Хърватия се нуждаят от победа срещу Португалия – прогноза

Хърватия се нуждаят от победа срещу Португалия – прогноза

След като понеделник ще бъде почивен ден за европейския футбол, то още във вторник Лигата на Нациите се завръща с няколко страхотни сблъсъка. Световният вицешампион Хърватия посреща състава на Португалия в опит да избегне последното място в групата и отпадане в по-долната лига. Първият мач между двата тима завърши с убедителен успех в полза на Португалия, които отново са сочени като по-вероятен победител от спортния букмейкър Bet365, където обаче разликата в коефициентите за успех не е толкова голяма.

Португалия вече играят само за чест

Хърватия са изгубили цели четири от изиграните си вече пет мача в надпреварата, като само преди няколко дни допуснаха и поражение от прекия си конкурент за оставане в първа лига, Швеция. На собствен терен обаче тимът се представя значително по-добре, като е спечелил шест от последните си седем турнирни домакинства. В събота вечер Португалия загубиха директния си сблъсък с Франция за първото място в групата и на практика вече не се борят за нищо, въпреки, че до преди това бяха записали три победи и едно равенство в първите си четири мача. Вероятно ще бъде дадена и почивка на част от титулярите.

Залог за над 2.5 гола и гол-гол

Хърватия продължават да участват в резултатни двубои, като в последните им десет мача е имало попадения и в двете врати, а в последните девет техният брой е бил над 2.5 броя. Друг залог, който може да се търси за тази среща е за по-малко от 4.5 картона, тъй като това се случва вече пет поредни пъти в мачовете между двата тима. Същата селекция е излизала и в осем от последните девет срещи на Португалия.