заплетена и непредсказуема до край.

Какво е присъщо за френската Лига 1
В последните сезони, Лига 1 не се слави с много отбелязани голове в своите мачове. От най-добрите 5, френската Лига 1 е с най-нисък коефициент на отбелязаните голове средно на мач през последните 4 сезона. Това обаче, не отнема от заряда на мачовете. В този ред на мисли, статистически погледнато, процентът на мачовете с 2 или по-малко отбелязани гола е по-висок от този на мачовете завършили с 3 и повече гола. Това е доста характерна черта за френския футбол като цяло.

Лига 1 се слави също така с доста голям брой мачове, завършили наравно. Това показва и статистиката напоследък, процентът на равните мачове и победите като гост са почти изравнени, като дори в няко сезони, този на равните мачове превъзхожда процентът на победи за гостуващи отбори. Някои отбори разчитат много на домакинските си срещи, като с победи в тях се надяват да запазят мястото си в най-високото ниво на френския футбол. Именно тук сме силни, защото през последния сезон познахме доста прогнози, които бяха за домакински победи, дори на ясно изявени аутсайдери.

Друга характерна черта за отборите и мачовете във Франция са сериите. Много често може да забележите как някой отбор има серия от 5 поредни мача завършили наравно или пък 6 мача без загуба като домакин. И то говорим не за най-големите имена като отбори, а за по-непретенциозни тимове. които обаче могат да отнемат вниманието от големите, в някоя част от сезона.

Френската Лига 1 има своите характерни черти, своите принципи и затова тя е различна. В нашите анализи обръщаме внимание на всички факти около отборите в лигата, за да съставим нашите експертни прогнози.